Jump to content

Το χόμπι σε άλλη διάσταση


Recommended Posts

Ίσος κάποιοι μόλις διαβάσετε τον τίτλο να σκεφτείτε πως έχω κάποιο ενυδρείο τέρας ή κάποιο σπάνιο πανάκριβο ψάρι ή κάποιο σούπερ ντούπερ ενυδρείο φουλ στην τεχνολογία.

Τίποτα απο τα παραπάνω δεν είναι.

 

Θέλω να σας πάω σε άλλη διάσταση και να δείτε το χόμπι διαφορετικά, αλλά για να καταλάβετε θα κάνω μια μικρή παρένθεση.

 

Πριν κάποια χρόνια άρχισα να ασχολούμαι με τα ψάρια κιλι, και έφτασα σε κάποια φάση να έχω 8 διαφορετικά είδη σε αντίστοιχα ενυδρεία συν τα μικρότερα για της αναπαραγωγές και το μεγάλωμα των μικρών.

Για διάφορους λόγους (κρίση, πλα πλα κτλ) τα ενυδρεία μειώθηκαν και πλέον έχω 2.

Έλα όμως που δεν μου έφταναν τα δυο, αλλά και δεν μπορούσα να έχω παραπάνω, έπρεπε να βρω έναν τρόπο να συνεχίσω κάπως την μανία μου με τα κιλι.

 

Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κιλη θεωρητικά με απλά λόγια να μάθω τα πάντα και να ψάξω τα πάντα απο βιότοπους, φωτογραφίες, ιδιαιτερότητες, κτλ. Μετά απο της γενικές γνώσεις έπιασα ένα ένα τα είδη και άρχισα να διαβάζω όσο γίνεται ποιο πολλά μέχρι και γεωλογία να να δω στο μέρος που ζουν, τη πέτρες, και τη χώμα υπάρχει, τη φυτά μέσα και τη έξω απο το νερό, ποιοι είναι η εχθροί τους, πως επιβιώνουν,  και αν κινδυνεύουν απο τον άνθρωπο. Να μην τα πολύ λέω γενικά ψάχνω τα πάντα σε ''μοριακό'' βάθος.

 

Όσοι λοιπόν δεν μπορείτε να έχετε τα ενυδρεία και τον αριθμό που θα θέλατε για διάφορους λόγους μπορείτε να ασχοληθείτε και να μάθετε τα πάντα όσο γίνετε περισσότερο για το είδος που αγαπάτε είτε είναι τέτρα, είτε λίμνες Αφρικής, είτε λαβυρινθόψαρα, είτε θηρευτές, είτε ψάρια κρύου νερού, κτλ.

 

Πιστεύω αυτό να σας βοηθήσει να δείτε το χόμπι απο μια άλλη οπτική γωνία να κατανοήσετε το περιβάλλον που ζουν τα ψάρια και το πως ζουν και ίσος να αρχίσετε να στήνεται ποιο βιοτοπικα ενυδρεία βλέποντας της ανάγκες των ψαριών και όχι της ανάγκες των δικό μας οφθαλμών.

Ίσος να  κατασταλάξει λιγάκι τον πόθο του να έχετε 5-10 ενυδρεία και γενικά να δείτε το χόμπι διαφορετικά και ποιο ορθά.

 

Ίσος στο επόμενο διάστημα αν υπάρξει ενδιαφέρων για τον τρόπο που σκέφτομαι και ψάχνω να γράψω σαν δείγμα το προφίλ απο κάποιο ψάρι σε υπερ αναλυτική μορφή για να  καταλάβετε το τη εννοώ με τον όρο υπερ αναλυτικό προφίλ και τη κόπος κρύβεται απο πίσω, αλλά συνάμα και πόσο με γεμίζει αυτό το ψάξιμο να κατανοήσω έναν οργανισμό όσο γίνετε καλύτερα.

 

Για εμένα πλέον η επόμενη διάσταση στο χόμπι δεν είναι τα πολλά και όμορφα ενυδρεία, αλλά  η γνώση, και το στήσιμο ενός όσο γίνετε ποιο βιοτοπικού ενυδρείου, το οποίο προσκοπικά θεωρώ πάρα πολύ όμορφο. Με απλά λόγια ένα και καλό και βιοτοπικό.

  • Like 3
  • Agree 1
  • love 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε @Χρήστος σκέφτομαι σκέφτομαι πώς μπορώ να απαντήσω στην θεμελιώδη κουβέντα που ξεκίνησες.

Τελικά είσαι ογκόλιθος! 

Ναι! Είσαι ένας τεράστιος άνθρωπος και χαίρομαι αληθινά που σε έχω γνωρίσει, έστω και μέσα από το φόρουμ. 

Ογκόλιθος εμπειρίας, γνώσης, φιλοσοφίας γύρω από το χόμπι, παρακίνησης, κοσμοθεωρίας, απλόχερης βοήθειας. 

ΔΕν είχε πάει ποτέ το φτωχό μου μυαλό σε μια ατραπό σαν αυτή που αναφέρεις. Τι πιο ωραίο από τη γνώση; 

 Πολλά μπράβο λοιπόν για την πρόταση-στάση ζωής.

 Βέβαια πιστεύω ότι μόνο κάποιος κατασταλαγμένος και έμπειρος και χορτασμένος άνθρωπος όπως εσύ θα μπορούσε να το καταφέρει....

 Θέλει υπομονή και επιμονή, μελέτη και πάνω απ'όλα καλή παρέα! 

?

Η γνώση είναι το Α&Ω στο χόμπι μας. 

 

Έγινε επεξεργασία - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...