Jump to content

Περιεργεια για θαλασσινο


Recommended Posts

Καλησπέρα σας κόσμε!!!

Σήμερα εκεί που καθόμουν και άραζα μια φωνή ακούστηκε και μου είπε..."Ελα σε τρώει το αλάτι"...

Καταλαβαίνετε.. Δεν είμαι και άνθρωπος των δεύτερων σκέψεων. Ξέρω ότι είμαι εντελώς άσχετος. Από αυτά που είδα και θαύμασα από τα μέλη του forum κατάλαβα ότι αυτή η φωνή είχε δίκιο. Με έχει τραβήξει το θέμα ύφαλος. Από τα απειροελάχιστα που κατάλαβα είναι ότι θα μπλέξω με ένα πολύ ευχάριστο τρόπο. Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν θέλω να μπω σε ένα κατάστημα, όσο αξιόπιστο και αν έχω ακούσει και διαβάσει ότι είναι και να πω θέλω ύφαλο και φυσικά να με πιάσουν στον ύπνο. Με το γλυκό το aquazone με ξεμπέρδεψε σε αρκετά πράγματα και μου αντιμετώπισε πολλά που με τα καταστήματα πάντα αντιμετώπιζα με κόστος δυσανάλογο. 

Θα ήθελα βοήθεια σε πρώτη φάση ως προς το κομμάτι εξοπλισμός. Να προσθέσω ότι η βασική ερώτηση είναι ότι έχω μια γυάλα 60 λίτρα που περισσεύει και εκεί σκέφτομαι να κάνω το εγχείρημα. Είναι αποδεκτά τα λίτρα αυτά;;; Σε δεύτερη μοίρα επομένως έρχεται η ερώτηση του τι θα χρειαστώ από εξοπλισμό. Να πω ότι γενικά από φωτογραφίες μελών μου έχουν κινήσει το ενδιαφέρον αρκετά, όλα τα κοράλλια (ξέρω ότι ακούγομαι αρκετά ενθουσιώδης αυτή την στιγμή). Δεν ξέρω ούτε την βασική ορολογία...Από ότι έχω καταλάβει  υπάρχουν κοράλλια που θέλουν μεγάλες ροές, άλλα που δεν θελουν κλπ κλπ.. 

Επομένως είναι εφικτό κάτι τέτοιο σε αυτά τα λίτρα;;

Link to comment
Share on other sites

Καλήμερα το 60 λιτρο για να ξεκινησεις ειναι οκ.Ομως λογο λιγων λιτρων υπαρχει περιορισμος στα ψαρια οπως λογικα φανταζεσαι.Στα κοραλια δεν θα εχεις ιδιαίτερο θεμα παντα με την λογικη των ιδανικων συνθηκων.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα GVC. 

 

Μια χαρά μπορει να γινει ενα 60 λτ θαλασσινο. Απλα όπως πολύ σωστά είπε και ο Νικος η γκάμα απο τα ψαράκια που μπορεις να βαλεις μεσα ειναι λιγο περιορισμένη.  Αυτο φυσικά απο οτι καταλαβα δεν στέκεται εμπόδιο γιατι σε ενδιαφέρουν κυρίως τα κοράλλια.  

 

Αυτο που πρέπει να δεις ειναι το κόστος τοσο του εξοπλισμού όσο και τον ζωντανων (κοραλλια, ασπόνδυλα, συμπληρώματα ) καθως εχει περισσότερα έξοδα ενα θαλασσινο ενυδρειο σε σχέση με ενα γλυκού νερου και πλέον οι εποχές με τις ανατιμήσεις έχουν αλλάξει. Σαν παράδειγμα θα σου πω οτι παλιά ενα σαλιγκάρι μπορει να το έπαιρνες 1,5 ευρω και τώρα το πετυχαίνεις μέχρι και 4 ευρω. 

 

Για να εχεις εναν μπούσουλα πρεπει να σκεφτείς αν θα βάλεις Sump ή φίλτρο πλάτης ή ακόμα και εσωτερικά φιλρα με αντλία με κάποια υλίκά μεσα (αντιφωσφορο,ανθρακα ή οτι αλλο χρειαστει.)  Η επιλογή αυτη εχει αντίκτυπο στο εμφανισιακό κομμάτι αλλα και στο διαχειριστηκό του εξοπλισμου (πχ στο sump τα κρύβεις ολα μεσα και εχεις δυνατότητα για refugium )

 

Αφου το αποφασίσεις κοιτάμε για αλλα πράγματα όπως το φωτιστικό, σκιμερ κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...