Jump to content

Στρωσιμο νέου ενυδρείου με μπόλι


Recommended Posts

Καλησπέρα! Ξεκίνησα το στήσιμο ενός νέου ενυδρείου (20 λίτρων) από σήμερα. Έχω βάλει το φίλτρο σε λειτουργία (με το βιολογικό υλικό μέσα), το γέμισα νερό και έβαλα και λίγη τροφή σε ένα τούλι να διασπάται. Έτοιμα είναι επίσης ένα διακοσμητικό ξύλο (έχει περάσει τη διαδικασία "βύθισης"), ο θερμαντήρας και ο φωτισμός. Αύριο θα μπούνε και κάποια φυτά.

 

Έχω διαθέσιμο ένα ήδη στρωμένο ενυδρείο με ψάρια και έλεγα μήπως μπορώ να επισπεύσω το στρώσιμο του καινούριου με μπόλι. Το στρωμένο ενυδρείο τρέχει ήδη περίπου 5-6 μήνες και λέω να κάνω την αλλαγή του βιολογικού υλικού (το 1/3), οπότε σκέφτηκα να το δώσω σαν μπόλι στο καινούριο ενυδρείο.

 

Επειδή έκανα προχτές μια μεγάλη αλλαγή νερού στο στρωμένο ενυδρείο λέω να κάνω τη διαδικασία με το μπόλι σε καμιά εβδομάδα που ο αριθμός των βακτηρίων θα αυξηθεί ξανά.

Μέχρι τότε να συνεχίσω να ρίχνω τροφή στο καινούριο για τη δημιουργία αμμωνίας, κτλ ώστε όταν βάλω το μπόλι τα βακτήρια να έχουν έτοιμη τροφή;

 

Επίσης αναφέρεται στο σχετικό άρθρο του στρωσίματος πως με το που μπει το μπόλι πρέπει να βάλουμε απ' ευθείας το ψάρι μέσα (μονομάχος). Έχω ακούσει όμως ότι μπορεί το μπόλι να μην "πιάσει" και να μην στρωθεί το ενυδρείο (τα βακτήρια να μην επιζήσουν). Αν έχω το ψάρι μέσα δεν είναι επικίνδυνο αν συμβεί κάτι τέτοιο; Έλεγα με το που βάλω και το μπόλι την άλλη εβδομάδα να συνεχίζω να "ταϊζω" τα βακτήρια με τροφή μέχρι να πετύχω το σωστό στρώσιμο (0 αμμωνία, 0 NO2, >5 NO3) και μετά να βάλω μέσα το ψάρι. Επίσης βοηθάω το στρώσιμο και με ένα σκεύασμα βακτηρίων (DM2) με το οποίο πέτυχα και το στρώσιμο στο πρώτο ενυδρείο.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Ναι έχεις δίκιο καλό είναι να βάλεις το μπόλι και να ρίχνεις τροφή για λίγες μέρες και αν δεις ότι η αμμωνία και τα νιτρώδη είναι στο μηδέν βάζεις τον μονομάχο. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...