Jump to content

Καινούριο ενυδρείο!


Hlianaa

Recommended Posts

Καλησπέρα, πρόσφατα μας έκαναν δώρο ένα μονομάχο τον οποίο έχω σε γυάλα. Από την αναζήτηση που έκανα κατάλαβα ότι δεν μπορεί να ζήσει μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια γυάλα, οπότε του πήρα ένα ενυδρείο 17 λίτρων μαζί με φίλτρο και αντίχλωριο φυσικά.Το ερωτήματα μου είναι πολλά μιας και είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με κάτι τέτοιο.Καταρχάς χρειάζεται να κάνω κάτι παραπάνω για να μπορέσει να μπει στο ενυδρείο ή τον βάζω κατευθείαν;(να σημειώσω πως το ενυδρείο είναι στρωμένο με χαλίκι ήδη).Επίσης κάθε πότε κάνω αλλαγές στο νερό; Και πόσο από το νερό ακριβώς ; Με το χαλίκι τι ακριβώς πρέπει να κάνω κατά την αλλαγή ; Θα πρέπει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να το αφαιρέσω και να βάλω καινούριο; Και κάτι τελευταίο από τροφές τι θα μου συστήνατε ;  
Αυταα.. Ευχαριστώ πολύ 🙃

Έγινε επεξεργασία - Antonis K
Link to comment
Share on other sites

Καλη σου αρχη ! Μην σε τρομαζει το μεγεθος της πληροφοριας, οταν το καταλαβεις ειναι αρκετα απλο. Θα προτεινω το αρθρο εδω περα. Ελπιζω να σε βοηθησει.

Δυστυχως τα πραγματα ειναι πολλα που "πρεπει" να ξερεις αλλα θα προτεινω, το Α και το Ω, ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ. (Ευτυχως η δυστυχως εχουμε να κανουμε με ζωντανους οργανισμους και δεν ειναι ρομποτ-υπολογιστες με ενα κλικ-σε 2 ωρες εχει γινει αυτο που θελω) Εννοειται οτι και τα υπολοιπα ειναι σημαντικα να τα γνωριζεις και να τα ξερεις! Και αρκετα πιο σημαντικα εαν ασχοληθεις μακροπροθεσμα(θα γινει σαν το αμαξι).Επισης.... τα ΤΕΣΤ ειναι ο | "μοναδικος" τροπος να μαθεις τι γινεται με το νερο του ενυδρειου. Εαν σε ενδιαφερει το χομπι, που λογικα για να κατσεις να γραψεις σου αρεσει, θα σου προτεινα να κρατησεις τα χρηματα σου γιατι θα πας σε μεγαλυτερο "αρκετα" συντομα. (οποτε το αντεξει η τσεπη σου). Ελπιζω να βοηθησα και φυσικα το forum ειναι ανοιχτο για ερωτησεις-απαντησεις-αποψεις αλλα και συμβουλες. (Τις Παρασκευες συνηθως γινονται zoom meetings, συνηθως ατομα που ασχολουνται χρονια και μπορουν να σου απαντησουν σε καποια ερωτηση που δεν μπορεις να βρεις απαντηση η θες μια πιο "εμπειρη" γνωμη αλλα και πιο χειροπιαστη. ) Ο καθενας χαιρεται διαφορετικα το χομπι, για αλλους ειναι τα ψαρια, για αλλους ο εξοπλισμος, για αλλους ειναι διακοσμητικο-επιπλο, για αλλους ειναι ενας πινακας ζωγραφικης, μια δημιουργια.

  • Like 2
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Καλησπέρα @Hlianaa , πώς πάει ο μονομάχος?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...