Jump to content

Αφαίρεση αλατιου πως το υπολογίζουμε?


Recommended Posts

Καλησπέρα μετά από θεραπεία ψαριών με αλάτι ήρθε η ώρα να ξεκινήσω αλλαγές για την αφαίρεση του αλατιού. Απ. Ότι γνωρίζω πρέπει να αφαιρεθεί με μικρές αλλαγές πόσες αλλαγές χρειςζεται να γίνουν? Κάθε πόσες μέρες? Η αναλογία που έχω ρίξει στο νερό είναι 3γρ/λιτρο και το ενυδρείο 450λιτρα. Κάποιος να με βοηθήσει γιατί έχω μπερδευτεί. 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι. Οι επικρατέστερες μέθοδοι  είναι δύο : 

α) Κάνεις αλλαγή 10% μέρα παρά μέρα για δέκα φορές.

β) κάνεις εβδομαδιαία αλλαγή το 50% του νερού συμπληρώνοντας την μισή ποσότητα αλατιού στο νερό που θα αλλάξεις. Δηλαδή στα 225 λίτρα θα βάλεις 338 γρ αλάτι. Την άλλη εβδομάδα πάλι αλλαγή το μισό νερό και 160 γρ αλάτι. Μετά 80....40....20 και τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα ήθελα να σε ροτησω επίσης για τον πρώτο τρόπο που λες το ενυδρείο έχει διαστάσεις 151χ60χ50 είναι το anoubia 450 άρα και τα λίτρα που έχω είναι 450 😁 σωστά μέχρι εδώ? Πως υπολογίζω το 10% για να δω μέχρι που θα κατεβάσω το νερό? 

Link to comment
Share on other sites

Σωστά το ενυδρείο σου είναι 450 λίτρα. Ο υπολογισμός είναι απλός. Από τα 60 εκατοστά που είναι το ύψος του ενυδρείου σου θα αφαιρεθεί το 10% δηλαδή θα κάνεις αλλαγή νερού κατά 6 εκατοστά. Πιστεύω να έγινα κατανοητός 

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Τώρα που σε βρήκα άλλη μια ερώτηση το ενυδρείο λέει διαστάσεις 151χ60χ50 οκ αυτές οι διαστάσεις είναι όλου του ενυδρείου εξωτερικά οι εσωτερικές αναλογίες που έχουν να κάνουν με τα λίτρα του νερού πως θα τις υπολογίσω για να δω πόσο είναι το 10%?

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να μου πεις το πάχος του τζαμιού. Αν είναι 1mm οι εσωτερικές διαστάσεις είναι 149 Χ 60 Χ 48 . Αλλά για να βρεις τα καθαρά λίτρα θα πρέπει να αφαιρεθούν το υπόστρωμα ( άμμο ή χαλίκι) και τυχόν πέτρες ή ξύλα που έχεις. Χονδρικά θα σου πω ότι στα 450 λίτρα τα καθαρά είναι 410 λίτρα. Βέβαια στην περίπτωση σου αυτά είναι ψιλά γράμματα και αν αφαιρέσεις τους έξι πόντους νερό θα είσαι οκ.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες να είσαι καλά! 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...