Jump to content

Νιτρικα Ν03 ? Και αλλαγές νερού?


Recommended Posts

Παιδιά λίγο την βοήθεια σας.

Έχω ένα αφρικάνικο 250 λίτρα 

Το ενυδρείο φιλοξενεί 5 mbuna kai 7 aulonocara 2 catfish  και 3 μικρά mbuna 1-2cm πρόσφατα αγόρασα άλλο φίλτρο fluval 307 το οποίο τοποθέτησα full βιολογικό υλικό matrix έχει βέβαια και τα σφουγγάρια κάτω κάτω. Έχω ακόμα ένα φίλτρο eheim pickup 200 εσωτερικό το οποίο και αυτό γεμάτο υλικό και ένα κομμάτι σφουγγάρι.  Αλλαγές νερού κάνω κάθε 3- 4 μέρες μπορεί και σε 7 μέρες αυτό παίζει ανάλογα με τα νιτρικά που έχω και θα καθορισθεί και το ποσοστό νερού που θα αλλάξω μπορεί 20 % , 30% και 50-60% . 

Και εδώ θέλω την βοήθεια σας 1)Δεν μπορώ να βρω το πότε και ποσά λίτρα πρέπει  να κάνω  αλλαγή νερού και ποσά νιτρικά πρέπει να έχει μετά την αλλαγή νερού το ενυδρείο? 

2) ποσά νιτρικά θα πρέπει να έχει το ενυδρείο για να κάνω αλλαγή νερού?

Νομίζω ότι κάνω κάποια λάθη με της αλλαγές νερού γιατί η τιμές του νερού μου αλλάζουν διαρκώς και πιο πολύ το GH . Την προηγουμένη βδομάδα είχα Gh 14 και εχτές 8 .

Το ph είναι σταθερό 8,2 -8,3 . Έχω μπερδευτεί πάρα πολύ ????????????????????

 

 

Έγινε επεξεργασία - Taxiarchis
Link to comment
Share on other sites

Μήπως είναι πολλά τα ψαράκια?

Μήπως ταΐζω πολύ? ????????????????

 

Link to comment
Share on other sites

Οι σκληρότητες ίσως αλλάζουν αν κάνεις μεγάλες αλλαγές (πχ 50%) και έχει μεγάλη διαφορά το νερό του ενυδρείου με αυτή της βρύσης. Μέτρα της βρύσης σου. Από φίλτρανση είσαι οκ λογικά, τα νιτρικά δεν έχουν σχέση με το φίλτρο, δηλαδή δεν αυξομειώνονται από κει, αλλά έχουν να κάνουν με τους ρύπους του ενυδρείου. Κάθε ενυδρείο έχει τις δικές του ρουτίνες. Ιδανικά θέλεις να τα μηδενίζεις μετά την αλλαγή, αλλά για να μην κάνεις μεγάλες αλλαγές και επηρεάζεις το σύστημα είναι καλύτερα να κάνεις μικρότερες όσο τα νιτρικά είναι ακόμα λίγα, το δικό μου όριο είναι τα 20, και μετά αν μείνουν και 5 δεν πειράζει, έχω ακούσει κι άλλους που κάνουν στα 40 κι αφήνουν το πολύ 10. 

 

Τα ψαράκια σου δεν ξέρω αν είναι πολλά, αλλά σίγουρα έχει κάμποσους ρύπους το ενυδρείο και αν δεν έχεις και φυτά (που ρουφάνε κάποια νιτρικά) τότε ίσως πρέπει να κάνεις συχνές αλλαγές.

 

Στα 240 μεικτά κάνω αλλαγές 40-45 λίτρων δηλαδή 15-20%

Έγινε επεξεργασία - Vou
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μέτρα μια φορά και τα νιτρικά της βρύσης σου για να ξέρεις τι σου γίνεται....και κράτα μια ρουτίνα σταθερά. Ίδια ποσότητα νερού, με τον ίδιο τρόπο κτλ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...