Jump to content

Καταστροφή Φυτού σε μία Νύχτα


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

Σήμερα το μεσημέρι επιστρέφοντας από την εργασία μου αντίκρισα το την παρακάτω εικόνα (Συνημμένες Φωτο) σε ένα από τα φυτά του ενυδρείου μου (96λ). Χθές το βράδυ ήταν όλα Ο.Κ.

Αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα 30-40%

Μετρήσεις κανονικές.

Φωτισμός 8-10 ώρες.

Thanks in advance.

post-3239-1187878601.jpg

Link to comment
Share on other sites

Η φωτογραφία δεν μου κατεβαίνει αλλά από τα λίγα που μπορώ να δώ έχω να πω τα εξής.

Εάν το φυτό ήταν Cryptocoryne αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε μια νύχτα. Στους εχννοδορους όμως όχι. Το φυτό μπορεί να φαγώθηκε από κάποιο ψάρι συνήθως πλακοστομοι, αλλά ψάρια υποθέτω ότι δεν έχεις, οπότε έχει υποστεί κάποια βλάβη πιο μπροστά από έλλειψη λιπάσματος σε συνδυασμό με υψηλή θερμοκρασία. Φαίνετε δεν το αντιλήφτηκες εγκαίρως.

Ίσως μια καλλίτερη φωτογραφία θα βοηθούσε περισσότερο και μια αναφορά εάν έχεις άλλα φυτά ς στο ενυδρείο σου, τη Θερμοκρασία έχεις, λίπανση, υπόστρωμα και το είδος του φωτισμού θα βοηθούσε επίσης για μια πιο σωστή διάγνωση. Τέλος πόσο καιρό βρίσκεσαι στο στρώσιμο και πότε τοποθετήθηκαν τα φυτά μέσα στο ενυδρείο.

Link to comment
Share on other sites

Χρήστο Καλησπέρα.

Δυστυχώς χάλασαν όλα μου τα φυτά εκτός από ένα. Τα φύλλα δεν είναι φαγωμένα από κάποιο ψάρι, αλλά έχουν αποσυνθεθεί. Όλα τα Cryptocoryne τα έκοψα από τη ρίζα μερικά άλλα τα ξερίζωσα. Η θερμοκρασία του ενυδρείου

ήταν το μεσημέρι περίπου στους 33ο Κελσίου.

Λίγα λόγια για το ενυδρείο μου:

Το υπόστρωμα είναι της Tetra. Το ενuδρείο το "ξεκίνησα" το Φεβρουάριο και μετά από ένα μήνα στρώσιμο έβαλα τα πρώτα Ψάρια. Σήμερα έχω ένα Πλακόστομο, δύο Σκαλάρια, τέσσερις Ξιφοφόρους, και δύο μικρά γατόψαρα.

Για λίπασμα χρησιμοποιώ διαφορετικά σκευάσματα κάθε φορά (ταμπλέτες, σταγόνες, ή λίσμασμα υγρό) κυρίως της Sera. Σε καθημερινή βάση χρησιμοποιώ σίδηρο και Excel της Flourish.

Επισυνάπτω δύο φωτο που παρουσιάζουν καλύτερα το πρόβλημα.

Υ.Γ. Από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα οι μοναδικές (ξαφνικές) απώλειες ήταν ένας ξιφοφόρος και ένα γατόψαρο πριν από ένα περίπου. Εκτιμώ ότι ήταν λόγω υψηλής θερμοκρασίας. (Λάρισα 45ο Κελσίου).

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...