Jump to content

Είναι άλγη αυτή?


giannispass

Recommended Posts

post-7589-1221486412_thumb.jpgpost-7589-1221486332_thumb.jpg

Αυτά τα φυτά είναι Eleocharis acicularis.

Μπήκαν στο ενυδρείο πριν 3 ημέρες και απο την επόμενη αρχισα να παρατηρώ στα φύλλα τους αυτά τα καφέ σημάδια. Στην αρχή νόμιζα οτι είναι υπολείματα απο σκόνη που σηκώθηκε απο το υπόστρωμμα, όταν φυτεψα τα φυτα. Αλλα τωρα μου έχουν μπει ιδέες για άλγη.

Και τα υπόλοιπα φυτα βρίσκονται στην ιδια περιπου κατασταση, αλλα στα συγκεκριμένα ειναι πιο εμφανης λογω των πολυ λεπτων φυλλων.

Το ενυδρειο ειναι 240 lt,

με παροχη co2 απο μπουκάλα, εμπολουτισμο με Flourish σίδηρο κάθε 2 ημέρες, τρέχει περίπου 20 ημέρες και έχει φυσιολογικές μετρήσεις.

Σήμερα ξεκίνησα και Flourish Excel.

Αλλάγη νερού έκανα για πρωτη φορα εχθες.

Ευχαριστω και περιμενω την βοήθεια σας

:D

Link to comment
Share on other sites

δεν γνωριζω αν ειναι αλγη η νεκρο φυλλο,αλλα θα κανω μια αλλη παρατηρηση.Τις anubia nana που εχεις διπλα δεν θα σου αναπτυχθει καθολου.Βγαλτες απο τον βυθο που ειναι φυτεμενες και δεστες με διαφανες πετονια πανω σε ξυλο σε βραχακι η οπου αλλου σου αρεσει γιατι οι ριζες τους πρεπει να ειναι οχι φυτεμενες αλλα στον 'αερα'!!

καλη συνεχεια...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

φίλε αν για λίπασμα ρίχνεις μόνο flourish iron δεν είσαι καλυμμένος, προσθέτει μόνο σίδηρο στα φυτά σου, το οποίο κιόλας αν δεν υπάρχει απόθεμα από άλλα στοιχεία δεν μπορούν και να το απορροφήσουν. Το flourish excel, ομοίως είναι για παροχή άνθρακα σε άλλη μορφή που απορροφάται από τα φυτά. Αν κοιτάξεις όμως λίγο στα άρθρα θα δεις ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα στοιχεία όπως Ca, Cu, P, K, Zn, Mn...

Ή θα ρίχνεις κάποιο που να περιέχει όλα τα συστατικά που χρειάζονται τα φυτά ή πολλά λιπασματάκια για επιμέρους μικρο-μακροστοιχεία. Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.aquazone.gr/index.php?pid=26 για να δεις πόσα και ποια στοιχεία σου λείπουν και μετά επέλεξε ένα πλήρες λιπασματάκι. Θα σε βοηθήσει και αυτό όπου οι συνάδελφοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους για λιπάσματα: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=5021.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=20246 Νομίζω η απάντηση σε αυτό το post σου είναι η ίδια. Επίσης να ελέγξεις το φωτισμό σου, είναι αρκετός. Πάντως αν ήταν άλγη θα σου παρουσιάζονταν και στο τζάμι και θα μπορούσες με το δάχτυλό σου να την απομακρύνεις από τα φύλλα των φυτών. Αλλά από την φωτογραφία εμένα μου φαίνεται σαν να έχουν λιώσει λίγο..οπότε μάλλον κάτι τους λείπει!

Άντε και όλα καλά θα πάνε!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...