Jump to content

Recommended Posts

Έχω τέσσερα μικρά χρυσόψαρα και ένα γλύφτη σε μια γυάλα πανηγυριού 7 κιλών που περιέχει από την <<μάνα>> του χαλίκια πλαστικό φυτό τροφή αντί-χλώριο και ένα απλό φίλτρο-σφουγγάρι. Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια, όποιος ξέρει .όπως φαίνετε και στην Φώτο τα χρυσόψαρα έχουν κάτι μικρά μαύρα σημάδια στα πτερύγια και ίδιος το ένα μαύρο σημάδι, κυρίως σαν κύκλος μοιάζει μήπως ξέρει κανείς από τι προήρθε… να πω ότι έχω ρίξει λιγότερο από μισό κουταλάκι αλάτι-φαγητού και καμιά 10 σταγόνες από το φάρμακο fungistop(tetramedica)προαιρετικά δεν ξέρω αν φταίει τίποτα από αυτά. Είμαι νέος και από τι βλέπω θέλει μελέτη το πράγμα να φανταστείτε ούτε στρώσιμο δεν έκανα, ακόμα δεν ξέρω ούτε ρώτησα πως μετράμε χλώριο ή οτιδήποτε άλλο…

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.

0081.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αν και το θεμα δεν ανηκει εδω, θα μεταφερθει μαντευω, τα ψαρακια σου υποφερουν απο στρες και υψηλη συγκεντρωση αμμωνιας. 7λιτρα για 4 χρυσοψαρα ειναι ελαχιστα, και μαλλον η πληγη θα εχει προελθει απο τα παραπανω προβληματα.

Λυση

1) Μεγαλυτερο ενυδρειο (60λτ το ελαχιστο αν ειναι μικρα)

2) Καποιο φαρμακο (Melafix αν και δεν ειμαι σιγουρος)

3) Διαβασε το φορουμ για στρωσιμο

4) Κανε και μια αλλαγη νερου και προσθεσε αντιχλωριο

ΑΑ και κατι αλλο το φαρμακο που τους δινεις δεν νομιζω να κανει καλυτερα τα πραγματα.. Ειναι για μυκητες..

Καλη συνεχεια και μην απογοητευεσαι, εμενα τα πρωτα ψαρια μου (καπου στα 10μου) ειχαν πεθανει...

Ολοι μαθαινουμε, καλο διαβασμα.

Ας απαντησουν και καποιοι αλλοι γιατι μπορει να ξεχασα κατι..

Link to comment
Share on other sites

Για τεσσερα χρυσοψαρα χρειαζεται ενυδρειο τουλαχιστον 120 λιτρων,με φιλτρο και θερμαντικο

σωμα.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου καταρχην καλως ορισες.Στην γυαλα συνηθως βαζουμε ελιες,τουρσι η και καποια ομορφα λουλουδια.ΟΧΙ ομως ψαρια.Το θεμα με τα πανηγυρια με εκνευριζει αφανταστα.Ενα χρυσοψαρο χρειαζεται 40-60 λιτρα τουλαχιστον!Τωρα το αλλο ψαρακι που σου εδωσε ο επιτειδιος ο 'γλυφτης' ειναι ενα τροπικο ψαρι ζεστου νερου το οποιο χρειαζεται θερμοστατη.Ειναι σιγουρο οτι θα σου πεθανουν.

Σε πανηγυρια επισης πουλανε 'πεταλουδοψαρα΄' (επιστημονικη ονομασια επιτειδιου) δηλ. τα guppy,'γλυφτες΄'δηλ. πλεκο,μπουμπουνες ,ψαρι φουσκα,ψαρι μπαλονι κ.α διαφορα για γελια.

Φιλικα παντα!

Link to comment
Share on other sites

Τα χρυσόψαρα είναι δυστυχώς τα ψάρια τα οποία τα πουλάνε ανά δεκάδες παντού σε μικρά 5-7λιτρα ενυδρειάκια..... Όντως το καθένα χρειάζεται γύρω στα 40λίτρα χώρο μιας και γίνονται μεγάλα. Όσο αναφορά την πληγή, μπορεί να ναι και χτύπημα που μολύνθηκε, σε τέτοιο χώρο 4 χρυσόψαρα πρέπει να ναι απίστευτα στρεσαρισμένα. Αν θές να τα βοήθησεις όντως, πρέπει κάτι να κάνεις για να μεγαλώσεις τον χώρο που ζούνε, είτε ένα κανονικό ενυδρείο (αρκετά μεγάλο και για τα 4) είτε να δώσεις κάποια... Πάντως όχι ψάρια σε γυάλες :)

Link to comment
Share on other sites

Βασικά τον γλύφτη δεν τον πήρα από το πανηγύρι αλλά από μαγαζί και είναι και αυτός μικρός δεν είναι πεταλουδόψαρο αλλά pl*co. όσο για το πρόβλημα από αυτά που διάβασα πρέπει να είναι από την αμμωνία γιατί τελευταία τα τάισα πολύ χωρίς να αλλάξω νερό. θα ήθελα να μου πει κάποιος αν ξέρει πως συμπεριφέρονται τα ψάρια όταν έχουν πάθει στρες, γιατί εγώ τα βλέπω μια χαρά αρμονικά χωρίς να βλέπω κάτι περίεργο και να κινούνται άνετα μέχρι στιγμής που είναι το καθένα στους 5 cm μαζί με την ουρά….

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον που δείχνετε για την περίπτωση μου.  :)

Link to comment
Share on other sites

Τα στρεσαρισμένα ψάρια πηγαίνουν πάνω-κάτω, έχουν επιθετικές τάσεις και τέτοια... Αν είναι από αμμωνία, συχνές αλλαγές νερού και πολύ λίγο τάισμα. Να ξέρεις ότι το πρόβλημα με την αμμωνία θα κρατήσει αν δεν στρώσεις το ενυδρείο. Και επιμένω, χρειάζεσαι κάτι μεγαλύτερο για τέτοια ψάρια. Δες τις ενυδρειακές αγγελίες, ίσως βρεις ένα ενυδρείο στα μέτρα σου.....

Link to comment
Share on other sites

Ανακεφαλαιωση

..θα ήθελα να μου πει κάποιος αν ξέρει πως συμπεριφέρονται τα ψάρια όταν έχουν πάθει στρες, γιατί εγώ τα βλέπω μια χαρά αρμονικά χωρίς να βλέπω κάτι περίεργο ....

Δεν χρειαζεται να σου πει καποιος, το εχεις δει μονος με τα ματια σου και το αναφερεις στο πρωτο σου ποστ , εκτος κι αν δεν ειναι περιεργα αυτα τα σημαδια.

... τα χρυσόψαρα έχουν κάτι μικρά μαύρα σημάδια στα πτερύγια και ίδιος το ένα μαύρο σημάδι, κυρίως σαν κύκλος μοιάζει μήπως ξέρει κανείς από τι προήρθε…

Σου εξηγουν και τις αιτιες:

...τα ψαρακια σου υποφερουν απο στρες και υψηλη συγκεντρωση αμμωνιας....

Σου δινουν και ετοιμη τη λυση του προβληματος:

Για τεσσερα χρυσοψαρα χρειαζεται ενυδρειο τουλαχιστον 120 λιτρων,με φιλτρο και θερμαντικο

σωμα.

Ενα χρυσοψαρο χρειαζεται 40-60 λιτρα τουλαχιστον.....

Τωρα το αλλο ψαρακι... ο 'γλυφτης' ειναι ενα τροπικο ψαρι ζεστου νερου το οποιο χρειαζεται θερμοστατη.....

Ειναι σιγουρο οτι θα σου πεθανουν.

Τι αλλο χρειαζεται το thread για να κλεισει??

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, με έχετε καλύψει, να είστε καλά. :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...