Jump to content

O R.SHIMEK στην Ελλάδα


Recommended Posts

Διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο

Ron Shimek

Αγαπητοί συνχομπίστες

H ομάδα του Aquazone.gr, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσei επίσημα, την επικείμενη επίσκεψη στη χώρα μας, του γνωστού καθηγητή Βιολογίας-Ζωολογίας Ron Shimek, με αποκλειστικό σκοπό την πραγματοποίηση επιμορφωτικού σεμιναρίου, με αντικείμενο τα κλειστά θαλασσινά συστήματα και τους θαλάσσιους οργανισμούς σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Το διήμερο αυτό σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί, στο τέλος του τρέχοντος Σεπτεμβρίου (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα), αποτελεί συνέχεια ενός θεσμού, που ξεκίνησε με την επίσκεψη του A.Calfo (OpenReef.gr) στη χώρα μας, κατά την οποία είχαμε την τύχη να ακούσουμε, πολύ ενδιαφέροντα θέματα, που αφορούν το χόμπι μας και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας.

Ευελπιστούμε, ο θεσμός αυτός, να συνεχιστεί με το ίδιο ενδιαφέρον και αμείωτο ζήλο και ενθουσιασμό, με πολλές παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Ας δούμε όμως, εν συντομία, ποιος είναι αυτός ο διάσημος στον ενυδρειακό χώρο, καθηγητής συνχομπίστας μας.

«Ο Ron Shimek, γεννήθηκε το 1948 στη Μοντάνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και σήμερα ζει με την οικογένειά του στο Wilsall της Μοντάνα.

Από μικρός ασχολήθηκε με τη θαλάσσια βιολογία, η οποία τον μάγευε και μελετούσε οτιδήποτε είχε σχέση με αυτήν.

Σε ηλικία, μόλις 12 ετών, μπήκε στο χώρο του ενυδρειακού χόμπι, ξεκινώντας με μεγάλη επιτυχία, με συστήματα γλυκού νερού. Σύντομα όμως, στα 14 χρόνια του, ξεκίνησε τις πρώτες προσπάθειες, διατήρησης θαλάσσιων οργανισμών, σε κλειστά συστήματα.

Η μεγάλη του αγάπη, προς τους θαλάσσιους οργανισμούς και το θαλάσσιο οικοσύστημα, τον οδήγησαν στη λήψη μιας μεγάλης απόφασης, που θα σηματοδοτούσε την υπόλοιπη ζωή του. Η απόφαση αυτή, ήταν να σπουδάσει βιολογία.

Έτσι κατά το 1966, εγγράφεται στο πανεπιστήμιο της πολιτείας της Μοντάνα και ξεκινάει την πραγματοποίηση του ονείρου του. Συνεχίζει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, όπου μεταξύ άλλων, διδάσκεται θαλάσσια οικολογία και βιολογία ασπόνδυλων.

Το 1977, τιμήθηκε με τον τίτλο “Doctor of Philosophy”,Ph.D, για τις μελέτες και εργασίες του, με κύριο αντικείμενο τη φυσική ιστορία, μορφολογία και οικολογία, των γαστρόποδων και δευτερευόντως, με ένα μεγάλο αριθμό εργασιών, που αφορούσε τις ανεμώνες, τα εχινόδερμα και ορισμένα είδη ψαριών κ.α.

Στη μετέπειτα πορεία του, διετέλεσε βοηθός καθηγητής βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Αλάσκας, βοηθός διευθυντής του “Bamfield Marine Science Centre”, βοηθός καθηγητής οικολογίας στο πανεπιστήμιο της Μοντάνα, επικεφαλής του τμήματος θαλάσσιας βιολογίας μεγάλης εταιρίας συμβούλων, καθηγητής οικολογίας στο πανεπιστήμιο της Μοντάνα, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Αλάσκας ενώ έλαβε και πολλές άλλες διακρίσεις και θέσεις. Το 2001 βραβεύτηκε με το βραβείο εξαιρετικής προσφοράς στο χόμπι "2001 MASNA Award for Outstanding Contributions to the Marine Aquarium Hobby" στην έκθεση MACNA 13.

Από το 1991 άρχισε να ασχολείται ερευνητικά, με τα κλειστά θαλάσσια φυσικά συστήματα, παρουσιάζοντας πλήθος εργασιών, οι οποίες ανακοινώθηκαν σε διάφορα ειδικά επιστημονικά συνέδρια και συμπόσια, αλλά και με μορφή άρθρων στον επιστημονικό και ενυδρειακό ειδικό τύπο, όπως τα Natural History, Aquariums Frontiers, Aquarium Fish Magazine, FAMA, Shells and Sea Life και άλλα. Επίσης είναι ο συγγραφέας αρκετών βιβλιών σχετικά με το χομπί μεταξύ των οποίων και του πολύ γνωστού βιβλίου A PocketExpert Guide to Marine Invertebrates: 500+ Essential-to-Know Aquarium Species

Σήμερα συνεχίζει απτόητος, το έργο του, ταξιδεύοντας σε πολλές χώρες, παραχωρώντας επιμορφωτικά σεμινάρια και διαλέξεις και συνομιλώντας με τους χομπίστες ενυδρειστές.»

Περισσότερες πληροφορίες για την διάσημη αυτή προσωπικότητα, μπορούν να αναζητηθούν, στην προσωπική του ιστοσελίδα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση,

http://www.ronshimek.com , στο blog του http://blog.ronshimek.com/ και στο προσωπικό του forum στο Marine Depot.

Στα πλαίσια της όλης διοργάνωσης, του σημαντικού αυτού γεγονότος στη χώρα μας, καλούμε σύσσωμη την ενυδρειακή κοινότητα, να συνεισφέρει την αρωγή της, με όποιον τρόπο κρίνει ο καθένας, ώστε να έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα, το οποίο θα αναδείξει ακόμα περισσότερο το χόμπι μας και θα αντανακλά το αποτέλεσμα μιας καλά οργανωμένης και συλλογικής δουλειάς.

Θεωρούμε βέβαιη την ενεργό συμμετοχή, όλων των ενυδρειακών φορέων, όπως και άλλων που εκδηλώνουν ανάλογο ενδιαφέρον, προς το χόμπι μας.

Aquazone Team

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...