Jump to content

ενυδρείο για νεροχελώνα


Recommended Posts

Καλησπέρα! Είμαι νέο μέλος του Aquazone κι ελπίζω εδώ να βρω απαντήσεις στις απορίες μου! Εχω ενυδρείο διαστάσεως 40x80x50 με ύψος νερού 13 εκ. για ένα χελωνάκι με 11 εκ. καβούκι. Το χελωνάκι το έχω εδώ κι ένα χρόνο κι όταν το πήρα είχε μέγεθος κέρματος (όπως τα βλέπουμε στα pet-shop)! Προφανώς η Τάρτυ μας (μάλλον θηλυκό είναι) είναι αρκετά φαγανούλα! Κατά τ' άλλα είναι υγιέστατη κ ζωηρότατη. Εχω τις εξής απορίες:

α) μήπως θέλει δίαιτα? (το ταϊζω μία φορά την ημέρα ένα κουτάλι σούπας αποξηραμένες γαρίδες και μια λωρίδα γαλοπούλα 6x1 εκ.)

β) το ενυδρείο είναι αρκετά μεγάλο κι αναρωτιέμαι αν μπορώ να βάλω και ψάρι μαζί με την χελώνα

γ) εσείς τι άλλο ταϊζετε τα χελωνάκια σας κ σε τι ποσότητα?

δ) πρέπει να του πάρω κάποια στιγμή και παρέα ένα άλλο χελωνάκι ή θα το κυνηγάει?

Στη συνέχεια θα σκεφτώ κι άλλες απορίες που θα προκύψουν, ελπίζω τελικά να βρω απαντήσεις!!! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

Kαταρχην καλως ορισες στο ΑΖ.Εγω θα σου προτεινα να ανεβασεις την σταθμη του νερου μεχρι επανω γιατι οντως 160λ. για μια χελωνιτσα ειναι αρκετα καλα.Χρηση κορμων στην επιφανεια για να σκαρφαλωνει ενω φιλτρο και θερμοστατη τα θεωρω απαραιτητα.Παλιοτερα που ειχα τρια χελωνακια σε παρομοιο ενυδρειο αλλα πολυ μικροτερα σε μεγεθος συγκατηκουσαν με Ζεβρα Κιχλιδες Αμερικης για περισσοτερο απο 4 μηνες χωρις προβληματα απωλειες η αρωστιες.Αυτο που με προβληματιζει ειναι τα ουρα και τα αποβλητα των χελωνων για το αν ειναι προβλημα για τα ψαρια.Αυτο δεν το εχω ψαξει αλλα ειχα προχωρησει στην συγκατηκηση γιατι το ειχα δει σε καποιο Pet Shop.Για την τροφη αν και την ποσοτητα την θεωρω πολυ το αφηνω στην κρηση σου μιας και γνωριζω ποσο λαιμαργα ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Στράτο ευχαριστώ για την απάντηση. Οντως το ενυδρειο το φτιάξαμε εμείς επίτηδες μεγάλο για να το κρατήσουμε όσο μεγαλώνει η χελώνα και να μην αναγκαζόμαστε να το αλλάζουμε με μεγαλύτερο. Θερμοστάτη και φίλτρο έχουμε βάλει, όπως επίσης κι ένα τρύπιο βαρελάκι πάνω στο οποίο κάνει την αποξήρανσή του κι άμα θέλει χώνεται και μέσα σ' αυτό! Το ύψος του νερού μάλλον πρέπει να το μεγαλώσουμε. Διάβασα ότι τα ούρα των χελωνων περιέχουν αμμωνία, οπότε δεν είναι καλό για τα ψάρια πολλές φορές. Ισως όμως αν έχει περισσότερο νερό? Οσο για τη λαιμαργία, και όλο το κουτί με τις γαρίδες να του ρίξεις θα το φάει!!! Είναι απίστευτο, δεν βαρυστομαχιάζουν ποτέ? Τελικά όμως 11 εκατοστά καβούκι για χελωνάκι 2 ετών μήπως είναι πολλά?

Link to comment
Share on other sites

Δεν το βρισκω απιθανο μιας και τα δικα μου μεσα στο διαστημα 4,5 μηνων που τα κρατησα ειχαν μεγαλωσει αρκετα.

Link to comment
Share on other sites

αγαπητοι μου φιλοι,καλα ειναι ολα αυτα που λετε,αλλα χελωνες μαζι με ψαρια ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ,για τον απλουστατο λογο οτι ,οτι ψαρι και να ριξετε,σε ελαχιστα λεπτα θα γινει μεζες για τη χελωνα...........

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...