Jump to content

Recommended Posts

Κάνω νέο θέμα γιατί πλέον αφορά το “νοσοκομείο” , αλλά θα αναφέρω εν συντομία τι έχει αλλάξει.

 

Story you can skip

Main Tank πριν το θέμα Rio 180 με Fluval 407 σταθερό χωρίς θέμα με λίγη άλγη πάνω στης ρίζες της ΤΕΡΑΣΤΕΙΑΣ πλέον Java fern.

Οπότε πάω να αγοράσω 6 Kuly loaches από γνωστή αλυσίδα που δεν την εκτιμώ για την καθαριότητα της αλλά μια φορά που είχα ψωνίσει δεν είχα θέμα, μάζι βλεπω και ένα ξιφοφόρο σα σκυλάκι Δαλματίας αρσενικό οπότε ήμουν σίγουρος ότι είναι ξιφοφόρος.

Τα βάζω στο ενυδρείο και την επόμενη βάζω Excel στο ενυδρείο οπου ηρθε μαζί με το Po4 TEST .

μετράω

No3 =40

Po4 =2

Αλλάζω νερό και την επομένη βλέπω ένα από τους μεγάλους ξιφοφόρους μου με φαγωμένη ουρά και τον καινούργιο αρσενικό να τον τσιμπάει στην ουρά.

Το παρακολουθώ και την επόμενη έχει αρχίσει να σηκώνετε από την ουρά.

 

From now you must read

Είμαι έτοιμος να το πετάξω και την ώρα που το πιάνω με την απόχη δε μου πάει η καρδιά είναι Μ.Σαββατο 18:30 αρχίζω τηλ τα πάντα κλειστά κοντά μου .

Θυμάμαι ότι είχα δει στο κινεζομαγαζο με τα ρούχα κατι ενυδρεία και αγοράζω ένα ενυδρείο πρέπει να είναι 19-20 L βάζω αεραντλία ένα σφουγγάρι φίλτρο ΑΣΤΡΩΤΟ δεν ήθελα να βάλω κατι από το Main γιατί δεν είχα να το αντικαταστήσω και ένα τεραστειο κινέζικο θερμαντήρα 300 W που έχω για να ζεσταίνω το νερό της αλλαγής.

 

Προσθέτω κλαδέματα από Ludwidia και διαφορα από το Main για να “σώσω” το άστρωτο.

Το βαζω με σκονη σκορδου και μιλάω με την φίλη μου να μου γράψει Flagyl  έτσι οσο ο οβελίας ψηνόταν  εγώ εφημερεύων φαρμακείο και ξεκινάω περίπου μισή κάψουλα (250 mg) ανα 8 ώρες και σήμερα το πρωί 60% αλλαγή νερού ξανά και θα το πάω έτσι για 7-10 ημέρες.

Για την ωρα  ο ψαρής δεν βελτιώνετε καμία ιδέα ?

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

 

Πλέον μπορεί με κόπο να πάει κάτω αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το διάκοσμο ως μπαστούνι δλδ ουρά κάπου ώστε να μη σηκώνεται κάθεται καμιά ώρα ετσι.

Μετά για μερικά λεπτά κάνει βόλτα στο βυθό πέρα δώθε σα να μην έχει τπτ μετά ξανά στο στήριγμα.

Link to comment
Share on other sites

Αν και ο ψαρής δεν πάει επάνω σήμερα έκανα μετρήσεις.

Αμμωνία 0.25 no2 0 no3 δε μέτρησα ξέρω ότι θα βρω γιατί έβαλα νερό από το main ενυδρείο.

Αμέσως μετά έβγαλα το προφιλτρο από το main το μισό έπλυνα σε λίγο νερό με prime και έπλυνα στην μποχα του το σφουγγάρι του hospital tank.

 

Θα ξανά μετρήσω σε 2 ημέρες, επίσης ο ψαρής βελτιώθηκε περισσότερο από το μεσημέρι μέχρι τώρα, ψάχνει για φαγητό και τσιμπάει φίλτρο και φυτά.

Link to comment
Share on other sites

Άν μπορείς βάλε κάνα βίντεο από το ψάρι...Η μετρονιδαζόλη πολύ καλή ιδέα και κίνηση αλλά για να μήν έχει σημάδια βελτίωσης θα είναι κάτι διαφορετικό.

Link to comment
Share on other sites

 

@Husky_JimΚαθώς δεν μπορώ να ανεβάσω Video Εδώ σου στέλνω messenger. 

Ωστόσο να πω ότι το ψάρι αρχικά χειροτέρεψε day 1-3 , έμεινε σταθερό για 6 ημέρες και από την 7η και μετά έχει αρχίσει να ανακάμπτει, όχι εμφανισιακά αλλά έχει ενέργεια και εξερευνά το προσωρινό του σπίτι αντί να παρκάρει κάπου την ουρά ώστε να μην σηκώνετε.

Θα συνεχίσω άλλες 2 ημέρες Flagyl (10ημερο) θα αφήσω 1-2 ημέρες να δω πως θα πάει και μετά σκέπτομαι να συνεχίσω με ESHA 2000 που πρότεινε ο @Sturm όταν είδε το Video.

 

 Αν όλα πάνε πολύ καλά απλά θα το κρατήσω γιατί αποδειχτικέ ότι όλα θα γίνουν Σάββατο Βράδυ :D 

Link to comment
Share on other sites

Πάνω που πήγαινε καλλίτερα γυρνάω εχτές απο την εργασία μου και είχε φύγη το σωλινάκι απο την αεραντλία .

Ο ψαρής νωχελικός κριμένος κάτω από το φίλτρο είχε κάνει πολλά λευκά κακά αλλά δε φαινόταν άρρωστα , πολλή βλέννα στο φίλτρο λες και πήγαινε εκεί και έβηχε.

Αφήνω μια ώρα το φίλτρο να δουλέψει και μετά κάνω 70% αλλαγή νερού.

Σήμερα χειροτέρεψε ξανά επιπλέει με την ουρά , ξεκινάω ESHA 2000 καθώς έχουν περάσει 2 ημέρες + 3 αλλαγές νερού  από το Flagyl.

 

Link to comment
Share on other sites

Επίσης καμία ιδέα γιατί φευγη το σωλινάκη απο την αντλία ? Για αρχή αγόρασα μια νεα αερόπετρα να βαλω μεσα στο φιλτρο θα την βάλω το βράδυ !!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...