Jump to content

ΕΧΩ ΤΟΜΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ


thanasis

Recommended Posts

:thumbup: ΛΟΙΠΟΝ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΘΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΥΓΝΟΜΩΝ. ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΕΝΑ CAYMAN 110 ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ ΧΡΥΣΑΦΙ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΗΤΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΕΝΥΔΡΥΟ ΗΤΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΘΕ 4 ΜΕΡΕΣ ΗΘΕΛΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΟ ENHEIM TO 2213 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΔΕΙΧΤΙΚΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΚΑΘΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΜΠΩΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΩ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΠΙΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΧΩ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Link to comment
Share on other sites

thanasis, καλησπέρα,

Τυχαίνει να έχω το ίδιο ενυδρείο εδώ και 3 χρόνια. Χρησιμοποιώ το εσωτερικό φίλτρο από όταν το πήρα , και για 2 χρόνια έχω προσθέσει ταυτόχρονα και ένα εξωτερικό 900 l/h.

Πάντα όλα δουλεύουνε "ρολόι" και αν και συνηθίζω να αλλάζω νερό κάθε βδομάδα και να καθαρίζω φίλτρα ανά 2η βδομάδα πολλές φορές που έμεινε πιο πολύ (πχ ένα μήνα) χωρίς καθαρισμό δεν υπήρχε πρόβλημα.

Δεν συζητάω για θέμα στουμπώματος.

Το 2213 που πήρες δεν εξηγείς αν δουλεύει μόνο του ή ταυτόχρονα με το εσωτερικό. Αν δουλεύει μόνο του είναι μικρό για τα λίτρα σου (αν θυμάμαι έχει ονομαστική 440 l/h) αν δουλεύει μαζί με το εσωτερικό είναι μια χαρά.

Πες μας λίγα πράγματα για το ενυδρείο (έχει άμμο, χαλίκι, φυτά, έχεις πειράξει την σειρά των υλικών στο εσωτερικό κλπ), εξήγησε τι εννοείς στούμπωμα (ακούς την αντλία να γυρίζει - δεν υπάρχει νερό σε όλα τα διαμερίσματα του φίλτρου, από τι υλικό στουμπώνει κλπ) και αν μπορείς γράψε με πεζά και όχι κεφαλαία!

Link to comment
Share on other sites

Επειδή τώρα είδα σε άλλο post σου το ενυδρείο σου θα έλεγα να κοιτάξεις λίγο και την σύνθεση των ψαριών σου, που το θεωρώ μεγαλύτερο πρόβλημα από το φίλτρο. Ρίξε μια ματιά εδώ :

http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm

διάβασε για τα ψάρια που φιλοξενείς, και ρώτα ότι χρειασθείς

Link to comment
Share on other sites

Καταρχας ευχαριστω για το ενδιαφερον. Το εσωτερικο εχει παρει ποδι μου χαλουσε ολη την μοστρα και ελπιζα να κανει δουλεια το εξωτερικο που πηρα μονο του. Ναι εχεις δικιο το φιλτρο ειναι ροης 440L και εγραφε πως φτανει και για ενυδριο ωσ 250L. To εσωτερικο το εβγαλα γιατι δεν ηθελα να ταραζω το ενυδριο καθε φορα που χρειαζοτανε καθαρισμα τι να κανω να το επαναφερω η να παρω αλλο ενα 2213 η να το δωσω και να παρω πιο μεγαλο ειναι και το οικονομικο στην μεση εφτυσα αιμα να το παρω το σετακι αν σου πω ποσο θα ζαλιστεις.ολο μαζι μου βγηκε μαζι με ψαρια και τα λοιπα καλαμπαλικια 1700 ευρο!!!Με τα ψαρια μου τι προβλημα εντοπιζει ακριβως? Τι δεν κολαει απο ολα?(τα νεον πηραν μεταγραφη σε ενα φιλο γιατι τα αγγελοψαρα τα εξαφανιζαν σιγα σιγα.Ευχαριστω εκ τω πρωτερον.

Link to comment
Share on other sites

Και κατι ακομα τα υλικα του φιλτρου αποτελουνται απο μακαρονι που πηρα απο το εσωτερικο επισης ανθρακα (απο το εσωτερικο)μια βατα λευκη που ιχε το2213 μεσα αλλα η ροη του νερου ειναι σχεδον ανυπαρκτη μετα την τριτη μερα.βασικα πρεπει να πεζει ρολο η τροφη γιατι τα εχω καλομαθημενα τα ζωντανα μου και γιαυτο κιολας εχουν θεριεψει.να παρω εξωτερικο να δουλευει μονο του αλλα για ποσα λιτρα και με τι θεωρητικη ροη κατι το δοκιμασμενο?Ευχαριστο και παλι.

Link to comment
Share on other sites

Εαν το CAYMAN 110 ειναι110λιτρα τοτε το εξωτερικο σου φιλτρο φιλτρο φθανει,εαν το ειχες και το εσωτερικο ταυτοχρονα θα ηταν καλυτερα,τωρα αν τα φιλτρα σου και τα δυο μεσα σε 4 μερες στουμπωνουν τοτε εσυ εχεις κανει καποιο λαθος με τα υλικα κι οχι οτι φθαινε τα φιλτρα.Εχεις ψαρια απο διαφορετικους βιοτοποπους μεταξυ τους και για καποια αλλα τα λιτρα σου ειναι υπερβολικα λιγα.Τα Παγκασιους και το καρχαριακι φθανουν τους 30 ποντους ενω για καθε σκαλαρι θα πρεπεινα υπολογιζεις γυρω στα 50λιτρα για το καθενα.Γιαυτο σου δωθηκε η παραπανω σελιδα για να κοιταξεις τα προφιλ των ψαριων.

Link to comment
Share on other sites

Απ'οτι βλεπω εδω το Cayman 110 ειναι αυτο

http://www.ferplast.com/marexeng/products/.../2/Default.aspx

οποτε μιλαμε για ενυδρειο 230 λιτ.,αρα το 2213 ειναι οριακο πιστευω.... :hysterical:

Αρχικα νομιζω οτι εκανες λαθος που αφαιρεσες το εσωτερικο αφου θα μπορουσες να το χρησιμοποιησεις ως μηχανικο φιλτρο. :thumbup:

Το 2213 με βιολογικα υλικα (substantpro,κ.λ.π.),και θα ησουν ο.κ.

Οποτε ή ξαναβαζεις το εσωτερικο ή αν δε γινετε παρε αλλο ενα εξωτερικο για τα λιτρα σου...Γνωμη μου? Ενα 2026 ή 2028,(2215-2217 ως ποιο οικονομικα :hysterical: ) και ετσι χρησιμοιποιεις το ενα για μηχ.καθαρισμο και το αλλο για βιολογικο. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Εαν το CAYMAN 110 ειναι110λιτρα τοτε το εξωτερικο σου φιλτρο φιλτρο φθανει
οποτε μιλαμε για ενυδρειο 230 λιτ.,αρα το 2213 ειναι οριακο πιστευω

To ενυδρείο είναι 230 lt το 110 είναι αναφορά στο μήκος του. Εγώ πιστεύω ότι με ονομαστική 440 l/h δεν φθάνει.

εαν το ειχες και το εσωτερικο ταυτοχρονα θα ηταν καλυτερα,τωρα αν τα φιλτρα σου και τα δυο μεσα σε 4 μερες στουμπωνουν τοτε εσυ εχεις κανει καποιο λαθος με τα υλικα κι οχι οτι φθαινε τα φιλτρα.
Αρχικα νομιζω οτι εκανες λαθος που αφαιρεσες το εσωτερικο αφου θα μπορουσες να το χρησιμοποιησεις ως μηχανικο φιλτρο.

Το 2213 με βιολογικα υλικα (substantpro,κ.λ.π.),και θα ησουν ο.κ.

Οποτε ή ξαναβαζεις το εσωτερικο ή αν δε γινετε παρε αλλο ενα εξωτερικο για τα λιτρα σου...Γνωμη μου? Ενα 2026 ή 2028,(2215-2217 ως ποιο οικονομικα) και ετσι χρησιμοιποιεις το ενα για μηχ.καθαρισμο και το αλλο για βιολογικο

Όπως τα λένε τα παιδιά.

Το εσωτερικο εχει παρει ποδι μου χαλουσε ολη την μοστρα

Συμφωνώ αλλά υπάρχουν λύσεις (όπως να το κρύψεις με φυτά, ρίζες, κλπ)

Ναι εχεις δικιο το φιλτρο ειναι ροης 440L και εγραφε πως φτανει και για ενυδριο ωσ 250L.

To εσωτερικο το εβγαλα γιατι δεν ηθελα να ταραζω το ενυδριο καθε φορα που χρειαζοτανε καθαρισμα τι να κανω να το επαναφερω η να παρω αλλο ενα 2213 η να το δωσω και να παρω πιο μεγαλο ειναι και το οικονομικο στην μεση εφτυσα αιμα να το παρω το σετακι αν σου πω ποσο θα ζαλιστεις.ολο μαζι μου βγηκε μαζι με ψαρια και τα λοιπα καλαμπαλικια 1700 ευρο!!!

να παρω εξωτερικο να δουλευει μονο του αλλα για ποσα λιτρα και με τι θεωρητικη ροη κατι το δοκιμασμενο?

Χονδρικά να υπολογίζεις ότι το νερό του ενυδρείου θα πρέπει να γυρίζει περίπου 4 φορές την ώρα. Δηλαδή θα πρέπει κατά την γνώμη μου για το συγκεκριμένο ενυδρείο να είσαι με 1 ή 2 φίλτρα στα 800 lt/h και πάνω. Αν το οικονομικό δεν επιτρέπει να επαναφέρεις το εσωτερικό και είσαι ΟΚ (440+600=1040 ονομαστική). Αλλιώς αυτά που σου προτείνει ο lmaikl είναι super, η Eheim είναι εγγύηση. Ρίξε και μια ματιά για Hydor.

Γενικά το χόμπυ είναι ακριβό αν και θεωρώ άκρως υπερβολικό το νούμερο των 1700 €. Ενυδρείο και βάση βγαίνει περίπου στα 700. Τέλος πάντων....

Και κατι ακομα τα υλικα του φιλτρου αποτελουνται απο μακαρονι που πηρα απο το εσωτερικο επισης ανθρακα (απο το εσωτερικο)μια βατα λευκη που ιχε το2213 μεσα αλλα η ροη του νερου ειναι σχεδον ανυπαρκτη μετα την τριτη μερα.

Εδώ μπερδεύτηκα!! Το μακαρόνι ΟΚ. Το ferplast έχει ένα μαύρο κυλινδρικό σφουγγάρι (ανθρακας) που κατά την γνώμη μου δεν χρειάζεται και σίγουρα δεν χρειάζεται στο εξωτερικό. Να το βγάλεις. Την λευκή βάτα που αναφέρεις δεν την ξέρω (υαλοβάμβακας; ). Κοίταξε λίγο σε Post ή στο site της eheiem για υλικά που προτείνει καθώς και την ΣΩΣΤΗ σειρά και δεν θα έχεις πρόβλημα. Αν βάλεις το εσωτερικό να βάλεις τα υλικά όπως ήτανε, χωρίς το μαύρο σφουγγάρι.

βασικα πρεπει να πεζει ρολο η τροφη γιατι τα εχω καλομαθημενα τα ζωντανα μου και γιαυτο κιολας εχουν θεριεψει.

Γενικός κανόνας : Δεν ταίζουμε πολύ.

Εμπειρικά : τάισε 2 φορές την ημέρα, τόσο ώστε η τροφή να καταναλώνεται σε 2 λεπτά περίπου

Με τα ψαρια μου τι προβλημα εντοπιζει ακριβως? Τι δεν κολαει απο ολα?(τα νεον πηραν μεταγραφη σε ενα φιλο γιατι τα αγγελοψαρα τα εξαφανιζαν σιγα σιγα.

Εχεις ψαρια απο διαφορετικους βιοτοποπους μεταξυ τους και για καποια αλλα τα λιτρα σου ειναι υπερβολικα λιγα.Τα Παγκασιους και το καρχαριακι φθανουν τους 30 ποντους ενω για καθε σκαλαρι θα πρεπεινα υπολογιζεις γυρω στα 50λιτρα για το καθενα.Γιαυτο σου δωθηκε η παραπανω σελιδα για να κοιταξεις τα προφιλ των ψαριων.

Νομίζω το κατάλαβες μόνος σου για τον συνδυασμό σκαλάρια-νέον.

Ο stratos σου λέει για τα υπόλοιπα οπότε σκέψου αν μπορείς επιστροφή - ανταλλαγή τουλάχιστον για τα Παγκασιους και καρχαριακια. Δεν μπορώ από τις photo να τα διακρίνω όλα οπότε, αν θες, περιέγραψε τι και πόσα ψάρια υπάρχουν. Επειδή έχεις πολλά σκαλάρια (υποπτεύομαι ότι σου αρέσουν) προσανατολίσου-ψάξε για τις ανάγκες τους και για ένα ενυδρείο με βασικό θέμα αυτά.

Link to comment
Share on other sites

Το Cayman 110 εχει εσωτερικο φιλτρο με αντλια blupower 900l/h+το Εheim 2213 440l/h οποτε

υπερκαλυπτεσε απο φιλτρανση,αρα συμβαινει κατι αλλο.Ψαξε και βρεστο,μην πετας αλλα λεφτα.

Link to comment
Share on other sites

Το Cayman 110 εχει εσωτερικο φιλτρο με αντλια blupower 900l/h+το Εheim 2213 440l/h οποτε

υπερκαλυπτεσε απο φιλτρανση,αρα συμβαινει κατι αλλο.Ψαξε και βρεστο,μην πετας αλλα λεφτα.

Kι όμως όχι. Αναφέρεται το 900 l/h αλλά η αντλία είναι η 600 l/h. Κοίτα την αντλία σου το γράφει πίσω. Tέλος πάντων ακόμη κι έτσι πάλι φθάνει. Κατά τα άλλα όπως λέει κι ο stav ψάξτο λίγο. Θεωρώ όπως ξαναείπα ότι έχεις κάτι λάθος στα υλικά ή στην διάταξή τους.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω ολους που μου απαντησατε.Στο ENHEIM η διαταξη του φιλτρου εχει ως εξης: υαλοβαμβακας ανθρακας μπλε σφουγκαρι της ENHEIM και τελος κατω κατω μακαρονι.Το φιλτρο το πειρα απο internet και τα σφουγκαρια που απετει δεν τα ειχε μεσα ηταν εχτρα αντε να παω να παραγγειλω απο γερμανια σφουγκαρια παλι, και ετσι θεωρησα πως η διαταξη απο το παλιο φιλτρο πως θα ειναι αρκετη. Οσο για το συνδισμο των ψαριων δυστηχως εμπλεξα με ατομο που οταν αγοραζα δεν με ενημερωνε τι ειναι αυτο που επερνα αυτο που τον ενδιεφερε ηταν να πουλησει. Σκευτομαι οτι ενας λογος ειναι το ταισμα για την περιπτωση μου γιατι ταιζω 5 φορες την ημερα και οι σωληνες ειναι αυτες που τρονε το μπουκωμα και επιβαρυνουν το φιλτρο.Τελος τι να κανω τωρα με τα παγκασιους και τα καρχαριακια? να τα δωσω πισω στο Pet shop να τον κανω δευτερη φορα μαγκα?θα τα κρατησω και ενας φιλος ετοιμαζει χειροποιητο για το καινουργιο του το σπιτι 500 λιτρα οποτε μαλλον και αυτα θα παρουν κατα εκει μεταγραφη. Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερων δεν πιστευα πως θα βρω site να με βοηθησει τοσο πολυ και ατομα να ενδιαφερθουν για το προβλημα μου που σαν αρχαριος για καποιους θα φαινεται γελοιο.Ευχαριστω και παλι.

Link to comment
Share on other sites

test bump!

Link to comment
Share on other sites

Και γω αυτο το ενυδρειο εχω στην κατοχη μου. Απο φιλτρα, εχω πεταξει (!) το μαμα και εχω ενα EHEIM 2217 αυτη τη στιγμη και λειτουργουν ολα χωρις προβληματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...