Jump to content

Co2 Drop checker πράσινο χωρίς co2


John Katelas

Recommended Posts

Καλησπέρα... Είμαι καινούργιος στο χόμπι.. Πριν 5 μέρες αποφάσισα να κάνω ένα φυτεμένο ενυδρείο. έχω τελειώσει με το hardscape και το φύτεμα του ενυδρείου μου και το μόνο που μου μένει είναι να μου ερθει (αύριο) φιάλη με co2. Αποφάσισα να βάλω το drop checker χωρίς να έχω συνδέσει ακόμα μπουκάλα co2. 

Το drop checker μου έγινε ανοιχτό πράσινο χωρίς να έχω συνδέσει co2. Το έβγαλα από το ενυδρείο και έγινε πάλι μπλε αλλά όταν το ξαναβάζω γίνεται ανοιχτό πράσινο χωρίς καν να εχω co2.

Τι κάνω λάθος?

Link to comment
Share on other sites

Ποιο υγρο για drop cheker εχεις;

Εχεις soil στο ενυδρειο; Μηπως γεμισες το ενυδρειο με νερο αντιστροφης οσμωσης;

Δωσε πληροφοριες.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπα είμαι καινούργιος στο χόμπι και το ενυδρείο είναι low Badget. Χρησιμοποίησα νερό βρύσης (έχει γίνει αποχλωρίωση με Tetra aquasafe).

Το υγρό στο drop checker είναι της Co2 Art ready to use premixed 4DKH. Σαν υπόστρωμα έχω βάλει ADA NATURE AQUARIUM POWER SAND ADVANCE S και από πάνω ADA NATURE AQUARIUM AQUA SOIL AMAZONIA Ver.2.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είναι η πρώτη εβδομάδα που έστησα το ενυδρείο και είναι το πρώτο φυτεμένο ενυδρείο που κάνω, επίσης κάνω αλλαγές νερού 50% καθημερινά ( έτσι διάβασα πως πρέπει να κάνεις τη πρώτη εβδομάδα σε ένα φυτεμένο ενυδρείο την πρώτη εβδομάδα) και ρίχνω και 1ml από seachem Flourish μετά από κάθε αλλαγή νερού(55 lt ενυδρείο). Ελπίζω να τα κάνω σωστά😅.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου φίλε μας,

 

Το υπόστρωμα σου έχει buffering ιδιότητες, δηλαδή χαμηλώνει ph και kh. Το υγρό που χρησιμοποιείς για την μέτρηση του co2 ουσιαστικά ph μετράει. Το πιθανότερο είναι να έχει μειωθεί το ph σου και για αυτό να έχεις αυτή την ένδειξη.

Το υγρό είναι σκούρο μπλε όταν το πρωτοβάζεις;

 

Για τις αλλαγές νερού σου λέω εγγυημένα ότι πράττεις σωστά :)

Όσον αφορά το λίπασμα είναι δύσκολο να σου πει κάποιος με σιγουριά. Παίζουν πολλά ρόλο.

 

Αν θέλεις πες μας τι φωτισμό χρησιμοποιείς και ανέβασε και 1 φωτογραφία με το ενυδρείο για να δούμε τα φυτά.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το drop checker όταν το βγάζω εκτός ενυδρείου ναι είναι μπλε...όταν το ξαναβάζω γίνεται πράσινο μετά από καμία ώρα.. 

ο φωτισμός είναι ένας απλός φωτισμός που δεν ξέρω καν αν κάνει για φυτεμένο ενυδρείο (twinstar 45B RGB 16W/45-55cm) αλλά γενικά τα φυτά που επέλεξα κοίταξα να μην εχουν απαιτήσεις σε φωτισμό. Δηλαδή πως θα καταλάβω με το που συνδέσω φιάλη co2 πόσο co2 χρειάζομαι?

20220228_124715.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο για το όμορφο ξεκίνημα.

Για το φως μην ανησυχείς, μεγαλώνει κυριολεκτικά τα πάντα.

 

Συνέχισε τις αλλαγές νερού. Όταν έρθει η μπουκάλα και βάλεις το διοξείδιο σε λειτουργία, ξεκίνησε συντηρητικά με 1 φυσαλίδα στα 2 δευτερόλεπτα. Σε αυτό το σημείο να σου πω ότι καλό θα ήταν να είχες λίγο υπομονή και να ξεκινούσες το ενυδρείο αφού θα είχες και το διοξείδιο.

 

Παρατήρησε το dropchecker μετά από κάποιες ώρες. Αν παραμένει ανοιχτό πράσινο δοκίμασε να αυξήσεις στη 1 φυσαλίδα το δευτερόλεπτο και παρατήρησε και πάλι.

 

Όσο δεν έχεις μέσα ψάρια μπορείς να πειραματιστείς χωρίς να το παρακάνεις (οι αυξομειώσεις αποσταθεροποιούν το ούτως η άλλως ασταθές καινούργιο ενυδρείο) μέχρι να βρεις τη χρυσή τομή.

Να έχεις στο μυαλό σου ότι θα χρειαστεί να επαναρυθμίσεις το co2 εν καιρό καθώς το υπόστρωμα χάνει τις έντονες ιδιότητες που έχει στην αρχή αλλά και η φυτομάζα αυξάνεται με συνέπεια να ζητάει περισσότερο co2.

 

Κάνε αλλαγές νερού, κράτα τη φωτοπερίοδο μάξιμουμ 6 ώρες για περίπου 3 εβδομάδες.

Αφού ξεκίνησες λίπασμα συνέχισε να το χορηγείς αλλά σε πολύ μικρότερες δόσεις (έχεις θρεπτικά από το αμαζόνια σε αφθονία σε αυτή τη φάση), 0.3 ml ανά ημέρα.

Μόλις βρεις ισορροπία και λυθούν τα βασικά, θα δούμε αναλυτικότερα τις ανάγκες του ενυδρείου.

 

ΥΓ. Μπορείς να μπεις σε μετρήσεις co2 μετρώντας ο ίδιος ph και kh κατά τη διάρκεια της φωτοπεριόδου. Δεν συνιστώ να μπλέξεις με νούμερα και πίνακες στη παρούσα φάση. Πιστεύω ότι θα βρεθεί γρήγορα η σωστή ποσότητα με παρατήρηση.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά χίλια ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Όσο για το ξεκίνημα του ενυδρείου εμπιστεύτηκα το μαγαζί που μου είπε πως την μπουκάλα θα την έχουν έτοιμη την τρίτη που μας πέρασε..

πήγα τρίτη μου είπαν παρασκευή πήγα παρασκευή μου είπαν δευτέρα (σήμερα), πήγα σήμερα και μου είπαν δεν την έχουμε ακόμα λογικά αύριο...

Βγάλε άκρη.. 

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Ομορφο scape! Μόνο μην παρακανεις με το φως.

Με τόση λαβα δεν θα χρειαστεις και βιολογικο υλικο στο φιλτρο :D

  • Haha 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...