Jump to content

Recommended Posts

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : Το Αγγελοψαρα που βλέπετε στην φωτο παρακάτω στα καλά καθούμενα άρχισε να έχει πολύ περίεργη συμπεριφορά. Νευρικοτητα στην κολύμβηση με σπασμούς λες και το χτυπάει το ρεύμα. Έμεινε για λίγο στον πάτο του ενυδρείου κολυμποντας με σπασμούς και συνέχισε με νευρικό κολύμπι λες και κάτι το τρομάζει. Την ίδια συμπεριφορά έχει άλλο ένα από τα Αγγελοψαρα μου αλλά όχι τόσο έντονη. Όλο αυτό ξεκίνησε στα ξαφνικά. 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 240

- Φίλτρανση (όγκος κάδου και υλικά): jbl 1500

- Ιστορικό (χρόνος λειτουργίας κλπ): 12 μηνες

- Ψάρια (είδη και αριθμός):8 αγγελοψαρα διάφορα, 8 πλατυ  5 σαλιγκάρια ένας οτοκυκλος και ένα πλεκο

- Ρουτίνες τάισμα 1 φορά την ημέρα με φλεξ η κατεψυγμένη τροφη και αρεα τάισμα με αρακά και σπυρουλινα. Αλλαγή νερού 1 φορά την εβδομάδα 30 με 50%

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH:7

- KH:

- GH:

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):0

- ΝΟ2 (νιτρώδη):0

- ΝΟ3 (νιτρικά):10

- Θερμοκρασία:26 με 29

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ:api

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: 

- Ιστορικό Ψαριού:

- Συμπτώματα που παρουσιάζει: νευρικοτητα σπασμους

- Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου:

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ( Πιθανή θεραπεία που έχει ακολουθηθεί έως τώρα)

-Φάρμακο

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης: 

-Αναλυτική περιγραφή:

20211207_184743.jpg

Link to comment
Share on other sites

Νεκτάριε άν μπορείς ανεβασε ένα βίντεο να καταλάβουμε.

Συνήθως είναι λόγω παρασίτων...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα @Νεκτάριος Τσιάτσιοςκατα 99% ειναι ενδοπαρασιτα τα οποια ειναι και μεταδοτικα στα αλλα σκαλαρια σου....πιθανα  συμπτωματα ειναι αυτα που αναφερεις,ισως να δεις και απωλεια ορεξης. Προτεινω θεραπεια με bactopur direct (αν και οπως ολοι ξερουμε ειναι ενα αμφιλεγομενο σκευασμα)!!!

 Εχασα 3 σκαλαρια με τα ιδια συμπτωματα χωρις να το καταλαβω σε λιγοτερο απο μηνα..ακολουθησα θεραπεια με το φαρμακο που σου ειπα και πιστευω οτι το ξεπερασα το προβλημα!

 

Υ.Γ: Αν αποφασισεις να κανεις θεραπεια με bactopur direct ακολουθησε τις οδηγιες ακριβως και για οποια απορια ρωτα διοτι η γραμμη απο το κανει καλο ή κακο στα ψαρια σου ειναι πολυ λεπτη!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας κύριοι και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν έκανα καλά αφου δεν είμαι και ο πλέον έμπειρος όποτε από τα λίγα που ξέρω άρχισα θεραπεία με esha 2000. Θα ήθελα την γνώμη σας βέβαια για την καταλληλότητα του συγκεκριμένου σκευάσματος. Μέσα στην ημέρα μόλις ανάψουν τα φώτα και αν συμπεριφέρονται ακόμα με τον ίδιο τρόπο θα ανεβάσω βίντεο.  

Link to comment
Share on other sites

@Νεκτάριος Τσιάτσιος Καλησπερα και παλι..το φαρμακο που εριξες ειναι ενα γνωστο και καλο φαρμακο που ολοι εχουμε χρησιμοποιησει για διαφορους λογους αλλα εγω προσωπικα για εξωτερικα παρασιτα οποτε για την συγκεκριμενη περιπτωση ενδοπαρασιτων δεν μπορω να σου πω πολλα..σιγουρα ειναι πιο ηπιο σε σχεση με αυτο που σου προτεινα.Ακολουθησε κατα γραμμα τις οδηγιες του και παρακολουθεις την εξελιξη,τα εσωτερικα παρασιτα ειναι απο τις πιο δυσκολες καταστασεις που αντιμετωπιζουμε στα ενυδρεια μας.

 Αυτα που γραφω ειναι καθαρα απο προσωπικες εμπειριες φυσικα δεν ειναι απολυτα...καθε περιπτωση εχει τις δικες της ιδιαιτεροτητες και πολλες φορες χανουμε ψαρια απο το ιδιο το φαρμακο που χορηγουμε (εχει συμβει σε πολλους με το bacopur direct).

Έγινε επεξεργασία - kid4ever
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς έχασα ήδη ένα μόλις πριν λίγο. Και χωρίς συμπτώματα. Είναι η τρίτη μέρα με eshaa αλλά μάλλον δεν καταφέρνει και πολλά. Δεν μπορώ να ανεβάσω βίντεο γιατί μπορώ να ανεβάσω μόνο 6mb. Bactopur δεν θέλω να δοκιμάσω γιατί μπορεί να χάσω και ψάρια που δεν έχουν πρόβλημα αφού η οδηγία από το φάρμακο είναι να δοκιμάζεται σε καραντιμα. Το παράξενο είναι ότι δεν έχουν εξωτερικά σημάδια. Και κάποια από αυτά κάθονται σε μια γωνιά του ενυδρείου στον πατο και κοιτάνε ψηλά ακίνητα. Αύριο θα κάνω μια καλή αλλαγή νερού και θα δοκιμάσω melafix και pimafix. Με βλέπω όμως να τρώω πολλή στεναχώρια. 

Link to comment
Share on other sites

Sos. Μόλις πρόσεξα ότι κάτι πολύ μικροσκοπικό σαν κόκκος αναπηδά στην επιφάνεια του ενυδρείου μου. Σαν ψειρα αλλά πολύ πιο μικρό. Και είναι αρκετά. Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να είναι;

Link to comment
Share on other sites

@Νεκτάριος Τσιάτσιος μπορεις να δοκιμασεις τον συνδυασμο melafix-primafix αλλα δεν πιστευω οτι θα καταφερεις και πολλα.Ισως το ενυδρειο σου να χρειαζεται γενικα θεραπεια εφοσον χανεις ψαρια και τα σκευασματα που αναφερεις ειναι για ηπιες περιπτωσεις. 

 Ανεβασε καθαρη φωτο να δουμε αυτα που αναφερεις...

Link to comment
Share on other sites

Είμαι στην 4η μέρα με melafix και pimafix. Μέχρι σήμερα έχω χάσει 2 από τα πιο όμορφα σκαλαρια μου χωρίς να έχουν ιδιαίτερα συμπτώματα όπως και ένα πλατυ. Άλλα 2 έχουν ακόμα ίδια συμπεριφορά με το ένα εξ αυτόν να φαίνεται σαν να είναι τυλιγμένο με ένα βελουδο πάνω του. Στο άλλο δεν μπορώ να διακρίνω γιατί είναι άσπρο. Το σίγουρο είναι ότι αναπνέουν γρήγορα και κρύβονται. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως μόλις ρίχνω melafix και pimafix ανοίγουν τα πτερύγια τους και κολυμπάνε σαν να μην υπάρχει πρόβλημα. Σαν να τα ξυπνάει..

16400228247605206815526432390819.jpg

Έγινε επεξεργασία - Νεκτάριος Τσιάτσιος
Link to comment
Share on other sites

Πανω στο μαυρο φαινεται σαν λευκη σκονη να υπαρχει. Μοιαζει με Οodinium ,Trichodina, Costia , Chilodonella....

Παρε μεγεθυντικο φακο και δες καλα καλα.

https://www.sera.de/fileadmin/epapers/PDF/11103_RG_Gesunde_Aquarienfische_GR.pdf

Me primafix , melafix  δεν θα καταφερεις τιποτα....

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...