Jump to content

Βοηθεια - αποριες


SanTa

Recommended Posts

Γεια σε ολους. Εχω ενα ενυδρειο 160 λιτρων στο οποιο εχω 3 nattereri. Μεχρι τωρα στον βυθο ειχα τα κλασσικα πλακακια και χαλικια απο πανω. Το αποτελεσμα ηταν κατω απο τα πλακακια να υπαρχει ενα στρωμα τροφης που ανεβαζει την αμονια στο full. Σκεφτηκα να βγαλω τα πλακακια και να αφησω μονο τα χαλικια ή να βαλω καποια πλακακια που ειναι στυλ πετρα ωστε με την σκουπα βυθου να καθαριζει εντελως ο βυθος. Διαβαζα πολλες ωρες διαφορα μεσα στο site αλλα δεν βρηκα κατι. Αν μπορει καποιος ας μου πει την γνωμη του ή κατι εναλλακτικο.Επισης θα ηθελα να μου πειτε οταν λετε να ενηλικιωθει το ψαρι για ποσα χρονια μιλαμε?? Τα δικα μου τα εχω 2 χρονια, τα αγορασα περιπου 2-3cm και ειναι περιπου 17-18cm. Πρεπει να αλλαξω ενυδρειο ή οχι ακομα??

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλώς ήρθες στο Aquazone :wootwoot:

Πρώτα από όλα τα λίτρα σου είναι λίγα για τα ψάρια σου και ένα ενυδρείο 240-300 λίτρων θα ήταν ιδανικότερο.

Για το πρόβλημα σου με το φίλτρο τώρα,όπως είδες και μόνος σου τα πλακάκια είναι παλιά τεχνική φιλτραρίσματος που τείνει να εκλείψει στις μέρες μας μιάς και τα εξωτερικά φίλτρα είναι σαφώς καλύτερα.

Εσύ έχεις άλλο φίλτρο?

Άν όχι θα πρέπει η μετάβαση από πλακάκια σε εξωτερικό να γίνει σταδιακά για να μήν έχεις μεγαλύτερο πρόβλημα με την αμμωνία.

Τα Pygocentrus Nattereri που έχεις ενηλικιώνονται γύρω στα 15 εκατοστά και περίπου στα 1,5 με 2 χρόνια ζωής.

Περιμένουμε και φωτό από τα ψαράκια σου!

:)

Link to comment
Share on other sites

Καλως σας βρηκα.

Απο φιλτρα εχω τα πλακακια και εξωτερικο φιλτρο (ενα JBL). Χθες πριν την αλλαγη του νερου εβγαλα μερικα πλακακια και φρικαρα ειναι η αληθεια. Το προβλημα μου τωρα ειναι το τι να βαλω στον βυθο. Σκεφτηκα εκτοσ απο το πλακακι-πετρα να εβαζα αμμο αλλα επειδη ειναι και ζωηρα θα γινει ψιλοχαμος εκει μεσα και εκτος αυτου φοβαμαι μην εχω προβλημα με το φιλτρο και το καθαρισμα του βυθου. (????)Φωτο θα ανεβει σιγουρα αλλα μολις μαζευτει λιγο το ενυδρειο γιατι θα γινουν αλλαγες.Βασικα ειμαι λιγο διστακτικος στην διακοσμηση γιατι το πιο πιθανο ειναι να μην κατσει τπτ ορθιο εκει μεσα :wootwoot:. Προχθες εβαλα σε μια ακρουλα ενα σωληνακι για παροχη αερα και την αλλη μερα το πρωι το ειχαν κοξει και βρηκα τον πορολιθο στην αλλη ακρη. :)

Ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά χρησιμοποιώ συνήθως λεπτόκοκκο χαλαζιακό υπόστρωμα 1 με 2 χιλιοστά.

Θα σε συμβούλευα να βγάλεις τα πλακάκια και να ενισχύσεις το φιλτράρισμα με ένα εσωτερικό φιλτράκι το οποίο θα σε βοηθήσει στην οξυγόνωση του νερού αλλά και στην κυκλοφορία.

Προσπάθησε η διακόσμηση του ενυδρείου να μοιάζει όσο το δυνατό περισσότερο με το φυσικό τους περιβάλλον.

Έτσι θα είναι και ποιό σωστή η συμπεριφορά τους...

:wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Για το οξυγονο εχω το μηχανηματακι και για την κυκλοφορια του νερου εχω κρατησει τον κυκλοφορητη απλος εχω αποσυνδεσει το σωληνα που πηγαινε στο πλακακι, θα πρεπει να βαλω κι αλλο φιλτρο λες??

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ηρθες στην παρέα μας φίλε SanTa.

Για τα πλακάκια θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη ότι πρέπει να αφερεθουν αμεσα.

Εφοσον έχεις και ένα κυκλοφοριτη για οξυγόνωση δεν είναι ανάγκη να βάλεις εσωτερικό φιλτρο.

Το jbl ποιο μοντέλο είναι? ρωτώ γιατί τα pirania θέλουν δυνατό φιλτράρισμα.

Link to comment
Share on other sites

τα θυριακια σ π τα εβαλες οταν εβγαλες τις πλακες?

Έγινε επεξεργασία - j0rdan
Link to comment
Share on other sites

Το φιλτρο ειναι το JBL250 CristalProfi. Εχω 160 λιτρα αρα λογικα αρκει και με το παραπανω. Οταν εβγαλα τα πλακακια τα ψαρια τα αφησα μεσα :) δεν μπορουσα να τα βαλω καπου αλλου και εκτοσ αυτου τα λοιπομουνανα τουσ κανω τετοιο χουνερι. Βασικα δεν ηξερα τι θα επακολουθουσε αλλιως θα τα εβαζα καπου αλλου σιγουρα. Οταν εβγαλα τα πλακια βγηκαν καπως αποτομα και μετα απλα δεν εβλεπες τιποτα μεσα στο ενυδρειο, κυριολεκτικα ομως και ψιλοφοβηθηκα ιεναι η αληθεια αλλα δεν πηραν χαμπαρι τελικα :wootwoot:.

Huski Jim εβαλα ενα φιλαρακι μου να σε παρει τηλεφωνο πριν 2-3 μερες για 2 μικρα που θελουμε, σου ετοιμαζω επισκεψη απο Αυγουστο.Αληθεια ποτε κλεινεις?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...