Jump to content

Γλύφτης


Recommended Posts

Καλησπέρα! Έλειπα 1 μήνα και μόλις γύρισα κοίταξα αμέσως το ενυδρείο μου. Μου φαίνεται ότι ο γλύφτης μεγάλωσε και σα να έχει φουσκωμενη λίγο την κοιλίτσα του και υπάρχουν άσπρα σκουληκακια στο τζαμι. Μόλις εντόπισα ότι το φίλτρο σταμάτησε να λειτουργεί και στον πυθμένα υπάρχουν λευκά περιττώματα. Δεν ξέρω αν είναι από τη γλύφτη ή από τον αστακό. Το ενυδρείο είναι 80l και τρέχει από το Σεπτέμβρη και μέχρι τώρα σκουληκακια δεν είχα εντοπίσει. Επιπλέον έχει μέσα μπλε αστακό και λίγα σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες. Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι σοβαρό? Να σημειώσω ότι δεν έχω δει ποτέ τον αστακό να κυνηγάει το γλύφτη.

d4789e23-16e5-44aa-a89c-aca9996775c8orca-image-.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Τα ασπρα σκουλικακια ειναι planaria. Δεν ειναι καλο να υπαρχουν σε ενυδρειο με το καβουρι. Οπως δεν ειναι καλο να συνυπαρχουν τα καβουρια με τα ψαρια. Καποια στιγμη θα γινει το κακο.

Εμφανιζονται οταν υπαρχει υπερβολικο ταισμα, κακη φιλτρανση και γενικος ανύπαρκτη συντηρηση του ενυδρειου.

Κανε μετρησεις νερου για αμμωνια και νιτρωδη και πες πόσο καιρο δεν τρεχει το φιλτρο.

 

Έγινε επεξεργασία - natateo
  • Like 2
  • love 1
Link to comment
Share on other sites

Το φίλτρο όταν έφυγα λειτουργούσε άψογα και χθες που γύρισα.... Stop... Αλλαγές νερού μου είπε το άτομο που τα τάιζε ότι δεν έκανε 😭😭😭. Προφανώς προήλθαν από αυτά τα 2. Πως προχωράω τώρα? Για αρχή έκανα αλλαγή περίπου 50%. Έπειτα έβαλα αυτοσχέδια παγίδα με τροφη. Ποια τεστ είναι καλά για μετρήσεις? Έχω της sera εδώ και καιρό αλλά τελευταία μου βγάζει παντού αμμωνία. Ακόμα και σε εμφιαλωμένα μπουκαλάκια. Μάλλον χαλασανε. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα οπωσδήποτε πρέπει να αποκατασταθεί η καλή λειτουργιά του φίλτρου, το οποίο ποιό είναι; Τα άλλα όπως σου έγραψε παραπάνω η φίλη.

Έγινε επεξεργασία - Ice-Man
  • love 1
Link to comment
Share on other sites

Το φίλτρο δεν ξέρω τι μάρκα είναι καθότι το αγόρασα μεταχειρισμένο πακέτο με το ενυδρείο και δε θυμόταν ούτε ο πωλητής. Αν και είναι μεγάλο δε μου φάνηκε και πολύ δυνατό όταν το έθεσα σε λειτουργία. Οπότε εβαλα καινούργια μπλε, λευκά και πράσινα σφουγγαρακια, μακαρονι και πρόσθεσα μια μικρή εσωτερική αντλία για να τραβάει καλύτερα το νερό και να το ρίχνει στο φίλτρο. Έχω βάλει και εξωτερική αεραντλία. Μέχρι να το αφήσω σε άλλα χέρια λόγω ανάγκης ειλικρινά δεν είχα κανένα πρόβλημα και όλα κυλούσαν ρολόι. Πάντως σας ευχαριστώ πολύ που με βοηθάτε ❤️🌹 Είμαι καινούρια στο χόμπι του ακουαριουμ. Ασχολούμαι περίπου 1,5 χρόνο. 

Έγινε επεξεργασία - Ντόρις Γρηγορίου
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 6 ώρες, το μέλος Ντόρις Γρηγορίου έγραψε:

Για αρχή έκανα αλλαγή περίπου 50%.

Πολυ καλα εκανες.

Για το τεστ αμμωνιας....

Μερικες φορες και εμφιαλωμένο νερο περιεχει.... Παρε απο το φαρμακειο μια αμπουλα 10μλ με water for injection (καπου 30 λεπτα εχει) και κανε τεστ. Αν θα βγει θετικο, τοτε σιγουρα φταιει το τεστ. Αν θα βγει μηδεν, τοτε ειχες αμμωνια εκει, που μετρησες.

Και καλως ηρθες στην παρεα μας!

  • love 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...