Jump to content

Λίγα ή πολλά είδη φυτών;


hejo

Recommended Posts

Θα ήθελα τη γνώμη σας σε ένα θεωρητικό θέμα που αφορά στο aquascaping ενός πολύ φυτεμένου ενυδρείου.Παρατηρώντας πολλά και πολύ ωραία ενυδρεία διαπιστώνω ότι έχουν πολύ μεγάλη ποικιλία φυτών.Μήπως όμως ένα εξίσου ωραίο και πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί, αν κάποιος φυτέψει μόνο λίγα είδη (πχ ένα μόνο είδος στο πίσω μέρος,δύο-τρία στο μεσαίο κλπ),αλλά πολύ πυκνά;

To έχει δοκιμάσει κανείς ή μήπως λέω.....;

Link to comment
Share on other sites

Κατά την γνώμη μου σε ένα καλοφυτεμένο ενυδρείο δεν πρέπει να παίζει ρόλο η ομοιομορφία. Βασικός κανόνας είναι να μην υπάρχει συμμετρία. Περισσότερο σπουδαίο είναι να υπάρχει όμορφο δέσιμο χρωμάτων και καλή προοπτική.

Τώρα, αυτό μπορείς να το πετύχεις είτε με λίγα είτε με πολλά φυτά. Το σίγουρο είναι ότι αν πάς στα δύο άκρα το αποτέλεσμα θα σε απογοητεύσει. Εκτός αν για την πρώτη περίπτωση μιλάμε για χαλαρωτικό τοπίο στυλ πεδιάδας (java/glosso, hemianthus etc κανένα ξύλο , πέτρες και ένα με δύο ψηλά φυτά με χρώμα ), στην άλλη περίπτωση τα υπερβολικά φυτά πέραν του ότι θα πνίγουν το ένα το άλλο και οι απαιτήσεις μόνιμα θα ανεβαίνουν.

Και οι δύο περιπτώσεις το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται ένα άτομο από πάνω είτε για να συντηρήσεις ένα χαλί είτε για να διατηρήσεις μια σωστή ζούγκλα.

Έχω δοκιμάσει και τα δύο είδη και θα τα δοκίμαζα ξανά ! Επειδή ξέρω το ενυδρείο σου θα σου έλεγα να δοκιμάσεις την αφαιρετική μέθοδο.

Glossostigma , 1 ξύλο, 2 με 3 πέτρες μικρές ρομβοειδής ή τετράγωνες, eusterallis stellata και proserpinaca palustris cuba.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...