Jump to content

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Ψάχνοντας για σύστημα CO2 κατέληξα στην γνωστή λύση Μπουκάλα Πρόνοια + εξαρτήματα από aquaristic.net.

Όσον αφορά όμως την διάχυση του CO2 δεν έχω ακόμη αποφασίσει και θα ήθελα τις απόψεις σας. Καταρχάς αναφέρομαι σε έτοιμους διαχυτές.

Οι επιλογές του site είναι συγκεκριμένες, από το φόρουμ αυτό προτείνεται για διάχυση το zzzzz Art.No.: s-194040 που όμως αποτελεί επέκταση του ab aqualine reactor Typ 500 και όχι αυτόνομο διαχυτή. Εάν κάποιος λοιπόν το έχει τοποθετήσει θα ήθελα να μου πει πως και εάν είναι αποτελεσματικό.

Εγώ θεωρώντας τα παραπάνω είμαι μεταξύ των

Pappillon Ceramic reactor Alife CO2 2550 και

Aqua Medic Membranreaktor

Στην αρχή ήμουν υπέρ του δεύτερου (το οποίο κάνει διάχυση χωρίς φυσαλίδες) αλλά διάβασα στο site της εταιρίας ότι οι μεμβράνες εάν λερωθούν θα πρέπει να αλλαχθεί ολόκληρος ο διαχυτής. Δεν ξέρω εάν ισχύει αυτό και για το πρώτο (που κάνει διάχυση με φυσαλίδες).

Το ενυδρείο μου είναι το RIO125 με το εσωτερικό φίλτρο που είχε και δεν γνωρίζω πώς και εάν θα δημιουργειθεί πρόβλημα με το να "ρίξω" το CO2 στο φίλτρο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας.

Link to comment
Share on other sites

Τελικώς μετά από επικοινωνία με το ενυδρειακό μαγαζί στην Γερμανία ο τύπος zzzzz κάνει για αυτόνομη διάχυση CO2 όμως θα πρέπει να συνδεθεί με κάποια αντλία για να γίνεται η κυκλοφορία του νερού μέσα σε αυτόν και όχι μόνος του.

Έγινε επεξεργασία - stsou98
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...