Jump to content

Επανέρχομαι με νέο ενυδρείο πάλι στα 60 λίτρα


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα,

 

Αν και έχω γνώσεις περί ενυδρείων ποτέ δεν κατάφερα να το στήσω όπως θέλω αντιμετωπίζοντας κάθε φορά ασθένειες ή έπρεπε να το βγάλω λόγω μετακόμισης.

Πλέον έχω αγοράσει ένα juwel στα 60 λίτρα με φίλτρο eheim classic 150 + θερμοστάτης.

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι ψάρια να βάλω, πως να το διακοσμήσω κλπ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ζήσουν τα ψαράκια που θα βάλω.

Η σειρά του φίλτρου με τα υλικά είναι: μπλε σφουγγαράκι, substrat και ενυδρειακό βαμβακι στο τέλος ( απο κάτω προς τα πάνω)

Ετσι ανοίγω αυτό το άρθρο να πάρω ιδέες για το βιότοπο που μπορώ να στήσω με εύκολα φυτά. Ακόμα και το χαλίκι που έχω βάλει δεν ξέρω αν είναι σωστό. Το πήρα απο ενυδρειακό κατάστημα και έχει πρασινωπό χρώμα. Αν είναι πρόβλημα αυτό θα κάνω τον κόπο να το αλλάξω.

Σίγουρα θα ζητήσω και απο συγχομπίστα τις επόμενες μέρες μπόλι για να το στρώσω.

Επισυνάπτω και φωτογραφίες.

 

Ευχαριστώ,

Κώστας

IMG_20230429_203729.jpg

Έγινε επεξεργασία - kosder1908
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Κώστα. Το βαμβάκι καλύτερα να το βάλεις μετά το σφουγγάρι και πριν το βιολογικό, γιατί έτσι όπως το έχεις τώρα ενδεχομένως να σου κρατάει κάποιες ακαθαρσίες προς τα κάτω, με αποτέλεσμα να βρωμιζει το βιολογικό και να θέλει πιο συχνό καθάρισμα γιατί θα μπουκώνει και θα ελαττώνεται η αποδοτικότητά του. Το χαλίκι που έχεις βάλει είναι πολύ χοντρό και δεν ξέρω αν είναι και ασβεστολιθικό. Για φυτεμένο υπάρχουν σαφώς καλύτερες επιλογές. Βασικά δεν ξέρω αν σε τόσο χοντρό χαλίκι μόνο, μπορεί να πιάσει φυτό. Ποιο χαλίκι είναι; Δες ακριβώς τι σκέφτεσαι να κάνεις και καλό θα είναι να αποφασίσεις από τώρα στο περίπου τι ψαράκια σκοπεύεις να βάλεις, έτσι ώστε να το σχεδιάσεις εξ'αρχης σωστά και να πορευτείς αναλόγως.

Έγινε επεξεργασία - ChrisEco
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...