Jump to content

Ερώτηση για pleco


leonm

Recommended Posts

Γεια σας, μια μικρή ερώτηση.Σε ενυδρείο με δίσκους και αρκετά αργά φυτά έχω λίγο πρόβλημα με μαύρη άλγη σε κάποια φύλλα από ανούμπιες και μικροσοριουμ.Δεν είναι μεγάλο αλλα λίγο με ενοχλεί. Εχω ένα L144 αλλά πάει μόνο στα τζάμια και στα ξύλα όπου δεν υπάρχει άλγη. Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάποιο είδος ανκιστρους ή κάτι άλλο που θα κάνει δουλειά στα φύλλα και δεν θα ενοχλεί τους δίσκους.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε leonm καλώς ήρθες στο Aquazone!

Παρότι δεν είμαι γατοψαροειδικός, νομίζω ότι κανένα γατόψαρο δεν θα σου φάει τη μαύρη άλγη. Στο ενυδρείο σου για το σκοπό αυτό θα μπορούσες να βάλεις κάποια μικρά sae που μπορούν να την περιορίσουν, όμως όταν μεγαλώνουν τεμπελιάζουν και δεν την πολύ τρώνε. Υπάρχουν και τα jordanella floridae αλλά προφανώς δεν ταιριάζουν με το υπόλοιπο setup σου.

Link to comment
Share on other sites

Leomn καλώς ήρθες στο Aquazone!

Συμφωνώ με τον neon και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: γιατί δεν κοιτάς την πηγή του προβλήματος? Το έχεις ψάξει? Γιατί δηλ βγαίνει η άλγη? Αν θες να το συζητήσουμε άνοιξε ένα νέο θέμα και πες μας μετρήσεις από το ενυδρείο σου για να μπορέσουμε να καταλάβουμε και να βοηθήσουμε όσο μπορούμε :D

Επίσης μπορείς να κάνεις και μια παρουσίαση του ενυδρείου σου στην κατηγορία Καλώς ήρθατε, ώστε να δούμε μια αναλυτικότερη περιγραφή του ενυδρείου και του εξοπλισμού σου.

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να γράψω ότι έχω και 4 sae που το μόνο που κάνουν είναι να περιμένουν την τροφή να πέσει από τον ουρανό και με την πρώτη ευκαιρία θα τα βγάλω(τα είχα βάλει για τριχωειδή άλγη -ήταν μικρά και δεν έκαναν τίποτα-το οξυζενέ τη διέλυσε ).

Σίγουρα στο ενυδρείο μου δεν υπάρχει ακόμη ισορροπία γιατί ακόμη πειραματίζομαι και με τα φυτά και με λιπάσματα και με το φως κ,λ.π

Παρουσίαση προτιμώ να κάνω λίγο αργότερα, αυτό που θα ήθελα να μάθω τώρα είναι αν υπάρχει λύση στο πρόβλημα που έχω με κάποιο pleco.

(Στο ίδιο πρόβλημα που είχα παλιά στο μικρο είχα βαλει ένα gibiceps kai σε λίγες ώρες έλαμπαν όλα- φυσικα δεν το συζητάω για gibiseps τώρα)

Link to comment
Share on other sites

1.με οξυζενε προσοχη στην δοσολογια

2. διαλυμα χλωρινης και νερου(εκτος της ριζας και εκτος ενυδρειου)προσοχη στην δοσολογια..

3.ισως αυτο Crossocheilus siamensis.....αν δεν ισχει να με διορθωσουν οι plecoβιοι :D

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Προσπάθησε τα ancistrus sp. 3 / 4 η αν μπορείς να τα βρείς, τα L338. Όλα αυτά τα ψάρια τρώνε brown algae ευχαρίστως.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά έχεις καφέ άλγη ή bba; Αν έχεις καφέ η Μαρίνα στα είπε πολύ σωστά. Αν όχι την bba μην περιμένεις να την φάνε.

Link to comment
Share on other sites

BBA=Black beard algae ή Brush algae. Είναι μαύρες φουντίτσες.

Ρίξε μια ματιά εδώ έχει κάποιες κατατοπιστικές φωτογραφίες έτσι ώστε να συγκρίνεις με τη δικιά σου: http://www.aquaticscape.com/articles/algae.htm#brush

Link to comment
Share on other sites

Στο site που μου είπες (neon) κάτω από το άρθρο για την brush algae έχει 4 φωτο, οι 2πρώτες έχουν μια χνουδωτή -καμια σχέση με τη δικιάμου, εμένα μοιάζει αρκετά με τις 2 τελευταιες-αυτές στα πράσινα φύλλα.Αυτή είναι η brush algae;

Επειδή δεν τα πάω και πολυ καλα με τα αγγλικά αυτο τι σημαίνει Equipment can be soaked in a 25% bleach solution, then scrubbed to remove the dead algae.

Πάντως κοιτάζοντας την ποιο προσεκτικά στο ενυδρείο πριν από λίγο έίδα ότι σε κάποια φύλλα είναι τελικά καφέ και σε κάποια άλλα πολύ σκούρο καφέ ή μαύρο-δεν είμαι σιγουρος

Link to comment
Share on other sites

Αν η άλγη είναι πράσινη ή καφέ, τότε ναι κάποια γατόψαρα (και κάποια άλλα είδη) μπορούν να την φάνε. Αν είναι κοκκινωπή ή μαύρη τότε μόνο σε κάποιες περιπτώσεις τα sae, που είπες όμως ότι δεν είχε αποτέλεσμα.

Το αγγλικό σημαίνει να περάσεις τον εξοπλισμό αν έχει πιάσει σε σωλήνες ή κάπου αλλού από διάλυμα χλωρίνης 25% για να σκοτώσει τους σπόρους και στη συνέχεια να τρίψεις καλά με κάποια βούρτσα. Στα φύλλα τα μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα βουτήξεις σε διάλυμα χλωρίνης/νερού (1/19) για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια πάλι τρίψιμο. Διαφορετικά κόβεις τα φύλλα.

Αν μπορείς βάλε μία φωτογραφία της άλγης για να δούμε τελικά αν πρόκειται για bba ή κάτι άλλο και να συζητήσουμε το πως θα την αντιμετωπίσεις.

Link to comment
Share on other sites

ok.ευχαριστώ.Βρήκα σε μαγαζί ancistrus sp, αύριο θα παραγγείλω 2-3 και θα τους έχω σε μερικές μέρες.Ελπίζω να κάνουν δουλειά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...