Jump to content

Dwarf Gourami


NikosPapak13

Recommended Posts

 
                                                                  Dwarf Gourami
Επίπεδο φροντίδας: Εύκολο
Συμπεριφορά: Ειρηνικό
Μορφή χρώματος: Πολύχρωμο
Διάρκεια ζωής: Συνήθως 5 χρόνια

Τελικό Μέγεθος: 9cm

51GL4NGkdrL._AC_.jpg.9f13e7b63f68629fc3f010f29edda645.jpg

Οικογένεια: Osphronemidae

Είδος ενυδρείου: Γλυκό νερό, φυτεμένο
pH :6,0 έως 7,5
Σκληρότητα :4 έως 10 dGH
Θερμοκρασία:22 έω 28 C


Τα dwarf gourami (Trichogaster lalius), παλαιότερα γνωστά ως Colisa lalia, είναι μεγαλοπρεπή ψάρια γλυκού νερού που προέρχονται από τα αργά ρέοντα ποτάμια, λίμνες, ορυζώνες και λίμνες της Νότιας Ασίας. Ωστόσο, τώρα μπορούν επίσης να βρεθούν στις ΗΠΑ, τη Σιγκαπούρη και την Κολομβία.
Αυτό το ψάρι είναι μέλος της οικογένειας Osphronemidae, ευρύτερα γνωστή ως οικογένεια Gourami.
Τα ψάρια αυτής της οικογένειας είναι πολύ δημοφιλή λόγω του μικρού τους μεγέθους και της ευκολίας φροντίδας. Κατά μέσο όρο ζουν για περίπου 5 χρόνια, αλλά υπό καλές συνθήκες μπορεί να ζήσει ακόμα περισσότερο.
Ίσως γνωρίζετε επίσης ότι το gourami περιλαμβάνεται στη σειρά Anabantiformes .Τα μέλη αυτής της τάξης έχουν ένα μοναδικό όργανο που μοιάζει με πνεύμονα που τους επιτρέπει να αναπνέουν οξυγόνο κατευθείαν από τον αέρα.
Αυτά τα ψάρια προτιμούν να κολλάνε όταν είναι δυνατόν. Με αυτόν τον τρόπο αισθάνονται πιο άνετα και ασφαλή. Τις περισσότερες φορές βρίσκονται στο μεσαίο ή ανώτερο επίπεδο της δεξαμενής.
                           


Εδώ είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τύπους Dwarf Gouramis:
Blue Dwarf Gourami

Powder Blue Dwarf Gourami

Flame Dwarf Gourami

Neon Blue Dwarf Gourami

Honey Dwarf Gourami

 

 


ΣΤΗΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:
Ας ξεκινήσουμε συζητώντας για το υπόστρωμα.
Το υπόστρωμα για αυτά τα ψάρια δεν παίζει τεράστιο ρόλο.
Συνιστούμε τη χρήση σκούρου υποστρώματος καθώς τα ψάρια θα είναι οπτικά πιο εντυπωσιακά και θα αισθάνονται πιο άνετα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε καλά στρογγυλεμένους μεγάλους κόκκους άμμου είτε μικρό σκοτεινό χαλίκι.
Αν και τα ποτάμια και οι λίμνες που βρίσκονται φυσικά δεν είναι προστατευμένα, δεν τους αρέσει πολύ φως. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε μια ελαφρώς αμυδρή λάμπα ενυδρείου και να τη διατηρήσετε για 8-10 ώρες.
Το να έχετε ένα καλό σύστημα αερισμού είναι ένα πλεονέκτημα αλλά όχι κρίσιμο. Η ένταση της διήθησης θα εξαρτηθεί από την ποσότητα των φυτών και τον αριθμό των ψαριών που έχετε. Προτιμούν την αργή ροή του νερού, οπότε ένα φίλτρο μεσαίας ισχύος θα κάνει τη δουλειά.
Όσον αφορά τα φυτά, τα φυτά που αιωρούνται ελεύθερα ή παρασύρονται είναι η καλύτερη επιλογή σας. Τα επιπλέοντα φυτά με λεπτά φύλλα, όπως το κορετόφυλλο, θα βοηθήσουν στην αναπαραγωγή του φυσικού τους περιβάλλοντος. Tα Gouramis τα χρησιμοποιούν για να κρυφτούν και να φτιάξουν φωλιές.
Επιπλέον, μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά κεραμικά ή ξύλο στη δεξαμενή σας για να τους δώσετε επιπλέον κρυψώνες.

 

 

Φροντίδα στο ενυδρείο:
Αυτά τα είδη φοβούνται εύκολα  από δυνατούς θορύβους και συχνά προσπαθούν να κρυφτούν. Δυστυχώς, μερικές φορές μπαίνουν σε δυσπρόσιτα μέρη και παγιδεύονται. Το χειρότερο σενάριο είναι ότι κολλάνε και τελικά πεθάνουν, οπότε προσέξτε για αυτό.
Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ότι έχουν περίοδο προσαρμογής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην ενοχλείτε τα ψάρια. Είναι εντελώς φυσιολογικό να ενεργούν παράξενα ή να μην είναι πολύ δραστήρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Η θερμοκρασία δωματίου και η θερμοκρασία του νερού στη δεξαμενή δεν πρέπει να διαφέρουν σημαντικά. Σε περίπτωση που υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο, το ο gourami μπορεί να βλάψει το λαβύρινθο- όργανο. Εάν βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση, τοποθετήστε ένα καπάκι στη δεξαμενή σας για να παγιδεύσετε ζεστό αέρα.
Όσο ανθεκτικά και αν φαίνεται αυτά τα ψάρια, εξακολουθούν να είναι πολύ ευαίσθητα στην ποιότητα του νερού. Εάν αγνοηθεί η ποιότητα του περιβάλλοντος διαβίωσής τους, το gourami μπορεί εύκολα να αρρωστήσει.

 

 

Διατροφή των γκουράμι σας:

 

Στην φύση:

Είναι φυσικοί κυνηγοί και έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνική.Το gourami θα κυνηγήσει έντομα που πετούν κοντά στο νερό. Πρώτα, κολυμπούν μέχρι την επιφάνεια και μένουν ακίνητοι μέχρι να εντοπίσουν πιθανό θήραμα. Όταν το έντομο φτάσει στην περιοχή του, το χτυπάει με ένα σπρέι νερού. Το άτυχο έντομο πέφτει ακριβώς στο νερό με ένα σωρό πεινασμένους Γκουράμι.Δεν κυνηγούν απαραίτητα για ό, τι τρώνε. Εάν το ίδιο έντομο για κάποιο λόγο καταλήξει στο νερό από μόνο του, το γκουράμι θα το φάει ευχαρίστως.

 

 

Στην δεξαμενή:

Στη δεξαμενή αυτά τα είδη τρώνε ευτυχώς όλα τα είδη τροφών, σχεδόν οτιδήποτε θα ταιριάζει στο στόμα τους. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τρόφιμα που δεν γίνονται γρήγορα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της σίτισης γίνεται στο ανώτερο επίπεδο της δεξαμενής.Μπορούν να τρέφονται ζωντανά καθώς και τεχνητά τρόφιμα. Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε τεχνητά τρόφιμα, πηγαίνετε για νιφάδες. Συνήθως έχουν πολύ ισορροπημένη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Τα φυτικά τρόφιμα θα είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη στη διατροφή τους και θα βοηθήσουν να διατηρήσετε τα ψάρια σας υγιή.Μπορείτε να αντικαταστήσετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που αναφέρονται παραπάνω με σύνθετα προκατασκευασμένα τρόφιμα, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι το μέγεθος, η υγεία και η εμφάνιση των ψαριών σας βασίζεται σε μια διαφορετική και θρεπτική διατροφή.

 


Συγκάτοικοι  στο ενυδρείο:
Tα dwarf gourami είναι ειρηνικοί και ανεκτικοί συγκάτοικοι .Προτιμούν να τοποθετούνται σε μια δεξαμενή με μη επιθετικά και σχετικά μικρά ψάρια με παρόμοιες απαιτήσεις χημείας νερού.
Οι ιδανικοί συγκάτοικοι θα ήταν καλύτερο να έχουν ζώνη κολύμβησης το κάτω ή το μεσαίο επίπεδο της δεξαμενής, καθώς αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της εδαφικής ισορροπίας και θα ζωντανέψει επίσης το ενυδρείο σας.

 

 

Αναπαραγωγή:
Πρώτον, πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να τα αναπαράγετε σε κοινόχρηστη δεξαμενή ή σε ξεχωριστή. Εάν αποφασίσατε να πάτε με την πρώτη επιλογή, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ψάρια στη δεξαμενή σας που θα προκαλέσουν προβλήματα.
Η δεξαμενή αναπαραγωγής πρέπει να είναι ακριβώς όπως η κύρια, λίγο ελαφρώς μικρότερη. Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να παρακολουθείται στενά, καθώς τα νεαρά ψάρια είναι πολύ πιο ευαίσθητα στις αλλαγές του νερού από ό, τι οι ενήλικες.
Το γκουράμι είναι έτοιμο να αναπαραχθεί μετά από έξι μήνες. Εκείνη την εποχή τα περισσότερα ώριμα αρσενικά αρχίζουν να κατασκευάζουν φωλιές.
Πρώτα, τοποθετήστε τους μελλοντικούς γονείς σε ξεχωριστή δεξαμενή αναπαραγωγής. Μετά από λίγο καιρό, θα παρατηρήσετε ότι το αρσενικό αρχίζει να κατασκευάζει τη φωλιά. Για την τόνωση ολόκληρης της διαδικασίας η θερμοκρασία πρέπει να αυξηθεί ελαφρώς (27-29C). Όλες οι άλλες παράμετροι πρέπει να διατηρούνται όπως ήταν αρχικά.
Οι φωλιές τους κατασκευάζονται με αφρό και σάλιο. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό δεν δημιουργεί μια ιδιαίτερα συμπαγή δομή. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να ρυθμίσετε τη σωστή ροή του νερού, μια ασθενής ροή είναι λιγότερο πιθανό να τα καταστρέψει.
Η αναπαραγωγή ξεκινά αμέσως μετά την κατασκευή της φωλιάς. Τα θηλυκά απελευθερώνουν πολλά αυγά, τα οποία τα αρσενικά πιάνουν γρήγορα και τοποθετούνται στη φωλιά. Αφού τελειώσει η αναπαραγωγή, τα θηλυκά πρέπει να μεταφερθούν πίσω στην κύρια δεξαμενή.
Οι πρώτες προνύμφες θα εμφανιστούν μετά από 25-30 ώρες. Θα παραμείνουν στη φωλιά για τις επόμενες μέρες.
Όταν  αρχίσουν να φεύγουν από τη φωλιά, το αρσενικό πρέπει να τοποθετηθεί πίσω στην κύρια δεξαμενή. Τώρα είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι τα νεογέννητα έχουν πάντα φαγητό στη δεξαμενή.

 

 

 

(ΕΑΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ)

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο σου πάρα πολύ καλή προσπάθεια άλλα δεν μπορώ να σου πω αν έχεις κάνει κάτι λάθος μιας και δεν είμαι γνώστης του ψαριού.

Αυτό που εχει στα επίσημα προφίλ το είδες ;

 

Link to comment
Share on other sites

πριν 3 λεπτά, το μέλος marinos έγραψε:

Μπράβο σου πάρα πολύ καλή προσπάθεια άλλα δεν μπορώ να σου πω αν έχεις κάνει κάτι λάθος μιας και δεν είμαι γνώστης του ψαριού.

Αυτό που εχει στα επίσημα προφίλ το είδες ;

 

Σε ευχαριστω!! Δεν το ειχα προσεξει.?

Link to comment
Share on other sites

Δεν πειράζει απλά την επόμενη φορά βλέπεις τα επίσημα προφίλ και πράττεις ανάλογα  .

Και για να διευκολυνθείς ακόμα περισσότερο χρησιμοποίησε ένα από τα επίσημα προφίλ με copy paste  για φόρμα .

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...