Jump to content

μάλλον ικ αλλα....................


Recommended Posts

Γεια σας!! Καλώς σας βρήκα!!Με λένε Νατάσσα κ ειμαι λίγο μικρούλα (17) αλλα ασχολούμαι με ψαράκια εδώ και 1,5 χρόνο!! Εχω ένα ενυδρείο 60 λίτρων με διάφορα ήρεμα τροπικά ψαράκια!Δυστυχώς αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι....Ένα ramirezi μου έβγαλε κάτι ασπρα μικρά σημαδάκια στο κεφάλι του και μάλλον αυτό που έχει είναι ικ....Είναι λιγότερο ζωηρό απ ότι πριν αλλά ευτυχώς τρώει κανονικά...Θα του έκανα μια θεραπεία με ειδικά φάρμακα αλλά το πρόβλημα είναι οτι την Παρασκευη το βράδυ (σε 2 μέρες) φεύγω για διακοπές!! Τι να κάνω για να μην μου πεθάνει το ramirezακι μου και να μην κολλήσουν και τα άλλα??Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς φωτογραφίες και περισσότερες πληροφορίες δύσκολα μπορούμε να κάνουμε μια διάγνωσή.

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι είναι ικ τότε θεωρητικά με καλές συνθήκες νερού, αύξηση της θερμοκρασίας και χρήση ενυδρειακου αλατιού η ασθένεια καταπολεμάτε εύκολα στο αρχικό της στάδιο.

Τώρα επειδή εσύ θα φύγεις και δεν θα μπορείς να παρακολουθείς την εξέλιξη. Η μόνη λύση που έχεις είναι να κάνεις μια προληπτική θεραπεία με κάποιο φάρμακο. Και πάλη δεν μπορώ να πω ότι είναι η ιδανική λύση. Είναι όμως καλλίτερα από το τίποτα προκείμενου να βρεθείς προ δυσάρεστης έκπληξης.

Link to comment
Share on other sites

Eυχαριστώ πολύ, θα δω τι μπορώ να κάνω...Θα προμηθευτώ ενυδρειακό αλάτι, θα αυξήσω τη θερμοκρασία και ίσως πάρω και κάποιο φάρμακο...Θα κάνω ό,τι μπορώ....Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση των ram μακάρι να υπήρχε ενυδρείο νοσοκομείο διότι είναι αρκετά ευαίσθητα ψάρια σχεδόν σε κάθε είδους ασθένεια!

Θα μπορούσες εκει να κάνεις θεραπεια είτε με αλάτι ειτε με κάποιο φαρμακο (προτιμώ το αλάτι σε αυτές τις περιπτώσεις).

Μια και δυστυχώς αν φύγεις η όποια δυσάρεστη εξέλιξη θα παρασύρει και άλλα μια και δεν θα είναι κάποιος ? να "σώσει" την κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Αν αποφασίσεις να βάλεις φάρμακο, επειδή βιάζεσαι, το protazol της sera θέλει μόνο 24 ώρες εφαρμογή και μετά 80% αλλαγή...Το έχω χρησιμοποιήσει πρόσφατα σε ευαίσθητα ψάρια όπωs τα hatchetfish και δούλεψε χωρίς παρατράγουδα...Βάλε βέβαια και καμιά αεραντλία κατα τη διάρκεια της θεραπίας...Καλή τύχη...

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ, αν και έχω αρχίσει να απελπίζομαι........Εβγαλε κι άλλα σημαδια στο κεφαλι του και 1 στο σώμα....Πήγα σε pet shop και ζήτησα το protazol αλλά δεν υπήρχε......Φοβάμαι ότι αν αυξήσω τη θερμοκρασία θα μου πεθάνουν και τα υγιή ψαράκια....Και δεν ξέρω και ποιο αλάτι είναι το κατάλληλο......Εχω απελπιστει!!

Link to comment
Share on other sites

Εψαξα σε 4 διαφορετικά pet shops αλλά ευτυχώς οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι, τελικά το βρήκα το protazol και το χρησιμοποίησα αμέσως! Ευτυχώς μέχρι να φύγω θα έχω προλάβει να κάνω και την απαιτούμενη αλλαγή νερού!Σας ευχαριστώ πααααααρα πολύ, χάρη σε σας τα ψαράκια μου θα ζήσουν!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Το καινούριο φάρμακο της σερα για ικ και γενικά παράσιτα είναι το costapur... Το protazol δεν βγαίνει πια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...