Jump to content

ξεκινημα Fish Only


GOD

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους τους θαλασσινους.

ειπα και εγω να ρωτησω καποια πραγματα μηπως μπορεσω και κανω μια αποπηρα στο θαλασσινο κοσμο και κανω μια αλλαγη απο τις υπεροχες κιχλιδες μου.

απο εξοπλισμο υπαρχει ενα ενυδρειο 400 λιτρα, 2 εξωτερικα φιλτρα (ενα fluval 404(900 λ/ω kai ενα tetra tec ex 1200(1200 λ/ω)), θερμοστατη, ενα κυκλοφορητη weipro 900 λιτρα την ωρα, 3ς λαμπες (1, sylvania coralstar marine water lamp f-36w/actinic, 1, sylvania standard f-36w154 daylight, 1, sylvania aquastar f36w-174 10000k) απο τις οποιες οι 2 χρησιμοποιουνται και ενα ψηφιακο θερμομετρο.

θα ηθελα να ξεκινησω με fish only για αρχη αλλα με ζωντανο βραχο που καποια στιγμη αργοτερα να μπορεσω να κανω καποια αναβαθμιση και σε κανενα κοραλι.

1)απο υποστρωμα ξερω πως ο αραγωνιτης ειναι οτι καλυτερο αλλα σε ποια αναλογια ζωντανου με νεκρο?ετσι και αλλιως δεν θα ζωντανεψει και ο νεκρος καποια στιγμη?

2)το ιδιο και απο βραχο? τι αναλογια?σαν βαση σκεφτηκα νεκρο και απο πανω ζωντανο που θα χτιστη σιγα σιγα λογο ακριβειας.

3)σιγουρα ενα σκιμμερ που θα ηθελα καποιες προτασεις για τα λιτρα μου και αν ειναι δυνατων ισως και λιγο μεγαλυτερο για περισσοτερα λιτρα(+200 ισως).

4)αν μπορουν να χρησιμοποιηθουν τα υπαρχοντα φιλτρα.

5)το φιλτρο αμμου ειναι αναγκαιο?

οποιεσδηποτε πληροφοριες ειναι ευπροσδεκτες και σε εξοπλισμο αλλα και σαν οδηγιες.

ευχαριστω εκ των προτερων :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - GOD
Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήλθες αγαπητέ GOD, στη θαλασσινή παρέα μας.

Το ενυδρείο που διαθέτεις, είναι μια χαρά για να αρχίσεις τα πρώτα σου βήματα στη θάλασσα. Θα χρειαστείς δύο κυκλοφορητές ακόμα, για να εξασφαλίσεις τη σωστή ροή νερού, γύρω από το βράχο, που όπως θα γνωρίζεις είναι ο βασικότερος παράγοντας λειτουργίας, ενός φυσικού συστήματος.

Η ιδέα σου να χρησιμοποιήσεις φυσικά υλικά, για την βιολογική ισορροπία, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αρκεί να σεβαστείς τους κανόνες και να μην κάνεις υπερβάσεις, όπως για παράδειγμα στον αριθμό, τα είδη και το μέγεθος των ψαριών, αλλά και τον τρόπο ταΐσματος.

1) Μπορείς να τοποθετήσεις λεπτόκοκκο νεκρό αραγωνίτη, σε ύψος περίπου 4-5cm και από πάνω να βάλεις ένα στρώμα ζωντανού 1cm.

2) Θα πρέπει να δημιουργήσεις μια βάση, για την τοποθέτηση του βράχου. Ιδέες θα βρεις πολλές, διαβάζοντας τις παλιότερες συζητήσεις μας. Η αναλογία όγκου νερού προς βάρος βράχου είναι 1/10. Όσο περισσότερο ζωντανό βράχο βάλεις, τόσο πιο γρήγορα θα λειτουργήσει το σύστημά σου.

Μέχρι να ζωντανέψει πλήρως ο νεκρός βράχος, δεν θα πρέπει να έχεις το μέγιστο επιτρεπτό βιοφορτίο, το οποίο θα πρέπει να τοποθετείς σταδιακά, παρακολουθώντας την βιολογική εξέλιξη του συστήματός σου και την ισορροπία του.

3) Ένα skimmer με δυνατότητα επεξεργασίας 1000lt, είναι ότι πρέπει.

4) Τα υπάρχοντα φίλτρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χημική και μηχανική λειτουργία, ιδιαίτερα στην περίπτωσή σου όπου δεν υπάρχει sump.

5) Φίλτρο άμμου καθώς και οποιοδήποτε τεχνητό βιολογικό σύστημα, δεν χρειάζονται.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια και επιτυχία στο ξεκίνημά σου και περιμένω με πολύ ενδιαφέρον τις εξελίξεις σου.

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες φιλε GOD,

συμφωνω σε ολα με το Νικο. Αμα ακολουθησεις τις συμβουλες και δεν βιαστεις θα εχεις καλα αποτελεσματα.

Περιμενουμε εξελιξεις σου.

Καλη συνεχεια!!!!!

Link to comment
Share on other sites

μηπως υπαρχει κατι στο μυαλο σας σαν προταση για σκιμμερ, μαρκα τιμη αξιοπηστια, για να μην ψαχνω στα τυφλα. α και για κανα κυκλοφορητη επισης. οσο αφορα τον αραγωνιτη ειναι ενα ειδος ή υπαρχουν πολλα?οχι σαν μαρκες αλλα σαν υλικο, μεγαλο, μικρο, μεσαιο, μπορει να ρωταω και βλακεια αλλα δεν εχω δει απο κοντα. μαλλον μια επισκεψει συντομα σε μαγαζι ειναι οτι πρεπει για να παρω και ιδεες. θα διαβασω και κατι θεματα με βαση τον βραχο και αραγωνιτη για να ξερω τι θα βρω και σε τι τιμες, ποιοτητα.

Link to comment
Share on other sites

η deltec βγάζει καλά skimmer σε μεγάλη γκαμα που περιλαμβάνει και τον τύπο που σε ενδιαφέρει μια και δεν υπάρχει sump

όπως και η AQUA C το remora

τα deltec θα τα βρεις Ευρώπη ..

http://www.deltecaquariumsolutions.com/skimmers_2.php

.. το remora μόνο Αμερική νομίζω

http://www.proteinskimmer.com/products/Remora.htm

αυτά είναι δοκιμασμένα από <δικά μας > παιδιά ..

είναι αποτελεσματικά αλλά λίγο θορυβώδη..

Link to comment
Share on other sites

καποια ιταλικη μαρκα που να ειναι αξιοπιστη υπαρχει για σκιμμερ? λογο που ισως παω την παρασκευη για να ξερω να συγκρινω τιμες. για ενυδρειο των 400 + 600 λιτρων(υπαρχει περιπτωση αλλαγης μεγαλυτερου μακαρι). η εστω και καποια αλλη εκτος των παραπανω.

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικά κατέληξες στη μάρκα του skimmer??

Βρήκες κάποιο Ιταλικό, που έψαχνες??

Link to comment
Share on other sites

δυστηχως οχι, δεν μπορεσα να γυρισω να ψαξω και απο το αυτοκινητο που κοιταγα δεν εντοπισα ουτε ενα μαγαζι. να φανταστεις οτι στην εκθεση στην περιοχη του μπαρι που πηγα δεν υπηρχε ουτε ενα δειγμα για ενυδρειο :thumbup: . ενα σωρο πραγματα αλλα τιποτα απο εξοπλισμο. μονο για αντιστροφη οσμωση εξοπλισμο απο οτι καταλαβα, για να καθαριζουν το νερο, αλλα για σπιτια, μπαρ κτλ.. βεβαια οι τιμες τους ηταν λιγο ακριβες. ειμαι ακομα στο ψαξιμο και θα ανεβασω καποια μοντελα να ακουσω γνωμες. ευχαριστω για το ενδιαφερον, μηπως εχεις να προτεινεις καποιο μοντελο?

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ, ότι για τα λίτρα σου, μπορεί να σε καλύψει η Ελληνική αγορά.

Μοντέλα για 1000lt, θα βρεις αρκετά και αξιόπιστα και σε τιμές κοντινές με τις αντίστοιχες Ευρωπαικές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...