Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα στην κοινότητα. Ήθελα κάποια διευκρινιση για ένα μου θέμα. Βρήκα στην παραλία ένα ξύλο (φέρνει λίγο και σε ρίζα) και σκέφτομαι να το βαλονσε ενυδρείο γλυκού νερού. Ωστόσο δοκίμασα σε μια λεκάνη με νερό αρχικά (αφού το ξεπλυνα καλά) και επιπλέει όπως ήταν αναμενόμενο. Πρέπει να το πλύνω καλά με βραστό νερό ή δεν έχει σημασία? Επίσης, υπάρχει περίπτωση να βγάλει άλατα από τη θάλασσα μετά την πλύση, επιβλαβή για τα ψάρια μέσα στο νερό? Το καυτό νερό μήπως θα επιταχύνει τη διαδικασία την βύθισής του?

Σας ευχαριστώ.

IMG_20230718_215434.jpg

Έγινε επεξεργασία - Konstantinos Dimoglou
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, 

Για ξύλο απο θάλασσα σίγουρα χρειάζεται βράσιμο για απολύμανση και τρίψιμο καλο με βούρτσα η οδοντόβουρτσα. Τέλος βύθιση σε γλυκό νερο για να φύγουν αλατια και ότι αλλο μπορεί να σου ξερνάει μεσα στο ενυδρείο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ το άφησα μια μέρα σε μεγάλη λεκάνη με νερό να πανιάσει, έπειτα την επόμενη μέρα το έριξα βραστό νερό σιγά σιγά σε όλα τα σημεία και το ετριψα με τη σκληρή μεριά του σφουγγαριού και με μια οδοντόβουρτσα, έβγαλε μαυρίλα μπόλικη θα πω. Το έριξα στο ενυδρείο τώρα επιπλέει ακόμα αλλά φαντάζομαι σε λίγες μέρες θα κατέβει λίγο λίγο 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...