Jump to content

Αρχάρια ιδιοκτήτρια νεροχελωνας


Recommended Posts

Καλησπέρα σας.Θα ήθελα να σας ρωτήσω.Κατεχω ένα χελωνακι περίπου 5 μηνών και είναι πολύ μικρό.Το έχω σε μια πλαστικη νεροχελωνιερα  που το μήκος της αντιστοιχεί σε 4 × το χελωνάκι και το πλάτος της 3×.Αλλά όλοι οι εργαζόμενοι του πετ σοπ μου λένε ότι δεν μπορώ να τοποθετήσω θερμοστάτη για αφού είναι ριχο το νερό θα καεί.Οπιτε κάθε μέρα με μια σύριγγα αφού καθαρίζω τα απόρρηματα της της προσθέτω και λίγο ζεστό νερό.Η θερμοκρασία είναι μόνιμα περίπου20-23 βαθμούς Κελσίου.Υπαρχει περίπτωση να πέσει σε χειμερη ανάγκη?Επίσης δεν μπορώ να την βάλω στον ήλιο γιατί έχει συννεφιά και χαμηλή θερμοκρασία.Συντομα σκοπευω να αγοράσω ένα γυάλινο ενυδρείο και άλλο ένα χελονακι για να τοποθετήσω εκεί τον απαραίτητο εξοπλισμό.Με συγχωρηταο για το τόσο μεγάλο κείμενο.Σας ευχαριστώ 

Έγινε επεξεργασία - Suzi
Ορθογραφικό πρόβλημα
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς θα χρειαστείς αναβάθμιση στο τερράριουμ για να μπορέσεις να βάλεις έστω ένα μικρό φίλτρο και θερμοστάτη καθώς και χώρο για baskin με λάμπα.

Σαν χομπίστες είναι απαγορευτικό να αφήνουμε να πέσουν σε νάρκη μιάς και αυτό μπορεί να είναι θανάσιμο για τα χελωνάκια.

Αυτό γιατί δέν μπορούμε να προσωμοιώσουμε ακριβώς τις συνθήκες θερμοκρασίας που χρειάζονται για να πέσουν σε νάρκη και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πέφτουν σε ένα είδος ληθάργου κατά τον οποίο ο μεταβολισμός τους συνεχίζει και λειτουργεί σε αυξημένο επίπεδο, καταναλώνουν όλο το αποθηκευμένο λίπος τους και στην ουσία πεθαίνουν από ασιτία...

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ. Θα ηθελα να σας κανω αλλη κια ερώτηση:Σε πόση θερμοκρασία και κάτω πέφτουν σε χιμερη ανάγκη?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Οι χελωνες πέφτουν σε χειμερία νάρκη όταν η θερμοκρασία του νερού τους είναι λιγότερη από 15 βαθμούς Κελσίου .

Link to comment
Share on other sites

@Suzi, καλημέρα!

Δεν χρειάζεται να ανοιγεις ενα κινουριο θεμα με καθε σου ερωτηση. Συνέχισε σ αυτο το θεμα, για να εχουμε ολες τις πληροφορίες μαζι για  να μπορεσουμε να τις βρουμε ευκολα.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...