Jump to content

Δοσομετρικη αντλία


stathis mag

Recommended Posts

Καλησπέρα σας ξεκινάω ένα θέμα που ίσως φανεί πολύ απλό σε εσάς αλλά εγώ δεν το έχω καταλάβει πολύ καλά. 

Έχω ένα  reef 60 λίτρα και το τρέχω 2 χρόνια τώρα χωρίς να έχω κάποια δοσομετρικη αντλία. 

Προς το παρόν έχω βάλει μαλακά πιο εύκολα κοραλια και σκεφτόμουνα να ανέβω λίγο βαθμό δυσκολίας σιγά σιγά. 

Τα πιο απαιτητικα κοραλια αν έχω καταλάβει καλά θέλουν την ύπαρξη και μιας δοσομετρικης αντλίας οπότε οι απορίες μου είναι η εξής. 

Μου κάνει μια μικρή δοσομετρικη πχ η d-d single channel, τι υγρά πρέπει να συμπληρώνω αν την πάρω? Που θα με βοηθήσει πραγματικά η αγορά της? 

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά 

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα Φιλε μου, 

 

Τα LPS + SPS +κοραλλινη + καποιοι οργανισμοι στο βραχο (πχ σκουλήκια , σαλιγκαρια ) σαν συνολο θα σου καταναλώνουν ΚΗ, Ca , Mg.   Αυτα τα στοιχεία σιγα σιγα θα ειναι σε έλλειψη μεσα στο νερό σου.

 

Βάζοντας την δοσομετρική για κάθε στοιχείο ξεχωριστά (οπότε μιλάμε για τριπλή δοσομετρική αντλια) συμπληρώνεις το κάθε στοιχείο μεμονωμένα ανάλογα με την κατανάλωση του ενυδρειου σου έτσι ώστε να εχεις τις τιμές που απαιτούνται.  

 

Υπάρχουν κάποιες εταιρίες που μπορείς να βάλεις 2 στοιχεία μαζί στο ιδιο μπουκάλι. Νομιζω η Aquaforest επιτρεπει να εχεις Ca + Mg στο ιδιο δοχειο. (Οπότε εκει θες διπλή δοσομετρική αντλία)  

 

Η Fauna Marin με το light balling θελει το καθε στοιχειο ξεχωριστα.  Και πάντα τα απαραίτητα trace (Ιχνοστοιχεια) στο κάθε δοχείο του μίγματος όπως το αναγράφει η κάθε εταιρία.  

 

 

Έγινε επεξεργασία - submarine1981
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί επίσης να ρίχνει ζουμί ολα σε ενα οπως το all for reef της tropic marin με το χέρι ή δοσομετρικη.

Εγω ριχνω μια φορά την μερα το συγκεκριμένο με το χερι όταν ταιζω

Επισης πολλοι σε τοσο μικρο ενυδρείο καμουν απλως αλλαγή νερού καθε εβδομάδα ή 15 μέρες και ειναι οκ

Link to comment
Share on other sites

Και εγω κανω αλλαγες καθε εβδομαδα η' το πολυ καθε 2 αλλα με τρομαξε ενας που μιλουσα οτι χωρις δοσομετρικη δεν μπορω να βαλω και να κρατησω πιο δυσκολα κοραλλια .

Οποτε η λογικη μου ειναι  να βαλω δοσομετρικη για να ειναι παντα σταθερες οι τιμες μου και να αποφυγω και τον κινδυνο να ξεχαστει καποια μερα καποια δοση επειδη μπορει να λειπω η' να ξεχασω να βαλω.

Το all for reef  το ειδα και εγω για αυτο δεν μπορω να καταλαβω αν μου αρκει μια μονη δοσομετρικη που θα προσθετει σταθερα μονο αυτο η' αν χρειαστω μεγαλυτερη γιατι πρεπει να προσθετω και αλλα στοιχεια. Καποιες τροφες για κοραλλια πχ που ειναι για δοσομετρικες ,( οπως το Easy Reefs EasySPS EVO Gel Coral Food) , μια  για να βαζω βακτηρια εβδομαδιαιως και αλλη μια για να προσθετω κατι για την υγεια των ψαριων τυπου vitamin c.

Link to comment
Share on other sites

Αν το γεμίσεις με sps και βαζεις μεσα αμινοξέα, ιχνοστοιχεία κλπ ισως να μην σε καλύψει το all in one. Αλλα και παλι δεν στο λεω με σιγουριά γιατι δεν το εχω δουλεψει ποτε.  Παντα ημουν με light balling της Fauna Marin.  

 

Βακτήρια μπορεις και μονος σου μια φορα την εβδομάδα για να μην δεσμεύεις την μια δοσομετρική σου. Όπως και για την Vitamin C. 

 

Αν πάς σε light balling υπολόγισε 3 αντλίες σίγουρα KH, Ca , Mg.

Αν αργότερα εχεις θεμα με ΝΟ3/ΡΟ4 και θες να βάλεις καποιο NOPOX , Reef Energy , Vodka  θα χρειαστείς και 4ή δοσομετρικη.  

 

Ισως να το ξεκινούσες με all in one και αν δεις οτι δεν σε καλύπτει (οταν θα το εχεις Full Stock)τότε πας σε Light balling  

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας παιδια ,σιγουρα με βοηθησατε να ξεδιαλυνω στο μυαλο μου το θεμα της δοσομετρικης γιατι δεν ειχα ξεκαθαρη εικονα. Αν εχει καποιος να προτιενει καποια μικρη οικονομικη 4αρα ( ιδανικα με χειρισμο απο το κινητο) η΄να πουλαει στειλτε μου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...