Jump to content

Υπόστρωμα ή χημικά;


Astra

Recommended Posts

Θα θελα να ρωτήσω ποιο από τα δύο θεωρείται πιο αποδοτικό: Μια στρώση υποστρώματος ή χρήση πλήρους σειράς χημικών λιπασμάτων όπως της Seachem. Το υπόστρωμα είναι σίγουρα πιο οικονομικό, με την έννοια ότι τα υγρά λιπάσματα συνολικά κοστίζουν και πρέπει να ανανεώνονται κάθε τόσο... Από τη άλλη όμως σκέφτομαι, χωρίς να είμαι και σίγουρη, ότι και το υπόστρωμα ''στερεύει'' κάποια στιγμή. Όλα αυτά τα ιχνοστοιχεία που περιέχει, δεν αναδημιουργούνται από κάπου, και αν τα φυτά ''ρουφάνε'' συνεχώς, τότε τί γίνεται;

Link to comment
Share on other sites

η απαντηση ειναι απλη.

και τα 2.

δεν θα εισαι απολυτως καλυμενος σε ενα φυτεμενο ενυδρειο εαν δεν εχεις και τις 2 διαφορετικες λιπανσεις.

το θεμα με το υποστρωμα ειναι να ξεκινησουν τα φυτα ,και με ζουμια+ το co2 ειναι να τα ταιζεις και να τα διατηρεις παντα με υγεια. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Άρα όντως το υπόστρωμα χάνει τις ιδιότητες του. Με λίγα λόγια δεν διατηρείται φυτεμένο στο χρόνο με την χρήση λιπάσματος και μόνο..... Γιατί τότε είναι τόσο σημαντικό; Το ''ξεκίνημα'' που λες δεν μπορεί να επιτευχθεί και με την υγρή λίπανση;

Link to comment
Share on other sites

Το υπόστρωμα μόλις φυτεύεις τα φυτά δίνει ό,τι χρειάζονται στις ρίζες τους ακριβώς. Βάζοντας κοινό χαλικάκι με ταμπλέτες πετυχαίνεις κάτι αντίστοιχο αλλά όχι τόσο καλά γιατί είναι ανομοιόμορφη η λίπανση, ή αν είσαι αρχάριος και δεν προσέξεις μπορεί να κάψεις τις ρίζες των φυτών βάζοντας τις ταμπλέτες πολύ κοντά.

Μετά από 6 μήνες περίπου έχουν δώσει ό,τι είχαν τα υποστρώματα, αλλά κάποιες εταιρείες πουλάνε ταμπλέτες που όταν τις βάζεις υποτίθεται ότι "επαναφορτίζεται" το υπόστρωμα και γίνεται σαν καινούργιο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...