Jump to content

Recommended Posts

:D Λοιπον θα ηθελα την βοηθεια σας.

Εχω αυτον τον ψαρουλη αρκετο καιρο μαζι με αλλα 3 ιδια αλλα σημερα παρατηρησα οτι στον χωρο του στοματος εχει διογκωθει το κατω χειλοσ του και ειναι λες και εχει κανει συλλικονη.

Τι μπορει να εχει?

post-530-1138316327_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εναν καρδινάλιο και ένα νέον. Ειλικρινά δεν γνωρίζω που οφείλεται. Το πρόσεξα σήμερα καθώς τα τάιζα. Τα συγκεκριμένα ψάρια τα έχω 4 χρόνια. :D

Έγινε επεξεργασία - axlasas
Link to comment
Share on other sites

Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εναν καρδινάλιο και ένα νέον. Ειλικρινά δεν γνωρίζω που οφείλεται το πρόβλημα. Το πρόσεξα σήμερα καθώς τα τάιζα. Τα συγκεκριμένα ψάρια τα έχω 4 χρόνια.  :D

10304[/snapback]

Α πολυ ωραια .Καταλαβα στην ουρα και εσυ :D

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα από όλα θα πρέπει να μας πείς λίγο τις μετρήσεις σου.Εκ πρώτης άποψης δέν μου φαίνεται σαν Fungus αλλά σάν κάποιο όγκο που δυστυχώς δύσκολα θεραπεύονται.

Άν έχεις καραντίνα θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις θεραπεία με Pimafix και Furan-2 καθώς και Pimafix για μία εβδομάδα στο κυρίως ενυδρείο.

axlasas***Μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια θεραπεία αλλά καλό θα ήταν να ανεβάσεις καμιά φωτό για να δούμε άν πρόκειτε για το ίδιο πράγμα.

Να μας κρατάτε ενήμερους.... :D

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρώσω ότι αν γίνει θεραπεία με furan-2 χρειάζονται συνεχείς μετρήσεις και συχνές αλλαγές νερού γιατί θα παρουσιαστούν προβλήματα στο βιολογικό φίλτρο.

Link to comment
Share on other sites

Αν κάνεις θεραπεία με furan 2 καλό θα είναι να βάλεις και μια αεραντλία στο ενυδρείο. Πρόσεχε τη δόση που θα βάλεις γιατί είναι δυνατό φάρμακο. Αν, όπως είπε και ο Δημητρης, είναι ογκίδιο δεν ξέρω αν θα έχεις κάποιο αποτέλεσμα αλλά προσπάθησε ποτέ δεν ξέρεις. Το καρκίνωμα να ξέρεις δεν είναι μεταδοτικό στα άλλα σου ψαράκια. Εύχομαι όλα να πάνε καλά :D

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Το φούσκωμα που παρατηρείτε και οι δύο είναι απλό πρήξιμο ή ογκίδιο?

Άλλη μιά ερώτηση: υπάρχει αλλαγή χρώματος στην περιοχή (κοκίνισμα, μελάνωμα, κιτρίνισμα κτλ).

Προσωπικά θα συνιστούσα και στούς δύο να απομονώσετε τα ψάρια και να τα παρατηρήσετε για λίγο χωρίς παροχή φαρμάκων, για να δείτε αν το φούσκωμα εξελίσσεται ή υποχωρεί. Μετά τα ξαναλέμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...