Jump to content

 Pseudotropheus Polit προφίλ


Recommended Posts

 

 

Καλησπέρα σας .

Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω παρακαλώ να το προσθέσει .

Αν υπάρχουν φωτογραφίες σας με χαρά θα τις δεχτούμε 

 

 

Pseudotropheus sp. Polit

 

Pseudotropheus polit - Juvenile | Cichlidés, Coloration

 

Οι φωτογραφίες είναι από διαδίκτυο . Στη επάνω εικόνα είναι το αρσενικό και από κάτω το θηλυκό του είδους 

 

 

Επιστημονικό Όνομα: Pseudotropheus Polit

Κοινές Ονομασίες:

Ελληνικό Όνομα:

Γενική κατηγορία: Cichlids

Κλάση: Perciformes

Οικογένεια: Cichlidae

Μέγεθος: Το ψάρι αυτό φτάνει τα 9 εκατοστά .

 

Βιότοπος: Eνδημικό είδος της λίμνης malawi.

Ζει κυρίως σε πετρώδης περιοχές του βυθού, και σπανίως περιφέρεται σε ανοιχτό χώρο.

Το φυσικό του περιβάλλον αποτελείται απο πετρώδης περιοχές και άμμο.

 

Συντήρηση στο ενυδρείο

PH: 7,5 - 9 (Ιδανικά: 8,2)

KH: 10 - 25 °dKH

GH: 10 με 18.°dGH

Θερμοκρασία: 25 - 28 °C (Ιδανικά: 26 °C)

Λίτρα: Τα ελάχιστα λίτρα ενυδρείου που μπορεί να φιλοξενηθεί ένα χαρέμι (1 αρσενικό +3 θηλυκά) από το είδος αυτό είναι τα 150 λίτρα με ελάχιστο μήκος ενυδρείο το 1 μέτρο .

Κοινωνική συμπεριφορά: Το ψάρι αυτο ζει σε χαρέμια(1 αρσενικό με 3 θηλυκά) διότι με αυτό τον τρόπο μοιράζεται η επιθετικότητα των αρσενικών προς τα θηλυκά ψάρια , . Είναι χωροκτητικά  ψάρια ,και έτσι θα πρέπει να υπάρχουν πάρα πολλές πέτρες στο ενυδρείο μας . Σε μεγαλύτερα ενυδρεία είναι δυνατόν να φιλοξενήσουμε και παραπάνω απο 1 αρσενικό.

Διαχωρισμός φύλου: Σχετικά εύκολο να γίνει. Τα αρσενικά έχουν κατα κύριος ανοιχτό ιριδίζων μπλέ χρωματισμό που κατα το κεφάλι και τα κάτω πτερύγια γίνεται σκούρο μπλέ και τα θηλυκά έχουν πολύ πιο άτονο χρωματισμό. Τα αρσενικά του είδους τείνουν να γίνονται λίγο μεγαλύτερα απ'ότι τα θηλυκά. Τα ψάρια γεννιούνται όλα με το χρώμα της σκουριάς. Στην συνέχεια κατα την ενηλικίωση τους τα αρσενικά αρχιζουν να παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά χρώματα τους ενώ τα θηλυκά παραμένουν ως έχουν.

Διακόσμηση ενυδρείου:  Ο βυθός πρέπει να είναι από λεπτόκοκκη άμμο και να διαμορφώσουμε με αρκετές ασβεστολιθικές πέτρες περάσματα και σπηλιές όπου θα κρύβονται όταν νοιώσουν ότι απειλούνται .

Ζώνη Κολύμβησης: Βυθός, αλλά και μέσα στρώματα κολύμβησης

Διατροφή: Τα ψάρια αυτά είναι κυρίως φυτοφάγα, γι'αυτό η διατροφή τους πρέπει να βασίζεται κατά μεγάλο μέρος σε φυτικές ύλες και ελάχιστα σε ζωικές. Ιδιαίτερα ελκυστική σε αυτά είναι η σπιρουλίνα. Μπορεί κάποιος να τα ταίζει εκτός από τις τροφές του εμπορίου ακόμα και λαχανικά τα οποία τα έχουν ζεματιστεί για 2 λεπτά και έπειτα κοπει σε μικρά κομμάτια.

Επίσης υπάρχει περίπτωση να επιτεθούν και στην άλγη του ενυδρείου η οποία έχει σχηματιστεί στα τοιχώματα και τις πέτρες, κάτι το οποίο είναι ελκυστικό για αυτες.

Μέγιστη ηλικία στο ενυδρείο: Συνήθως 8 - 10 χρόνια.

Ιδανικοί Συγκάτοικοι :Καλό είναι να μην συγκατοικούν με άλλα ψάρια λόγω της επιθετικότητας τους 

Υποείδη και υβρίδια: Σχετικά εύκολο να υβριδίσει με κάποια συγγενικά του ψάρια, γι'αυτό πρέπει να τηρήσουμε κάποια βασικά κριτήρια διαβίωσης.

Αναπαραγωγή στο ενυδρείο: Είναι δυνατή και σχετικά εύκολη. Εφόσον το ζευγάρι εκ του χαρεμιού ζευγαρώσει, το θηλυκό θα κρατήσει τα αυγά στο στόμα(στοματοεπωάζον) του για περίπου 20 με 25 μέρες(ανάλογα το θηλυκό) μέχρι αυτά να αναπτυχθούν και να γίνουν γόννος. Μόλις γίνουν γόννος τότε τα αφήνει("φτύνει") ελεύθερα. Τα μικρά τις πρώτες 2,3 μέρες δεν θα τρέφονται κανονικά, αλλά θα τρώνε απο τον λεκιθικό τους σάκο, και έπειτα θα αναζητήσουν για τροφή. Γι'αυτό καλό είναι να τρίβουμε φλέικς έτσι ώστε να μπορούν να τα φάνε.

Γενικές πληροφορίες: Παρ΄ότι δεν είναι απο τα μεγαλύτερα mbuna είναι πάρα πολύ επιθετικό όταν υπερασπίζεται την περιοχή του και δεν θα διστάσει να επιτεθεί και σε πολύ μεγαλύτερα ψάρια . Για αυτό καλό είναι να το έχουμε μόνο σε speices  ενυδρεία .

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...