Jump to content

για δώστε μια χείρα βοηθείας!


Recommended Posts

κατα της 12 το μεσημερι σκαει μύτη ένας φίλος μου μαζι με εναν κουβά... του λέω τι εγινε ρε τι ειναι ο κουβάς? ε μη σας τα πολυλογώ.. μου λέει οτι έσπασε το ενυδρείο του και αν μπορώ να του φιλοξενίσω τα ψάρια που πήρε... τώρα πως γινετε πριν 1 μηνα πηρε το ενυδρειο.. χθες έβαλε τα ψάρια μέσα.. σήμερα μου ήρθε με τα ψάρια σε κουβά και λέγοντας μου οτι το ενυδρείο του είναι σπασμένο... θα σας γελάσω.

είχα αλλο ενα Rio 240 το οποιο δε φιλοξενούσε ψάρια κάνα μήνα τώρα.. άρχισα να βάζω τα ψάρια για προσαρμογή ενω ποιο πριν τους εφτιαξα άρπα κόλα μια διακόσμηση...

επειδή όμως δεν έχω ξανακρατήσει αφρικάνες. δε γνωρίζω πολλα.. επειδη ειμαι σίγουρος οτι θα κανει πανω απο μηνα να αντικαταστησει το ενυδρειο ο φιλος μου (ο οποιος ειναι πιτσιρικας 15 χρονων) θέλω να μου πείτε τι να κάνω να κρατήσω τα ψάρια σε οσο καλύτερη κατάσταση γίνεται.

απο οσο ξέρω τα ψάρια ειναι 5 λαμπιδοχρόμις κερουλέους.. ενα νιμποχρομις πολιστιγμα , 1 συνοδοντις εουπτερους , 1 blue dolphin (moori?) , 1 το οποιο ειναι ή ομπλικουιντενς ή νυερερει και 2 τα οποια δε γνωριζω τι εινια.. ειναι μωβ-μπλε το χρώμα τους και τα πτερύγια τους κιτρινο προς πορτοκαλί το δε σχήμα τους μοιάζει με αυλονάκαρες.

επίσης θα ήθελα να μου πειτε απο που βρίσκετε αυτες τις πέτρες για τα αφρικανο ενυδρεία σας? γιατι σίγουρα αφου πάρει το παιδί τα ψάρια του πίσω , θα το κάνω το ενυδρείο για αφρικάνες mbuna απο malawi.

ευχαριστώ και συγνώμη εάν σας κούρασα...

soz για τις άθλιες φωτογραφίες... αλλα κλαίω τα λεφτά μου με την sony που πήγα και αγόρασα.. εβγαλα γύρω στις 80 φωτογραφίες δοκίμασα όλες τις ρυθμίσεις .. και όμως.. αυτές ήταν ότι καλύτερο μπόρεσα να βγάλω απο το σύνολο...

τουλάχιστον εμπειρογνωμονικά κάποιος και απο τα χρώμματα.. ίσως μπορέσει να μου πει τι ψάρια ειναι τα 2 άγνωστα χ .

DSC00737.jpg

DSC00738.jpg

DSC00746.jpg

DSC00749.jpg

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον μην αγχωνεσε. Οι αφρικανες θελουν πολυ καθαρο νερο θερμοκρασια απο 26-29 και λιγη προσθηκη αλατιου στο νερο.Αλατι ειδικο οχι με ιωδιο (του μαγειρεματος. Τις πετρες μπορεις να τις παρεις απο μαγαζια με διακοσμητικα υλικα κηπου η πιο απλα και φθηνα απο μια καλη παραλια ,αφου τις βρασεις και τισ απολυμανεις τισ βαζεις μεσα στο ενυδρειο σου.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον chris τα ψαρια ειναι πανω κατω αυτα που ειπες. τα μωβ χωρις να ειμαι σιγουρος (λογω των φωτο) φαινονται για acei. Συγχαρητηρια για το express-setup. απο συνθηκες συμφωνω πως 26-29 ειναι καλη θερμοκρασια. επισης απαραιτητα σκληρο νερο με ph πανω απο 8. κατα προτιμηση γυρω στο 8.5. ταισμα 2-3 φορες τη μερα απο λιγο. και μια μικρη σημειωση: δεν ειναι ολα mbuna (εχεις και malawi και victoria) αλλα διατροφικα βασισου σε spirulina που δε θα δημιουργησει προβληματα. για οτι αλλο συγκεκριμενο ρωτησε εκ νεου. παντως ελεγξε τη φιλτρανση σου να ειναι δυνατη γιατι οι αφρικανες ειναι "βρωμιαρες"

Link to comment
Share on other sites

επισης για να συμπληρωσω. αυτα με τις μαυρες ριγες ειναι σιγουρα obliquidens

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... το Ph είναι στο 7.5 ... με αλάτι ενυδρείου θα ανέβει?

ξέρω οτι τα mbuna αν τραφουν με φαγητό που έχει κρεας συνήθως παθαίνουν bladder .

σήμερα πάνω στη φούρια μου τους έριξα λίγη tetra bits... ελπίζω να μην εκανα ζημιά...

αυριο παω να αγοράσω τροφή που να έχει μονο σπιρουλίνα.

εκτός απο το εσωτερικό φίλτρο , έχω και ενα hydor που φιλτράρι 600 λίτρα την ώρα. πιστευω ειμαι καλα απο άποψη φίλτρανσης.

http://www.cichlidnewsmagazine.com/issues/...ges/36-acei.JPG

τελικά ναι ειναι acei!

ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις σας! :wootwoot:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...