Jump to content

Χαιρετώ την κοινότητα! :-)


~ AED

Recommended Posts

Πριν λίγα λεπτά γράφτηκα, ενώ διάβαζα διάφορες συζητήσεις εδώ μέσα εδώ και δυο-τρεις μέρες.

Για αρχή να πω ότι είμαι αρχάριος όσο δε πάει άλλο, οπότε... μάλλον θα σας πρήξω μέχρι να μάθω κάνα-δυο πραγματάκια. Να βοηθήσω σε συζητήσεις επί του παρόντος είναι λίγο δύσκολο έως αδύνατο, έχοντας μηδαμινές γνώσεις... :hysterical:

Στην ιστορία: πριν λίγο καιρό μου μπήκε η ιδέα να ασχοληθώ με ψαράκια. Με έπεισε μια φίλη (που σημειωτέον, της έχουν ψοφήσει καμιά 20αριά ως τώρα... :hysterical:). Αγόρασα μια γυάλα (κλασικός νεοέλληνας που θέλει χρυσόψαρο) και έβαλα ένα ψαράκι μέσα.

Για καλή τύχη του ψαριού, μια νύχτα η γυάλα ράγισε και άρχισε να χάνει νερό. Το κατάλαβα κατά τις 6-6:30 το πρωί, και το ψαράκι γλύτωσε. Είχε μείνει ελάχιστο νερό. Το έβαλα σε κατσαρολάκι με όσο νερό είχε μείνει (δεν ήθελα να προσθέσω έτσι χύμα νερό της βρύσης) και τράβηξα σε pet shop να πάρω ενυδρειάκι.

Τώρα το ψαράκι βρίσκεται σε ένα μικρό πλαστικό ενυδρειάκι, (δε γνωρίζω χωρητικότητα) με λίγα "μπιχλιμπίδια" μέσα. Προσέθεσα λίγα λευκά βοτσαλάκια στον πάτο, και δυο-τρία ψεύτικα φυτά. Αργότερα πήρα και θερμομετράκι, για να διαπιστώσω ότι το ψαράκι "βράζει" εκεί μέσα, με βάση τα όσα διαβάζω εδώ.. (26,5 C αυτή τη στιγμή).

Ουσιαστικά οι όσες διαφορές με τη γυάλα είναι ο χώρος, που σαφώς είναι μεγαλύτερος και η "διακόσμηση" στο βυθό με φυτά και βότσαλα. Ούτε φίλτρα υπάρχουν, ούτε κυκλοφορητές νερού, ούτε τα υπόλοιπα που βλέπω ότι ΠΡΈΠΕΙ να υπάρχουν.

Όλως παραδόξως, ακόμα δε πήδηξε απ' έξω.. :thumbup:

Αφού διαβάσω κάνα άρθρο απ' το site, σκοπεύω να ρωτήσω και μερικά πραγματάκια, καθώς έχω απορίες για την ποσότητα φαγητού που πρέπει να του δίνω, για την "ανήσυχη" συμπεριφορά που έχει εδώ και μερικές μέρες, και διάφορα άλλα (όχι λίγα! :angry:)...

:thumbup:

Έγινε επεξεργασία - ~ AED
Link to comment
Share on other sites

Kαλως ηρθες στο ΑΖ,καλο διαβασμα,καλη αρχη και μια αμεση αγορα ενος ενυδρειου γιατι το ψαρακι σου δεν θα τη βγαλη καθαρη. :thumbup::hysterical:

Link to comment
Share on other sites

:thumbup:

Καλώς ήρθες, καλό διάβασμα, καλή συνέχεια! Αν μας έλεγες και τι ψαράκι είναι το ψαράκι θα μπορούσε κάποιος να σου δώσει τις απαραίτητες συμβουλές :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Άμα γνώριζα... Θα ήταν και αυτό το κακόμοιρο σε καλύτερη μοίρα απ' ότι τώρα! :thumbup:

Λογικά το κοινό χρυσόψαρο είναι, αν και ψάχνοντας στις αναγνωρίσεις ειδών δε το βρήκα (τα έχετε και με τις επιστημονικές ορολογίες! :hysterical:). Μια φωτογραφιούλα πάντως ίσως κάνει δουλειά:

dsc00385qh2.png

Πάντως αντέχει, δυο μήνες τώρα και δεν αναπαύθηκε (δόξασοι ο Θεός!)... :hysterical:

Link to comment
Share on other sites

Ρίξε μιά ματιά σε αυτό:

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/goldfish.htm

Link to comment
Share on other sites

Το διάβασα κι αυτό.

Δηλαδή με δυο λόγια, πρέπει εκτός από ένα σχετικά μεγάλο ενυδρείο (let's say 100 lt.) να προσθέσω και μερικά ψάρια ακόμα, και να εμπλουτίσω τη διατροφή τους με διάφορα, εκτός απ' τα κλασσικά flakes...

:thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηλθες και απο μενα.Προς το παρον και μεχρι αγορας νεου ενυδρειου αφαιρεσε τα διακοσμητικα

για να κερδισει λιγο παραπανω χωρο το χρυσοψαρο,ταιζε λιγο και κανε καθημερινες αλλαγες νερου

για να ειναι το επιπεδο της αμμωνιας οσο το δυνατον χαμηλοτερο.

Καλη συνεχεια.

Link to comment
Share on other sites

Μόλις έβγαλα ένα που έπιανε αρκετό χώρο. Τα άλλα δυο τα αφήνω, γιατί εκτός του ότι είναι μικρά και πιάνουν ελάχιστο χώρο, πάει και κρύβεται στα φύλλα μερικές φορές.

:thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Καλωσορισες κι απο μενα! Θα συμφωνησω με τον stratos. Πρεπει να του παρεις ενα ενυδρειο. Αν θες και τη γνωμη μου, θα σου ελεγα στο ενυδρειο που θα αγορασεις να βαλεις αληθεινα φυτα και αμμο. Θα μπορουσες για παραδειγμα να βαλεις κρυπτοκορινες ή ανουμπιες (αν, βεβαια συμβαδιζουν με το ph του νερου σου).

Σου ευχομαι καλη επιτυχια!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...