batman_gardiki 7 Posted October 30, 2020 #1 Share Posted October 30, 2020 η αμμος που χρησιμοποιουμε στην δουλειά μου για επιχωση χαντακιών μετα απο εκσκαφη και περασμα σωληνώσεων ειναι σε σκουρα γκρι αποχρωση και μου αρέσει σαν ιδέα να μπει στον βυθό. κάνει;;; πρεπει να δοκιμάσω κάτι;; Link to post Share on other sites
batman_gardiki 7 Posted October 30, 2020 Author #2 Share Posted October 30, 2020 Link to post Share on other sites
sotosgreek 164 Posted October 30, 2020 #3 Share Posted October 30, 2020 πριν 2 ώρες, το μέλος batman_gardiki έγραψε: Δεν ξέρω όμως φαντάζομαι, ότι αν την ξεπλύνεις και την ψήσεις/βράσεις όπως πρέπει δεν θα έχει πρόβλημα! πρεπει όμως να γνωρίζεις από που προέρχεται, δλδ αν είναι από χωράφια γεμάτα νιτρικά, νιτρώδη, φωσφορικά και άλλα χημικά στοιχεία τότε μπορεί να έχεις πρόβλημα. Link to post Share on other sites
batman_gardiki 7 Posted October 31, 2020 Author #4 Share Posted October 31, 2020 Από λατομείο είναι Link to post Share on other sites
natateo 2,718 Posted October 31, 2020 #5 Share Posted October 31, 2020 Πολυ ψιλη αμμος. Προσωπικα δεν θα εβαζα. Link to post Share on other sites
batman_gardiki 7 Posted November 6, 2020 Author #6 Share Posted November 6, 2020 πως την βράζω την αμμο;;; πόση ώρα και πόσες φορές;;; Link to post Share on other sites
Husky_Jim 4,334 Posted November 6, 2020 #7 Share Posted November 6, 2020 Μία φορά βράσιμο είναι αρκετή αλλά θέλει πολλές φορές πλύσιμο πρίν μέχρι να μήν βγάζει άλλο χώμα Link to post Share on other sites
batman_gardiki 7 Posted November 7, 2020 Author #8 Share Posted November 7, 2020 (edited) Για να δω τι άμμος είναι βάζω μια μικρή ποσότητα σε πλαστικό ποτήρι και της ρίχνω ακουαφορτε;;; Μετά το πλύσιμο και το βράσιμο θα την αδειάσω σε μια λεκάνη γιατι θα την βράζω σε ποσότητες (δεν χωράει όλη στην χύτρα) . Στην λεκάνη αυτή αδειάζω τα ρούχα από το πλυντήριο που έχουν πλυθεί με απορρυπαντικό και την έχω ξεβγαλει με ζεστό νερό και στεγνώσει. Κάνει να την χρησιμοποιήσω;;; Όταν τελειώσω με πλύσιμο και βράσιμο, η άμμος θέλει πάλι στέγνωμα ή την βάζω κατευθείαν στο ενυδρείο αφού θα ξαναβραχεί;; Edited November 7, 2020 by batman_gardiki Link to post Share on other sites
batman_gardiki 7 Posted November 7, 2020 Author #9 Share Posted November 7, 2020 (edited) Εκανα το τεστ με ακουαφορτε (υδροχλωρικό οξύ). Σε 3 πλαστικά διαφανή ποτηράκια ειχα χαλίκι από το προηγούμενο στήσιμο, γκρι νταμαρίσια άμμο και μαύρη ποταμίσια. Το χαλίκι άφρυσε ελάχιστα, η γκρί αρκετά και η ποταμίσια πιο πολύ. Κάνει η μαύρη για το στήσιμο που θέλω να κάνω;;; VID_20201107_140302_Trim2.mp4 Edited November 7, 2020 by batman_gardiki Link to post Share on other sites
batman_gardiki 7 Posted November 7, 2020 Author #10 Share Posted November 7, 2020 σε τι επιλογες ψαριων με οδηγει η μαυρη αμμος που αφρίζει;;; δεν θελω να παιδευομαι με τρελες προετοιμασιες νερου κτλ χρυσοψαρα ή μονομαχος μπαινουν με ευκολα φυτά;; Link to post Share on other sites
SOTIRIS 2,600 Posted November 8, 2020 #11 Share Posted November 8, 2020 πριν 12 ώρες, το μέλος batman_gardiki έγραψε: σε τι επιλογες ψαριων με οδηγει η μαυρη αμμος που αφρίζει;;; δεν θελω να παιδευομαι με τρελες προετοιμασιες νερου κτλ χρυσοψαρα ή μονομαχος μπαινουν με ευκολα φυτά;; Στο πρώτο ερώτημα σου, η απάντηση είναι ψάρια που να θέλουν σκληρό νερό. Μονομάχος και χρυσόψαρα μπαίνουν με εύκολα φυτά. Βέβαια τα χρυσόψαρα ενδέχεται (το πιθανότερο) να τα φάνε. Ο μονομάχος δεν μπαίνει σε σκληρό νερό. Link to post Share on other sites
batman_gardiki 7 Posted November 8, 2020 Author #12 Share Posted November 8, 2020 τα χρυσόψαρα σιγουρα αντέχουν στο σκληρό νερό;; διαβάζω πως οχι Link to post Share on other sites
SOTIRIS 2,600 Posted November 8, 2020 #13 Share Posted November 8, 2020 πριν 6 λεπτά, το μέλος batman_gardiki έγραψε: τα χρυσόψαρα σιγουρα αντέχουν στο σκληρό νερό;; διαβάζω πως οχι Εύρος Ph 7-8 με ιδανικότερο το 7,5, και Gh 10 - 18, με ιδανικό 12-14. Δεν το λες και μαλακό νερό. Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο? Link to post Share on other sites
batman_gardiki 7 Posted November 8, 2020 Author #14 Share Posted November 8, 2020 54 minutes ago, SOTIRIS said: Εύρος Ph 7-8 με ιδανικότερο το 7,5, και Gh 10 - 18, με ιδανικό 12-14. Δεν το λες και μαλακό νερό. Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο? διαστάσεις νερού 98x38x40 ΜxΠxΥ Link to post Share on other sites
batman_gardiki 7 Posted November 9, 2020 Author #15 Share Posted November 9, 2020 On 11/7/2020 at 9:44 AM, batman_gardiki said: 150 λίτρα δηλαδή Link to post Share on other sites
corto maltese 1,264 Posted November 9, 2020 #16 Share Posted November 9, 2020 (edited) Αν θες οπωσδήποτε κάποια φυτά στο ενυδρείο, πλην ανουμπιας άλλα δύσκολο να επιβιώσουν με χρυσόψαρα. Ψαρια μαζι με ευκολα φυτα σε''σκληρο'' νερο καταλληλα ειναι τα ζωοτόκα (γκαπυ, μολυ, ξιφοφοροι), και ισως καποια μικρα κοπαδοψαρα απο Ασια (danio,minnows). Edited November 9, 2020 by corto maltese Link to post Share on other sites
batman_gardiki 7 Posted November 9, 2020 Author #17 Share Posted November 9, 2020 (edited) Αυτό που θέλω οπωσδήποτε είναι η αντίθεση χρωμάτων πχ... μαύρη βυθό και πλάτη, λίγα πράσινα εύκολα φυτά, καφέ ρίζα μοπανι (έχω) και ίσως πέτρες, ψάρια κόκκινα ή κίτρινα ή μπλέ ή και των τριών χρωμάτων Edited November 9, 2020 by batman_gardiki Link to post Share on other sites
Recommended Posts