Jump to content

Sun sun 60 λιτρα μυριζει


Recommended Posts

Καλησπερα εχω ενυδρειο sun sun 60 lt το οποιο εχει το βιολογικο υλικο στο πανω μερος του. Συγκεκριμενα εχει μια πλαστικη μεγαλη ορθογωνια υποδοχη που εκει περα ειναι το βιολογικο υλικο και απο πανω ενυδρειακο βαμβακι. Απο την αρχη μου μυριζε. Σκεφτομαι οτι ισως ετσι ειναι τα ενυδρεια αλλα διαβαζω οτι δεν μυριζουν. Βαζω ανεμιστηρα για να ξεγελαω την γυναικα μου και αφηνω παντα το καπακι μισανοικτο. Επισης το νερο στο ενυδρειο εχει μια ψιλο καφε αποχρωση και το βλεπω στις αλλαγες που κανω 2 φορες την εβδομαδα αν βοηθαει αυτο. Εχω μεσα 10 cherry barb και 5 danio και 2 σαλιγκαρια. Σκεφτηκα επισης οτι ισως εχω πολλα ψαρακια αλλα απο την αρχη σχεδον μυριζε καπως. Οχι ψοφημι ? απλα μια μυρωδια.Τελος σκεφτηκα οτι επειδη ειναι ανοικτο ισως να επρεπε να παω σε εξωτερικο φιλτρο που ειναι κλειστο.

 

Link to comment
Share on other sites

Τα ενυδρεία γενικά μυρίζουν μια μυρωδιά...πώς να στο περιγράψω.....υγρασίας....

Ότι δηποτε άλλο πιθανόν δείχνει κάποιο χάλασμα, σάπισμα....

Πόσο καιρό το έχεις; Πόσο καιρό μυρίζει; 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το έχω απο τις 21 Ιουνίου. Το θεμα ειναι οτι εχει μερικα φυτακια αληθινα μονο και τα ψαρακια που λεω. Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι το βιολογικο υλικο να μυριζει. Το βιολογικο ειναι κατι στρογγυλα με δυχτακι που ηταν μαζι με το ενυδρειο φαντασου. Απο την αρχη μυριζε θα ελεγα. 

Έγινε επεξεργασία - Φανης Φ
Link to comment
Share on other sites

Κανονικα δεν μυριζει βιολογικο υλικο. Ανοιξε το φιλτρο και δες τι γινεται μεσα. Αν χρειαστει πλυνε τα σφουγγαρια, βαλε νερο ενυδρειου σε ενα ταπερ και πατησε τα καλα, μην πλυνεις το βιολογικο αν δεν εχει πολυ μπιχλα. Και δες τις σωληνώσεις του φιλτρου, μπορει να εχουν μπιχλα μεσα. Υπαρχει ενα ευκαμπτο βουρτσακι για καθαρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να περιγράψεις τη μυρωδιά; 

Link to comment
Share on other sites

natateo καθαρισα το σγουγγαρακι του φιλτρου με ενυδρειακο νερο και τις σωληνωσεις. Σηκωσα λιγο το βιολογικο υλικο αλλα δεν ειδα μπιχλα απο κατω και το εβαλα με απαλες κινησεις στην θεση του. Επισης ανοιξα το καπακι διαπλατα να αναπνεει το ενυδρειο καθως και εκανα μια αλλαγη 30%.  Θα δω τις επομενες μερες τι θα γινει. Παρασκευα εχει μια μυρωδια ψιλοεντονη βαρια και σιγουρα οχι ψαριλα. Θα το παρακολουθησω τις επομενες μερες να δω τι θα γινει. Επισης να πω και κατι ακομα. Τα ψαρακια τα ταιζω 2 φορες την ημερα αλλα σημερα πχ που τα ταισα την 2η φορα ειδα οτι κανανε γυρω στα 10 λεπτα να καθαρισουν οτι ειχε παει στον πατο του ενυδρειου. Σκεφτομαι να τα ταιζω μια φορα μονο. Δεν ξερω αν ειναι σωστο κατι τετοιο....

Link to comment
Share on other sites

πριν 34 λεπτά, το μέλος Φανης Φ έγραψε:

Τα ψαρακια τα ταιζω 2 φορες την ημερα αλλα σημερα πχ που τα ταισα την 2η φορα ειδα οτι κανανε γυρω στα 10 λεπτα να καθαρισουν οτι ειχε παει στον πατο του ενυδρειου

Απο την στιγμη, που το φαγητουλι φτανει κατω, το συμπέρασμα που βγαίνει ειναι οτι ταιζεις υπερβολικα!

Ταισε 2 φορες την ημερα, αλλά απο 1/3 τις σημερινης δοσης. Να μην πω 1/4.

Τα ψαρακια παντα ζητανε να φανε. Αυτο δεν σημαινει, πως πρεπει να τα ταισεις μεχρι σκασμου :)

  • love 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...