Jump to content

θολό ενυδρείο 150 λίτρων


Recommended Posts

καλησπέρα, ειμαι νέος στο χόμπι αυτό αν κ μου αρέσει πολυ θέλω πολύ να ασχοληθώ, εχω ενα ενυδρείο 150 λίτρων με 7 χρυσοψαρα μέσα, 3μικρα και 4 πιο μεγάλα κάπως,ενα φίλτρο 350litr/h που έχει και εξαερισμό (βγάζει μπουρμπουλήθρες μέσα στο νερό...δεν ξέρω και αν τα εξηγώ καλά 😆 παρεμπιπτόντως) άλλαξα νερό πριν 2 μέρες καθάρισα ενυδρείο όλα καλά γέμισα πάλι έριξα και seachem βελτιωτικό νερου και ολα καλα, μετά απο 2 μέρες το νερό άρχισε παλι να θολώνει και ο βυθός έχει αρκετές ως πολλές ακαθαρσίες απο τα ψάρια,τι παίζει; ρίχνω πολύ φαγητό;2 με 3 φορές ταΐζω την μέρα, το φίλτρο το έχω στον βυθό και βλέπω ότι μαζεύει αρκετά ως πολυ τις ακαθαρσίες, εζω και ενα φίλτρο για επιφάνεια νερού της eheim, αλλά το νερό συνεχίζει να ειναι θολό, με την σκούπα βυθού τραβάω τα πολλά απο τον βυθό αλλά επειδή εχω χαλικάκι στον βυθό δεν ειναι εύκολο να σκουπιστει καλά ο βυθός απο την σκούπα βυθού,τι κάνω λάθος και μου θολώνει το νερό; γενικα αν κατι λάθος σε ολο το στήσιμο του ενυδρείου θελω τα φωτα σας, ευχαριστώ εκ των προτέρων 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς όρισες .

Χωρίς μετρήσεις (ΝΗ3/ΝΗ4 ΝΟ2 & ΝΟ3 ) φωτογραφία και λίγες παραπάνω πληροφορίες (ποσό καιρό τρέχει, αν έστρωσες το ενυδρείο σου, κάθε πότε κάνεις αλλαγές νερού κτλ) μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε . 

Από αυτά που μας γράφεις παραπάνω έχουμε βρει ήδη 2 προβλήματα (μικρό ενυδρείο & μικρό φίλτρο) για τα ψάρια σου .

Πιθανολογώ ότι το θόλο νερό μας παραπέμπει μάλλον σε έξαρση της αμμωνίας που είναι πολύ επικίνδυνη για να δηλητηριάσει τα ψαράκια σου ή διαφορετικά (αρκετά δύσκολο άλλα όχι απίθανο) να έχεις Bacterial Bloom .  

Για να μην σου γράφουμε κατεβατά και σε μπερδέψουμε περισσότερο θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις με προσοχή τα παρακάτω και οποιαδήποτε απορία σου εδώ θα είμαστε για να την λύσουμε .

 

https://www.aquazone.gr/forums/topic/110565-στήνοντας-ένα-ενυδρείο-από-το-μηδέν/

 

https://www.aquazone.gr/forums/topic/94252-στήνοντας-ένα-ενυδρείο-για-χρυσόψαρα/

 

https://www.aquazone.gr/forums/topic/114120-γενικά-περί-χρυσόψαρων/

 

https://www.aquazone.gr/forums/topic/113982-κόστος-ενυδρείου-για-χρυσόψαρα/

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 12 ώρες, το μέλος κωνσταντίνος μουστάκας έγραψε:

άλλαξα νερό πριν 2 μέρες καθάρισα ενυδρείο όλα καλά γέμισα πάλι έριξα και seachem βελτιωτικό νερου και ολα καλα, μετά απο 2 μέρες το νερό άρχισε παλι να θολώνει

"Συγχαρητήρια!"  Με αυτο το ολοκληρωμένο καθάρισμα κατέστρεψες ολη την βιολογια του ενυδρειου σου..... και ναι, σίγουρα εχεις τώρα bacterial bloom...

Καταλαβαίνω, οτι ηθελες να κανεις καλο, αλλά..... μονο κακο εκανες....

Τι κανεις τωρα....Τρεχεις να παρεις μπολι (τουλαχιστον μισω λιτρο - μιλαμε για βιολογικο υλικο στρωμενο και οχι για νερακι) και το βαζεις στο φιλτρο σου. Ακομα αγοραζεις βακτηρια ενυδρειου - παρε αμπουλες prodibio digest (oxi ολο το κουτι, μονο 3-4 για αρχη, εχουν 1.50€ η μια). Ριχνεις υγρο απο αμπουλα μεσα στο ενυδρειο καθε 5-6 ημερες.

Το φιλτρο - ειπαν τα παιδια- πολυ μικρο και αδυμαμο. Μονο για ενα ψαρακι φτανει. Πρεπει να παρεις ενα εξωτερικο με ροη τουλαχιστον 1000-1200λ/ωρα.

Ριξε μια ματια και εδω-

Για τεστ νερου - πρεπει να παρεις τουλαχιστον τεστ αμμωνιας....

Καλημερες!

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...