Jump to content

Χελωνακι


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους ! Γράφω εδώ σε σας μήπως Και μπορείτε να με βοηθήσετε. Μου έκαναν δώρο ένα χελωνάκι πριν 4 μηνεσ το οποίο είναι σε απλή γυάλα .. Δεν είναι το πρώτο που έχω παλιότερα έχει κι άλλα και δεν είχα κάποιο θέμα με λάμπες και λοιπά αυτή τη φορά για κάποιο λόγο το χελωνάκι έκανε ενα ράγισμα στο καβούκι το οποίο δεν ξέρω από τι μπορεί να προήλθε και ποια είναι τα αίτια. Να αναφέρω ότι το έχω σε πολύ φωτεινό σημείο  στο σπίτι και εννοείται ότι έχω κ ασβέστιο μέσα. Δεν έχει αλλάξει συμπεριφορά του ούτε φαίνεται να μην είναι καλά

269F3857-232B-4E8A-9A1B-3DE5D3505CAF.jpeg

Link to comment
Share on other sites

μπορουμε να βοηθησουμε. Το θεματακι ειναι αν θελεις και  εσυ να το βοηθησεις.....

Πρωτα , βγαλε φωτο με την απλη γυαλα. Πες πόσο συχνα αλλαζεις το νερο, αν εχεις φιλτρο, αν εχεις λαμπα UV , αν εχεις βαλει στεριά και τις θερμοκρασιες νερου και στεριας.

Αν δεν εχεις λαμπα UV, τότε τζαμπα δινεις ασβεστιο, γιατι για να απορροφηθει - χρειαζεται να υπαρχει και βιταμινη Δ .... μια ποσοτητα απ αυτη βρισκεται στις ειδικες τροφες για χελωνακια (δεν μιλαμε για γαριδακια, μιλαμε για καλες τροφες - πελλετς απο γνωστες εταιριες). Οπως και στον ανθρωπο η βιτ Δ παράγεται φυσικα απο τον οργανισμο μας όταν η ηλιακη ακτινοβολια ερχεται σε επαφη με το δέρμα μας. Το ιδιο ισχυει και για τις χελωνες.

Στη φωτο μου μοιαζει με σήψη του κελύφους -  διαβασε εδω- https://www.feeders.gr/οδηγός-φροντίδας-χελώνας-care-sheet/

Προτεινω να διαβαζεις αυτο το αρθρο - https://www.aquazone.gr/forums/topic/68453-χελωνάκια/

https://www.aquazone.gr/forums/topic/113260-οδηγός-διατροφής-νεροχελώνας/

  • love 1
Link to comment
Share on other sites

Για αρχή πίεσε (απαλά) το σημείο και δες αν βγάζει κάποιο υγρό ή αν είναι μαλακό αν και πιστεύω ότι μπορεί να είναι σήψη κελύφους όπως λέει και ο natateo!!!

  • love 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για της απαντήσεις ! Διάβασα αυτά από το άρθρο κ δε βγάζει ούτε υγρό ούτε κ μυρίζει .. η αλήθεια είναι ότι λάμπα δεν έχω γτ δεν τη έχω σε ενυδρείο είναι σε μεγάλη πλαστική γυάλα με χώρο να βγαίνει πάνω π εκεί κάθετε τις περισσότερες ώρες .. το σημείο είναι τέρμα φωτεινό και για αυτό την έβαλα εκεί δεν έχει κάποιο θέμα ούτε δείχνει να έχει θέμα ! Αλλάζω κάθε 2 μέρες το νερό κ τις δίνω κ πελετ κ κάτι αλλά π μ έδωσαν για ανάπτυξη  . Πάντα εναλαξ κ γαρίδα .. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...