Jump to content

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΚΟΜΑ


mouseman2

Recommended Posts

ΕΧΩ ΕΝΑ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 180 Λ ΚΑΙ ΛΕΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΚΙΧΛΙΔΕΣ ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΙΜΗΣΗ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΜΜΟ Η ΧΑΛΙΚΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΛΑ? ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΒΟΙΟΤΟΠΟ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 300Λ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ EHEIM NA TO ΒΑΛΩ ? :unsure::bowdown::bowdown: ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ PLZ HELP ME

Link to comment
Share on other sites

Θες και έμπειρο ε? :bowdown: ...μεταπτυχιακό στις κιχλίδες δεν έχω αλλά για να δούμε τι μπορώ να κάνω για 'σένα... :unsure:

Αρχικά πρέπει να μάθεις κάποια βασικά για το ενυδρείο όπως στρώσιμο, στήσιμο, χημικές συνθήκες νερού κλπ. τα περισσότερα έχουν ήδη καλυφθεί εδώ οπότε ρίξε μια καλή ματιά για να μην επαναλαμβανόμαστε και όποιες απορίες σου δημιουργηθούν εδώ είμαστε.

Για άμμο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαλαζική άμμο από ενυδρειακό κατάστημα ή μάντρα οικοδομικών και διακοσμητικών υλικών, καθαρή άμμο από παραλία καλά πλυμένη και βρασμένη, αραγωνίτη από ενυδρειακό κατάστημα ή και μείξη των 2 τελευταίων.

Το πλεονέκτημα με την θαλασσινή άμμο (αρκετά) και τον αραγωνίτη (πολύ περισσότερο) είναι οτι εμπλουτίζουν το νερό με άλλατα που είναι χρήσιμα για τα ψάρια που ζούν στις 3 μεγάλες αφρικανικές λίμνες.

Οι πέτρες που θα χρησιμοποιήσεις μπορεί να είναι και αυτές ασβεστολιθικές ωστε να βγάζουν ασβέστιο και να σκληραίνουν και αυτές το νερό.

Γενικά, όπως σου είπαν και σε παλιότερο θέμα σου, υπάρχουν συγκεκριμένες τιμές σκληρότητας και pH που χρειάζονται τα ψάρια ανάλογα με τη λίμνη που προέρχονται, αυτό θα το πετύχεις με ασβεστολιθικά υλικά (άμμο-πέτρες) ή με ειδικά χημικά αλάτια.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, να χρησιμοποιήσεις το εξωτερικό φίλτρο

Ναι, βάλεις άμμο και πέτρες

επίσης να διαβάσεις τις απαντήσεις στο άλλο σου post

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=20334&hl=

να διαβάσεις αρκετά post εδώ στο forum για αυτό που σε ενδιαφέρει, να διαβάσεις επίσης πολλά από εδώ :

http://www.malawicichlidhomepage.com/greek...list_greek.html

και να οπλισθείς με υπομονή .... :unsure:

καλώς ήλθες...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Δυο ψεύτικα που είχα πάρει παλιότερα ξέβαφαν. Άσε που είναι τελείως αφύσικα.

Link to comment
Share on other sites

Το εξωτερικο φιλτρο και βεβαια να το βαλεις.Και μιας και ειναι και για μεγαλυτερο ενυδρειο,θα σου γυρναει περισσοτερες φορες το νερο.Και σιγουρα χωραει περισσοτερο βιολογικο υλικο απο το μαμισιο. :)

Link to comment
Share on other sites

Εκτος απο τα παραπανω, θελω να προσθεσω οτι το πλεονεκτημα της αμμου σε σχεση με το χαλικι ειναι οτι στις κιχλιδες αφρικης αρεσει να σκαβουν και να δημιουργουν φωλιες (γι΄αυτο πρεπει να προσεξεις τις πετρες να ειναι πολυ σταθερες και να μην πεσουν). Αυτο το σκαψιμο ειναι συναρπαστικο (τουλαχιστον για εμενα) γιατι αλλαζει συχνα η μορφη του ενυδρειου, ειδικα με πολλα ειδη pseudotropheus που ολη μερα σκαβουν. Αυτο τα βοηθαει να δημιουργησουν την δικη τους φωλια για να κρυβονται οπως ακριβως τα βολευει.

Απλα, εγω θα σου προτεινα να μην βαλεις την παρα πολυ ψιλη αμμο, σαν αυτη στις ελληνικες θαλασσες γιατι παρα-σηκωνεται "νεφος αμμου", μπαινει και στο φιλτρο, θολωνει το νερο και δεν βλεπεις τα ψαρακια. Απλα το αναφερω γιατι με λιγη πιο χοντρη αμμο δεν εχω κανενα προβλημα ενω την ψιλη τελικα την αφαιρεσα.

Και τελος, εκτος απο τις μεγαλες σπηλιες απο πετρες παντα, θα σου προτεινα να βαλεις και μια πετρα με μικρες τρυπες, που δεν χωρανε τα ενηλικα, γιατι αν γινει διασταυρωση και εχεις μωρα, βρισκουν πολυ καλη κρυψωνα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...