Jump to content

Επιλογή ενυδρείο νεροχελώνας


Recommended Posts

Καλησπέρα στην παρέα! Θα ήθελα τη βοήθειά σας! Μου χάρισαν ένα χελωνάκι 8 ετών και θα ήθελα να του προσφέρω την φροντίδα που του αξίζει! Λόγω οικονομικών δυσκολιών, η οικογένεια που το είχε δεν μπορούσε να του προσφέρει τα κατάλληλα! Θέλω να πάρω ένα ενυδρείο, ιδανικά για να χωρά το eheim liberty 200! Θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο έτοιμο και όχι diy; Έχω διαβάσει πολλά θέματα κι έχω μπερδευτεί καθώς δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις! Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Μπορείς αν θέλεις να διαβάσεις την ενότητα με τα αμφίβια και να δεις τι ακριβώς χρειάζονται οι νεροχελώνες. Να θυμάσαι ότι είναι πολύ ρυπογόνα ζωντανά οπότε το φίλτρο που θα έχεις θα πρέπει να μπορεί να "σηκώσει" το βιοφορτίο. Από την στιγμή που είναι μεγάλη σε ηλικία θα είναι και αρκετά μεγάλη σε μέγεθος.

Ψάξε στο προφίλ της νεροχελώνας σου να δεις σε τι τελικό μέγεθος φτάνει και εκεί μετά θα αποφασίσεις ακριβώς τι ενυδρείο θα πρέπει να πάρεις! Από τα ελάχιστα που ξέρω για αυτά τα ζωντανά είναι ότι χρειάζονται πολύ χώρο για να κολυμπάνε οπότε προετοιμάσου για ένα μεγάλο ενυδρείο..

 

Καλή αρχή!

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή! Είναι red ear slider και το μέγεθός της είναι σαν μια ανοιχτή παλάμη! Της δίνω πέλλετ και γαρίδες με ψαράκια! Αυτήν τη στιγμή είναι σε ένα ενυδρείο 55x20x30 και σκέφτομαι να πάω σε κάποιο μεγαλύτερο, όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζω κυρίως είναι το θέμα της στεριάς! Πώς θα μπορούσα να βάλω μόνος μου; Πωλούνται ξεχωριστά που να μπορείς με κάποιον τρόπο να βάλεις μόνος; Σκέφτομαι να πάω σε κάτι σαν αυτό https://www.skroutz.gr/s/13696427/Γυάλινη-Χελωνιέρα-με-Ράμπα-C-G-60x31x26cm.html όμως δεν ξέρω αν θα είναι οκ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...