Jump to content

Βοηθεια σε εναν νεο


Recommended Posts

Καλησπερα. Νεος στο χομπυ. Ξεκινησα και εφτιαξα ενα ενυδρειο πριν ενα μηνα. Εκανα το στρωσιμο με βακτυρια και οταν μετρησα επι 4ις μερες μηδεν αμμονια νιτροδη και 5 νιτρικα ειπα να βαλω τα πρωτα ψαρακια μετα απο μια μεγαλη αλλαγη που εκανα 50% ολο αυτο εγινε το πρωηγουμενο σαββατο. Εβαλα 6 cherry barb. Οι μετρησει ειναι 

 

No4 0

No2 0

No3 5

Ph 6.5

Kh 4

Gh 4

 

σημερα το απογευμα οταν γυρισα ειδα το ενα στο ταισμα να ναι ακινητο και μετα απο λιγο το ειδα να γερνει. Το μονο που μπορω να δω ειναι οτι εχει πιο ασπρη κοιλια απο τα αλλα. Κατι αλλο φουσκωμα ή εξογκωμα δεν ειδα. 
τι μπορει να ναι ; 
 

εκανα και παλι μετρησεις και ειχα ιδιες με πανω. 
 

ευχαριστω

95860A24-55F0-42A8-8A0B-5A05A5B3F338.jpeg

65662976-B6A0-4105-8F86-562F266DBDD3.jpeg

F959715B-AD3E-4089-9D9B-356679A35D57.jpeg

Link to comment
Share on other sites

On 7/12/2021 at 5:28 ΜΜ, το μέλος kopromax έγραψε:

Εκανα το στρωσιμο με βακτυρια και οταν μετρησα επι 4ις μερες μηδεν αμμονια νιτροδη και 5 νιτρικα ειπα να βαλω τα πρωτα ψαρακια μετα απο μια μεγαλη αλλαγη που εκανα 50% ολο αυτο εγινε το πρωηγουμενο σαββατο. Εβαλα 6 cherry barb. Οι μετρησει ειναι 

Δεν νομιζω, πως εστρωσες το ενυδρειο. Το θεμα δεν ειναι να μην μετρας αμμωνια.

Πρεπει να μετρας αμμωνια την πρωτη - δευτερη εβδομαδα στρωσιματος και οχι στο 0.05, αλλά στο 0.5-1ppm τουλαχιστον. Αν εβαζες βακτηρια και δεν ειχες αμμωνια, τιποτα δεν εκανες....Στο τελος της διαδικασιας στρωσιματος θα επρεπε να μετρας νιτρικα τουλαχιστον 30-40ppm και οχι 5.

Ακομα μια ερωτηση - με τι τεστακια μετρας;

Link to comment
Share on other sites

καλημερα. οι μετρησεις εγιναν με sera υγρα τεστ βακτυρια εβαζα το stabvility . η αμμονια εφτασε και στο 1 καποια στιγμη οπως ειπες καπου την δευτερη βδομαδα. το θεμα οταν αρχισε να πευτει πανω απο 5 νιτρικα δεν ειδα ποτε. το ειχα και εγω απορια γιατι ετσι ειχα διαβασει αλλα απο ερωτηση που εκανα στο ενυδρειακο καταστημα που πηγα μου παν ειναι οκ που ειναι χαμηλα. και εγω ωσ ασχετως δεν μπορουσα να πω οχι σε αυτο που μου ελεγαν. τωρα τι να κανω λες να ριξω βακτυρια και αλλα? 

Link to comment
Share on other sites

Κανε αλλαγες νερου πιο συχνα πχ 2 φορες την εβδομαδα απο 30-40%.

Βγαλε πιο μεγαλες και καθαρες φωτο απο τα μπαρμπακια. Μπορει απλα να τα πηρες ηδη αρρωστα . Φουσκωμενη κοιλια ειναι σχεδον 100% βακτηριακη λοιμωξη (dropsy μαλλον).

Αν ειναι αυτο, τοτε τις περισσοτερες φορες ειναι αργα για θεραπεια.

Ριξε μια ματιά εδω - https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_GR.pdf

 

Link to comment
Share on other sites

χθες η μερα κυλησε καλα για τα τρια που εμειναν. πολυ πιθανον εχω καταληξει και εγω οτι μαλλον πρεπει να τα αρρωστα ηδη και γιαυτο μου δωσαν με χαλια φωτογραφια που τους εδειξα κατευθειαν αυτη τη θεραπεια πιθανον να ηξεραν το προβλημα. εκανα μετρησεις αυτη τη φορα με καινουργια τεστ της Αpi που πηγα και πηρα για να εχω μια δευτερη μετρηση με αλλα τεστ εβγαλα τα ιδια. δηλαδη μηδεν αμμονια και νιτρωδη και 5 τα νιτρικα. τωρα θα κανω αλλαγες οπως ειπες και εσυ 2 φορες την βδομαδα. επισης ταισα χθες βαζοντας την τροφη flakes Με το χερι μεσα στο νερο περιπου στη μεση οπου προλαβε να μουλιασει και να μην βγει πανω και την εφαγαν μια χαρα ολα. αυτο το κανα γιατι μου χε μπει ιη ιδεα οτι πηραν αερα οταν εριχνα τη τροφη πανω με την αναταραξη δεν μπορουσαν να την πιασουν και μπορει να εκαναν προβλημα νυκτικη κυστη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...