Jump to content

Ati Straton συνδιασμος με Kessil 360x?


Eos

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους!


Εδω και αρκετο καιρο σχεδιαζω και μαζευω εξοπλισμο για ενα συστημα θαλασσινο που θελω να φτιαξω.

 

Εχω 4 Κessil Α360X που ως γνωστον εχουν πολυ ομορφο εφε shimmer. Αλλα οσο πιο πολυ το μελεταω καταλαβαινω οτι τα Led συστηματα αυτα και αντιστοιχα με αυτα δημιουργουν σκιες στις πλευρες απο τα κοραλλια που δεν βλεπουν αμεσα το φωτιστικο. Δεν ειχα καταλαβει οτι αυτο θα μπορουσε να ειναι προβλημα. Επισης μου αρεσει το δραματικο εφε που μπορει κανεις να δημιουργησει με τα συγκεκριμενα φωτιστικα, δημιουργωντας σκοτεινες μεριες/σπηλιες και μεγαλες αντιθεσεις σε σχεση με τα φωτεισμενα σημεια....

 

Το προβλημα ειναι οτι οι πλευρες απο τα κορραλια (νομιζω κυριως στα sps να συμβαινει) οπου δεν βλεπουν αμεσα το φως πιθανο να εχουν σημαδια και αναπτυξη νεκρωσης. Μπορει να μην ειναι το μεγαλυτερο προβλημα μιας και αναπτυσσονται απο την αλλη μερια, αλλα για αυτο δεν ειμαι και σιγουρος. Σε καθε περιπτωση ομως ειναι κατι που δεν θελω να μου συμβει οταν ερθει (επιτελους) εκεινη η ωρα που θα τρεχει και θα εχουν μπει κοραλλια στο συστημα!

 

Για να μην τα πολυλογω και να καταλληξουμε και στις ερωτησεις μου.... Μου εχουν κανει μια προσφορα για δυο ATI Straton φωτιστικα και ενω ειναι καλη η τιμη για τα συγκεκριμενα φωτιστικα δεν ειναι καθολου φτηνα! Οποτε πριν το προχωρησω σκεφτικα να ρωτησω ολους εσας:


Πιστευτε οτι ο συνδιασμος αυτων των φωτιστικων θα εχει καλο αποτελεσμα? Ξερω οτι τα Straton εχουν πολυ καλη εξαπλωση και εντονο φως το οποιο σιγουρα θα λυσει θεματα πιθανον νεκρωσεων, αλλα δεν θελω και να χαθει το shimmer απο τα Kessil!

 

Εχει κανει εμπειρια με αυτα τα φωτιστικα ειτε μονα τους ειτε και σε συνδυασμο (οχι απαραιτητα το συγκεκριμενο συνδιασμο!)?

 

Αναμενω....τα φωτα σας :P

Ευχαριστω!
 

Link to comment
Share on other sites

χμμμ άν και δέν ξέρω τα ATI αλλά έχω κάποια εμπειρία από τα Kessil και το πώς διαχέουν το φώς, νομίζω ότι η οικονομικότερη λύση είναι να κρατήσεις τα Kessil και να προσθέσεις 2 μπάρες μπρός/πίσω πχ Orphek, Reef Factory, κ.α. και θα είσαι καλυμμένος....Δέν χρειάζεται να δώσεις ένα ή και δύο νεφρά για τα ATI

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ειναι αυτη διαχυση των τ5 φοβερη και συνηθως για να την πλησιασουμε με λεντ φωτιστικα καλουμαστε να χρησιμοποιησουμε περισσοτερα πλησιεστερα το ενα στο αλλο με αποτελεσμα τελικα να αυξανεται πολυ περισσοτερο για ενα σημερινο χομπιστα το κοστος επενδυσης στον φωτισμο σε σχεση με το παρελθον που πετουσες ενα φωτιστικο με 8 λαμπες.Ειναι στιγμες που νοσταλγω το παρελθον εβγαιναν και τοτε ενυδρειαρες με βραβεια καθε μηνα σε περιοδικα του εξωτερικου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το τέλειο φως είναι το υβριδικό φως, ο συνδυασμός Τ5 και λεντ. 

Εγώ θα κράταγα τα Kessil και μπορείς μπρος πίσω να προσθέσεις Τ5 ή μπάρες λεντ. 

Link to comment
Share on other sites

το τελειο φως δεν υπαρχει αλλα ειμαστε απιστευτα τυχεροι που ειναι παρα πολυ προσαρμοστικα τα ζωντανα μας και πραγματικα δουλευουν ολα οσα βαζουμε.......απλα σιγουρα καποια δουλευουν πολυ καλυτερα και για μενα μαλλον δεν ειναι αυτα τα πανακριβα λεντ....και εδω στο φορουμ εχουν υπαρξει ενυδρειαρες με πιο παλιακα συστηματα φωτισμου που ομως παρα την συντηρηση καθε 1 -2 χρονια εντουτοις σε βαθος 10ετιας πιστευω εξακολουθει να ερχεται πιο φθηνα να μεινεις με ενα παλιο συστημα φωτισμου....παντως ειμαστε τυχεροι που ολα δουλευουν λιγο πολυ στον φωτισμο

Οταν καποιος καλειται να χρησιμοποιησει περισσοτερα φωτιστικα λεντ το ενα πιο κοντα στο αλλο ωστε να μην παρει το αφυσικο φαινομενο που περιγραφει ο φιλος στο θεμα του,τοτε τελικα ακομα και καπως να τα εχει ντιμμαρει τα περισσοτερα φωτιστικα,κοντευει να πιασει την κατναλωση ενος συμβατικου φωτιστικου που χρησιμοποιουσαμε παλια.

Μπαινουν πιο πολλα φωτιστικα το ενα πιο κοντα στο αλλο.......και αρα ανεβαινεις στα watt πλησιαζοντας αυτα που ειχες με ενα παραδοσιακο φωτιστικο τ5.

Επιπλεον η τιμη ενος καλου λεντ φωτιστικου ειναι φαρμακειο ενω ενα 8αρι τ5 θα σου ερθει πολυ πιο φθηνα.

Δεν ξερω ρε παιδια,ειλικρινα εμενα με εχει προβληματισει το ποσο πιο δυσβασταχτο εχει γινει οικονομικα το χομπυ στο θεμα του φωτισμου.....Μονο δικη μου ιδεα ειναι αυτη?

Και ηταν και χοντρος μαρκετιστικος μυθος το αλλαζουμε λαμπες καθε 6 μηνες....τεραστια μπαρουφα.Οι λαμπες επεφταν λιγο τους πρωτους μηνες και μετα εμεναν σταθερες για πανω απο 1 χρονο.....πολυ τιμια αποδωση ρε γαμωτο.
Καποτε εβαζες τις τ5 σου κι αλλαζες λαμπες μονο.....αν τα βαλεις ολα αυτα κατω και με την τεραστια διαφορα αποκτησης των δυο τυπων φωτισμου ακομη και σε βαθος 10ετιας τι γλυτωνεις τελικα?
Καθε φορα που αλλαζες τ5 ειχες ενα καινουργιο φωτιστικο.....στην πενταετια ακομη και τα λεντ πεφτουν οπως παρατηρουν στην αμερικη.

Απλα προσπαθουμε να παρουμε με τα λεντ κατι που ειχαμε ηδη δεδομενο τοσα χρονια με τις τ5.
Για να παρουμε την διαχυση των τ5 θελουμε περισσοτερα λεντ φωτιστικα πιο κοντα το ενα στο αλλο ειναι γεγονος αυτο......οποιος εχει αρκετα χρονια στα ενυδρεια το ξερει αυτο πια το εχει δει.

Συγνωμη αν χαλαω το θεμα....περισσοτερο σκεψεις απογητευσης ειναι
Σιγουρα τα λεντ ειναι το αναγκαστικο μελλον γιατι εκει θελουν να πανε την αγορα αυτη που δημιουργουν τα καταναλωτικα προτυπα αλλα υπαρχουν πολλα.
Η διαχυση θελει πολλα λεντ φωτιστικα εγγυτερα το ενα στο αλλο.....τεραστιο κοστος επενδυσης.

η αναμειξη του φασματος αποκλειει τις λεντομαπρες....εχω δει κοραλλια με αλλο φασμα να φωτιζονται ανα 10 ποντους
Μονο τα kessil δινουν ομοιομορφο φασμα η γενικοτερα αυτου του τυπου φωτιστικα.

Μετα υπαρχουν και ειδικα πλαστικα που μπαινουν κατω απο καποια λεντ φωτιστικα ωστε να βγαινει το ιδιο φασμα και να μην ειναι λες και μπηκες στην Disco Barbarella.......αλλα αυτα κοβουν ενταση εστω και λιγο κοβουν αρα δεν ντιμμαρεις οσο θα ηθελες για να κανεις οικονομια

Το φασμα της Blue plus......που ολα τα λεντ φωτιστικα προσπαθουν να πιασουν........συγνωμη τι προσπαθουν ακριβως να φτιαξουν?κατι που μας δινει μια λαμπα με ενα 20αρικο?
Σε ολες τις συγκρισεις θεωρειται πιο πετυχημενο φωτιστικο λεντ οποιο πλησιαζει ολο αυτο το γεματο  μπλε φασμα που δινει η plus και τα πιο πολλα λεντ φωτιστικα δεν κατορθωνουν να το πιασουν σε ολο του το ευρος.....απλα το πλησιαζουν.......ενω κοστιζουν τοσο πολυ τελικα δινουν πιο περιορισμενο φασμα......πληρωνεις ενα σκασμο λεφτα και παιρνεις πιο περιορισμενο φασμα....Δεν ειναι απιστευτο?
Ενας σημερινος χομπιστας εχει πιο περιορισμενο φασμα απο εναν χομπιστα του 2005,ενω εχει πληρωσει πολυ περισσοτερο χρημα στα φωτα του

Ειναι κι αλλα βεβαια αλλα το αφηνω εδω γιατι κουραστηκα να γραφω και το θεμα μου χαλαει την διαθεση

Ζω με την ελπιδα οτι οταν θα ξαναμπω στο χομπι οι τιμες θα εχουν πεσει και θα εχουν πλησιασει αυτα που πληρωναμε παλια με τα αλλα ειδη φωτισμου και η τεχνολογια θα εχει βελτιωθει ωστε να εχουμε ξαναπαρει πισω ολα οσα ειχαμε δεδομενα και δεν μας απασχολουσαν δεκαετιες
Οπως ειπα τα λεντ ειναι το μελλον γιατι εκει μας θελουν αυτοι που φτιαχουν την αγορα αλλα δεν μου αρεσει ο περιορισμος επιλογων στα ειδη του φωτισμου και αναγνωριζω τα προβληματα που ακομη υπαρχουν με τα λεντ.

Επιτρεψτε μου να εχω απογοητευτει και να πινω ξιδακι
 

Έγινε επεξεργασία - KAWASAKININJA
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...