Jump to content

Τα φώτα σας...σχετικά με rbp


Zeroboy

Recommended Posts

Γειά σε όλους.Ισως να υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα γι αυτό και θα σας το περιγράψω αν σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο.Απο τον περασμένο Αύγουστο φιλοξενώ 3 rbp + 1 Glyptopterichthys gibbiceps πρίν απο 2 μήνες περίπου.Το ενυδρείο δυστυχώς ειναι το γνωστό του καρφούρ διότι το σπίτι που ετοιμάζω (και θα στεγάσει και το δικό τους θα είναι σε λίγους μήνες έτοιμο).Τα μεγέθη είναι 11 περίπου εκ. (αυτό που έχει το πρόβλημα) και τα άλλα δύο 10 και 8,5 περίπου.Το γατόψαρο είναι περίπου στα 13 εκ.Υπήρχαν anubies δεμένες επάνω σε mopani με πετονιά.Τον τελευταίο καιρό τα πρωινά παρατηρούσα τα φυτά καταφαγωμένα και δυαλιμένα.Υποπτευόμουν τον gibbiceps.Τέλος πάντων τα αφαίρεσα (αφού τα είχαν καταστρέψει εξάλλου για πολλοστή φορά) και στην θέση τους τοποθέτησα μερικά ψευτικα.Τα ίδια και με αυτά χαρτοπόλεμος στον πάτο του ενυδρείου.Τα αφαίρεσα και αυτά.Το χειρότερο όμως το παρατήρησα προχτές στο μεγαλύτερο rbp.Απο το σημείο που αποβάλλονται τα περιτώματα τους κάτι προεξήχε.Παρατηρώντας το καλύτερα είδα ότι ειναι ένα μεγαλούτσικο κομμάτι απο φύλλο των τεχνιτών φυτών!!! :rockon: Ειναι η τρίτη μέρα σημερα και δεν έχει καταφέρει να το αποβάλλει.Σε μία προσπάθεια να το αφαιρέσω με το χέρι (εξέχει 1 εκ περίπου) πέρα ότι το στρεσάρισα έμεινα με μια τρύπια.....απόχη!!!Τρώει κανονικότατα και πρώτος, υπερασπίζεται δυναμικότατα την περιοχή του και τα χρωματα του ειναι κανονικά.Δημήτρη, θανάση help.Τι μπορώ να κάνω???Επίσης άλλο ενα ερώτημα τον gibbiceps τις δύο τελευταίες εβδομάδες δεν τον βλέπουν με ιδιαίτερα φιλικά αισθηματα (ισως να φταίει και εκείνος που τρέχει πρώτος να τους "κλέψει" φαγητό).Να τον απομακρύνω άμεσα και να πάρω άλλον όταν θα πάνε στο καινούργιο τους σπίτι???Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Σε aggressive fish only ενυδρείο φίλου είχε παρατηρηθεί το εξής. Κάποια από τα πιο επιθετικά αλλά και σύγχρονος λαίμαργα ψάρια του ενυδρείου του κατόρθωσαν και έφαγαν κομμάτια από την σιλικόνη στις άκρες του ενυδρείου. Τα 2 από αυτά δυστυχώς την επόμενη ψόφησαν αλλά το ένα κατόρθωσε και αφόδευση την σιλικόνη.

Δυστυχώς είναι και το δικό σου ψάρι στην δυσμενή αυτή θέση. Θα ρωτήσω άμεσα γνωστό μου ιχθυοπαθολόγο αν μπορεί να του γίνει ένεση με κάποιο καθαρκτικό έτσι ώστε να την βγάλει καθαρή. Θα σε ενημερώσω το συντομότερο. :rockon:

Link to comment
Share on other sites

μπραβο παιδια απο οτι καταλαβα σωθηκε το ψαρακι.

να κανω μια ερωτηση....

τον Glyptopterichthys gibbiceps δεν τον πειραζουν

καθολου τα πιρανια;

εγω σε μια προσπαθεια να συγκατικησω pleco

με τα πιρανχας εγινε χαμος και ειναι μικροτερα

απο τα δικα σου.τον εβγαλα βεβαια αρων αρων..

Link to comment
Share on other sites

Αν λάβουμε υπ' όψιν μας ότι ταίζονται καθημερινά και υπάρχουν σχετικά αρκετές κρυψώνες ο gibbiceps καλά τα πήγαινε μεχρι τώρα.Κι ενώ ρίχνω ταμπλέτες χώρια γι αυτόν +πατατα + αγγούρι εκείνος προτιμά να πηγαίνει και μάλιστα πρώτος να τους "κλέβει".Και τελευταία συγκεντρώνονται και τα τρία απο πάνω του την ώρα που τρώει και απλά τον "σπρώχνουν" να απομακρυνθεί δίχως να δαγκώνουν.Μεχρι πότε όμως.... :welcome: ??? Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι δυστυχώς για λίγο καιρο ακόμα τα έχω σε ελάχιστα λίτρα. :rockon:

Link to comment
Share on other sites

ok zero

ευχαριστω για την απαντηση

Link to comment
Share on other sites

Αφου η κατασταση διαρκως χειροτερευε σημερα το πρωι και αφου τα "ψιλοχρειαστηκα" λιγο γιατι ενος δεν εχω ξανακανει κατι τετοιο και αφ' ετερου δεν βαζω χερι μεσα καταφερα, να τον πιασω με το χερι και με μια αποχη για να το παγιδεψω και αφαρεσα προσεκτικα (ελπιζω να μην εχει κι αλλα) τα κομματια!! τελικα απο πλαστικο φυτο που δεν μπορουσε μονο του.Ευελπιστω οτι θα τα καταφερει να επιβιωσει.Αν εξαιρεσουμε 15' περιπου μετα που ηταν κρυμενος πισω απο μια ριζα μετα και εφαγε και εκανε και τις κλασσικες "μαγκιες" του με τα αλλα.Ειδωμεν

Η φωτο δειχνει τι ειχε "φαει"!!!! :rockon::welcome:

post-28-1142067772_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Χα χα Χα τι φαταουλας.

Σοβαρα τωρα, ελπιζω να ειναι καλα και να σωθει!!!!! ενημερωσε μας

Link to comment
Share on other sites

Το πόστ κύριοι είναι πολύ παλιό ...........

Το ψάρι από ότι θυμάμαι είχε σωθεί..............

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...