Jump to content

Ασθένεια Δίσκων απο σκουλίκια Camallanus KAI H ΣΩΤΗΡΙΑ TΟΥΣ!!!


Recommended Posts

Θα θελα βασικά να ευχαριστήσω βαθύτατα το φίλο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ απο το PetCity Γλυφάδος στο κτηνιατρείο και χωρίς τη βοήθεια του οποίου θα χάνονταν όλα τα ψαράκια μου.Για πρώτη φορά μπορώ να συστήσω λύση στο πρόβλημα των Δίσκων για τη συγκεκριμένη παρασίτωση.

Το φάρμακο το οποίο δίνει τη λύση μέσα σε 12 ώρες είναι το Milbemax 2.5mg που προορίζεται κανονικά για τα σκυλάκια. Το συγκεκριμένο σκεύασμα θεραπεύει όχι μόνο τους Δίσκους αλλά και ΟΛΑ τα ψαράκια που έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Η προαναφερθείσα ασθένεια με κοκκινοκάστανα σκουλίκια προσβάλει το εντερικό σύστημα των ψαριών και είναι θανατηφόρα.Οι σκώληκες μήκους 1-1,5 εκατοστών προσκολλώνται στα έντερα των ξενιστών μέσω των απολήξεων της κεφαλής τους προκαλώντας εσωτερική αιμορραγία .Εάν όμως προχωρήσετε στη θεραπεία μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα που τα ψαράκια ακόμα τρέφονται υπάρχει λύση. Μέσα σε λίγες ώρες τα ινώδη σκουλίκια τα οποία κρέμονται από τον πρωκτό του ψαριού αποβάλλονται σταδιακώς και στο τέλος πέφτουν νεκρά.

Παρατηρείται πολύ μεγάλη νευρικότητα στα ψάρια καθώς και αποκλείνουσες μη λογικές συμπεριφορές μέχρι και άκρατη επιθετικότητα.Τα συμπτώματα αυτά τερματίζονται με την αποβολή των σκωλήκων και τον τερματισμό του πόνου που έχει το ψάρι.

Η δοσολογία για το εν λόγω φάρμακο είναι 5 κάψουλες κονιορτοποιημένες σε πολυ λεπτή μορφή ανα 100 λίτρα. Μετά απο 24 - 48 ώρες αλλαγή 90 - 100% του νερού και καθαρισμού του χαλικιού με σκούπα για να φύγουν τα νεκρά σκουλίκια όπως επίσης και οι προνύμφες τους . Η θεραπεία ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ οπωσδήποτε μετά το πέρας 15 ημερών με την ίδια δοσολογία για την οριστική απαλλαγή της δεξαμενής από τους επιβλαβείς σκώληκες που απο προνύμφες έχουν προφανώς ενηλικιωθεί.

Είναι καλό χωρίς να παρουσιαστεί κανένα σύμπτωμα η εν λόγω διαδικασία να επαναλαμβάνεται κάθε 6 μήνες και είναι απαραίτητη για νεοαγορασμένα ψαράκια που βρίσκονται σε καραντίνα.Η ασθένεια είναι δυνατόν να μεταδοθεί και στον άνθρωπο γιαυτό είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων και η σωστή υγειινή των χεριών μετά απο κάθε επαφή με το νερό και τα ψάρια.Ένα πολύ καλό ανθελμινθικό για τον άνθρωπο είναι το Vermox. 1 κάψουλα εφάπαξ.

Link to comment
Share on other sites

Τελος καλο ολα καλα,μαλιστα θα σου προτεινα να κανεις κι ενα μικρο αρθρο στην αντιστηχη κατηγορια Ασθένειες Γλυκού Νερού κι αν ποτε συναντησουμε την συσγκεκριμενη ασθενεια να μπορουμε να το βρουμε ευκολα. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...