Jump to content

ερωτηση για αγορα θαλασσινου ενυδρείου


billiou

Recommended Posts

καλησπέρα παιδια. δεν ασχοληθηκα ποτε με ενυδρεια αλλα διαβαζω αρκετο καιρο για τα θαλασσινα ενυδρεία, αφου εχω πορωθει με αυτα. Τωρα αποφασισα να αρχισω το δικο μου reef. λεω να παρω το ενυδρειο juwel lido. Αυτο κανει για θαλασσινο ενυδρειο με βραχους και κοραλια? εχει διαστασεις 61Χ41Χ58, 120 λιτρα. Διαβασα οτι καλυτερα το υψος να μην ξεπερναει τα 50cm για να φωτίζωνται καλυτερα τα κοραλια. αν ισχυει θα εχω προβλημα στα 58?

ευχαριστω πολυ!!!

Link to comment
Share on other sites

Σε καλωσορίζω στο forum μας και ιδιαίτερα στην κατηγορία του θαλασσινού.

Για το συγκεκριμένο ενυδρείο δεν γνωρίζω να σου αναφέρω κάτι. Αυτό που έχει σημασία γενικά, αγοράζοντας ένα ενυδρείο με σκοπό να γίνει reef, είναι το πάχος του κρυστάλλου, το οποίο θα πρέπει να αντέξει τις πιέσεις από το παχύ στρώμα άμμου και την ποσότητα του βράχου.

Το ύψος των 58 εκ. δεν είναι απαγορευτικό. Μην σου διαφεύγει ότι υπάρχουν οργανισμοί, που θέλουν λιγότερο φως και μπορούν να τοποθετηθούν χαμηλά. Αντίθετα άλλοι, με περισσότερες απαιτήσεις, τοποθετούνται στα ψηλότερα σημεία.

Καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες στην ομάδα μας φίλε billiou!

Αφού δεν εχει αγωράσει ακόμα ενυδρείο, γιατί δεν σκέφτεσαι την ιδιοκατασκευή?

Έγινε επεξεργασία - Mitrizakis Nikos
Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην θαλασσινή μας παρέα, και καλή συνέχεια

Υπάρχουν και έτοιμα ενυδρεία σε σχήμα κύβου, που έχουν όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για θαλασσινό σε ένα χώρισμα στην πλάτη τους

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστω για τις απαντησεις που μου δωσατε. δεν γνωριζω το παχος του κρυσταλλου, θα ρωτησω στα petshop που το πουλανε διοτι απο το ιντερνετ δεν το βρικα, κ ελπιζω να σηκωνει τουσ βραχους. θα δω κ για τα ετοιμα ενυδρεία με τα complete μηχανιματα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτα τα ενυδρεια οι κυβοι ειναι για θαλασσινο ενυδρειο οποτε εχει προβλεψει ο κατασκευαστεις για το βραχο μην σε ανχονει!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...