Jump to content

Calcium Reactor


Recommended Posts

Καλημερα. Σκεφτομαι μετα απο λιγο καιρο να κανω ενα μεγαλυτερο ενυδρειο. Γυρω στα 250-400 λιτρα με σκληρα κοραλια και εχω διαβασει πολυ καλα λογια για το καποιον εξοπλισμο οπως calcium reactor. Θα με ενδιεφερε κατι τετοιο αλλα δεν ξερω καλα πως λειτουργει και κυκλοφορουν πολλα μοντελα και υλικα τα οποια και δεν ξερω τι διαφορες εχουνε μεταξυ τους.

Προκαταβολικα ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φίλε

Η βασική λειτουργία ενος Ca Reactor ,εκτός του ότι διατηρεί τα επίπεδα των αλάτων του ασβεστίου στα επιθυμητά επίπεδα, διατηρεί επίσης υψηλή την αλκαλικότητα του νερού και ταυτόχρονα εμπλουτίζει το νερό με τα απαραίτητα ιχνοστοχεία, παράμετροι που είναι χρήσιμοι για την ανάπτυξη των σκληρών κοραλλιών.

Αυτό οφείλεται στην διάλυση του αραγωνίτη, που είναι εμπλουτισμένη η συσκευή του Ca reactor, όταν βρίσκεται σε περιβάλον όξινο, με τη βοήθεια παροχής CO2.

Η όλη φιλοσοφία της συσκευής είναι η ίδια ανεξαρτήτως εταιρίας κατασκευής.Ετσι λοιπόν έχεις να διαλέξεις μια συσκευή που οι δυνατότητές της (μέγεθος) θα είναι ανάλογες με το μέγεθος του ενυδρείυ σου αλλά κυρίως απο τα σκληρά κοράλλια που θα τοποθετήσεις μέσα (ποσότητα ,είδος,μέγεθος, ταχύτητα ανάπτυξης) όταν αυτό τείνει να φτάσει στην τελική του μορφή.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι το υλικό που θα χρησιμοποιήσεις, δηλαδή το είδος του αραγωνίτη,η τεχνική επεξεργασία του προιόντος και το PH που απαιτείται για να διαλυθεί, όπως και η περιεκτικότητά του σε ιχνοστοιχεία.

Αυτό, το τελευταίο, είναι κάτι που θέλει αρκετή αναζήτηση και μελέτη αναφορών. Μπορείς να ανατρέξεις στα προιόντα των εταιρειών ή να εμπιστευθείς την γνώμη κάποιου εμπειρου στην κατηγορία αυτή.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα εάν στοχεύεις σε ένα reef με sps η χρήση του calcium reactor είναι κατά την γνώμη μου μονόδρομος. Μην σε ξενίσει το αρχικά αυξημένο ποσό που πρέπει να καταβάλεις αφού στο άμεσο μέλλον θα έχεις γρήγορη απόσβεση σε σχέση με τα ζουμιά που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσεις μέχρι τοτε.Θα χρειαστεί μαζί με τον calcium reactor και έναν ph-controller και co2.Εχεις κάποιον calcium reactor υπόψην?

Link to comment
Share on other sites

..... calcium reactor.

10052[/snapback]

IMHO μην ξεκινήσεις την προσπάθεια για σκληρά χωρίς να έχεις μάθει να τον δουλεύεις...

Καλή Συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...