Jump to content

μωρά Red Crystal & Cory Panda


Recommended Posts

Παιδιά έχω μια ερώτηση.. προφανώς τάιζα λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε και στο βυθό ανάμεσα στα χαλικάκια μου έχω κάτι μικρά λευκά σκουληκάκια, λεπτά σαν τρίχες.

Το ενυδρείο είναι 50lt, φυτεμένο με anubias, java, valisneries και 2-3 άλλα εύκολα, μόνο γαρίδες μέσα 4 japonica, 4 red crystal και μερικά μωρά red crystal.

ph=7,5, NH3=0, NO2=0, NO3=10

Διαβάζοντας threads είδα ότι παρόμοια σκουληκάκια πιο μεγάλα σε μέγεθος και ροζ είχε ο strormtrooper και τα αντιμετώπισε με μονομάχο και cory panda. Αν βάλλω ένα ζευγάρι cory panda θα κυνηγήσουν και τα μωρά γαρίδες;

Σκούπα έβαλα λίγο, αλλά όχι παντού, φοβάμαι μην παρασύρω και τα μικρά.

Καμιά συμβουλή;

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Welcome to the club :)

Μην κάνεις τίποτα!

Τα σκουλικάκια δεν ενοχλούν ούτε επηράζουν τις γαρίδες. Πρόσεχε μόνο μη τυχόν και βρεις προνύμφες λιβελλούλας. Αυτές είναι επικίνδυνες και πρέπει να αφαιρεθούν, αλλιώς θα σου τρώνε τα μωρά. Για τα σκουλίκια κάνε αλλαγές νερού και ρίξε 1-2 apple snails. Παρατήρησα πως τα σαλιγκάρια τα τρώνε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια του χαλικιού. Επίσης μην πας να αγοράσεις Apple Snails εάν κάνεις γενικώς δρομολόγια προς Αθήνα. Έχω ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ να σου δώσω.

Τα Cory θέλουν πολύ πιο μαλακό νερό από αυτό των γαρίδων. Επίσης τα σκουλικάκια ΔΕΝ προήλθαν από πολύ τροφή... πίστεψέ με! Μπορούν βέβαια από την πολύ τροφή να πολλαπλασιαστούν.

Link to comment
Share on other sites

Τα corys δεν πειράζουν τις γαριδούλες και αν δεν είναι wild (που σχεδόν όλα δεν είναι) μπορούν να αντέξουν και μεγαλύτερης σκληρότητας νερό χωρίς βέβαια να είναι το ιδανικό γι αυτά. Μπορείς όμως να τα βάλεις και μόλις σου καθαρίσουν το ενυδρείο τα ξαναβάζεις στο παλιό τους σπιτάκι

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, οκ σε πρώτη φάση θα κάνω αλλαγές νερού και θα περιμένω να βελτιωθούν τα πράγματα. Τώρα για Αθήνα ανεβαίνω καμιά βόλτα, οπότε θα κοιτάξω να συννενοηθούμε.

Μόλις βρήκα μια red crystal να γίνεται γεύμα από κάτι σαλιγκαράκια.. f@ck.. θα κάνω μια μεγάλη αλλαγή νερού γιατί έχω δανείσει τα τεστ μου σε ένα παιδί και δεν μπορώ να κάνω μετρήσεις.. :) Ευτυχώς δεν ήταν από τις έγκυες.

Λέω να βάλλω και σκούπα. Δεν μπορώ να καταλάβω από τι πέθανε η γαριδούλα, όλες είναι κατακόκκινες, δείχνουν υγιείς. τι να πω..

Link to comment
Share on other sites

Συνυπόλογισε το γεγονός ότι το ενυδρείο σου έιναι ακόμα καινούριο... Τέτιοιυ είδους απώλειες (θεωρητικά αναίτιες) είναι μάλλον φυσιολογικές. Καλύτερα να κάνεις πολλές μικρές αλλαγές νερού (20-30% για 2-3 μέρες), παρά μία μεγάλη!

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση για τις γαρίδες και τα σαλιγκαράκια! Σκέφτομαι να αλλάξω και φίλτρο, έχω ένα fluval2, λέω να πάρω ένα eheim 2032 γιατί από βιολογικό πάσχω.. ψάχνω τιμές.. aquaristic και ebay, ξέρουμε κανένα άλλο online?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...