Jump to content

corydoras χωρίς μουστακια


τεο2

Recommended Posts

Το korydoas μου εχει χάσει τα μουστάκια του. Δεν ειναι από το χαλίκι το οποίο είναι μέτριο (ούτε χοντρό ούτε και άμμος. Μήπως είναι αρώστια??

Link to comment
Share on other sites

Τις περισσότερες φορές είναι από χαλίκι (και πιο συγκεκριμένα λάβα). Εκεί μπορεί να κόψει τα μουστάκια του. Από κει και πέρα τα μουστάκια δεν ξαναβγαίνουν... Κοίτα μήπως το χαλίκι σου έχει λάβα...

Link to comment
Share on other sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ,ΟΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΥΚΗΤΕΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΜΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΗΣΗ ΕΠ'ΑΥΤΟΥ.ΙΣΩΣ ΟΙ ΕΙΔΗΜΩΝΕΣ ΤΟΥ 'ΒΥΘΟΥ' ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΝ.

ΦΙΛΙΚΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. :thumbdown:

Link to comment
Share on other sites

Λόγω του χοντρού ή άγριου χαλικιού στο βυθό, τραυματίζονται τα πολύ ευαίσθητα μουστάκια τους, που είναι ταυτόχρονα και το κατ' εξοχήν όργανο όσφρησής τους - και όχι μόνο. Τα μικροτραύματα αυτά μετά, είναι πολύ εύκολο να προσβληθούν από μύκητες ή βακτήρια, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνει το ψάρι. Κάτι στο οποίο συμβάλλει παράλληλα και η ταυτόχρονη εξασθένιση του οργανισμού του από την έλλειψη ενός από τα βασικά του εξωτερικά όργανα (δυσκολεύεται περισσότερο να βρει τη τροφή αλλά και να κινηθεί σωστά στο χώρο και γενικά υποφέρει). Οπως καταλαβαίνεις λοιπόν, είναι αλυσίδα το πράγμα... Γι' αυτό λέμε ότι πρέπει να έχουν τα corys πολύ ψιλό και όχι αιχμηρό χαλίκι κάτω, ή ακόμα καλύτερα, άμμο.

Έγινε επεξεργασία - filoxenos
Link to comment
Share on other sites

Είτε έχουμε άμμο είτε χαλίκι εάν είναι ακατάλληλα για ενυδρείο θα προκαλέσουν ζημιά στα ψάρια. Απλός στην άμμο αισθάνονται πιο άνετα τα βυθόψαρα και οι κηχλήδες ενώ σε κάποια άλλα ψάρια π.χ. όλα τα Characidae τους είναι αδιάφορος ο βυθός.

Η μύκητες και άλλου είδους λοίμωξης που αναφέρεις είναι ένα άλλο κεφάλαιο και δεν εξαρτάτε από το βυθό του ενυδρείο αλλά από άλλους παράγοντες.

Υ.Γ.

Κάνει μεγάλο γούστο να βλέπεις τα κορη να βουτούν κυριολεκτικά στην άμμο να την βάζουν στο στόμα τους να την γλείφουν και μετά να την πετούν από τα βράγχια τους ή της κηχληδες να διαμορφώνουν κάθε μέρα το ενυδρείο διαφορετικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...