Jump to content

acropora


salTasos

Recommended Posts

το τελευταίο μήνα παρατηρώ αυτή την άσπρη κορφούλα να μεγαλώνει στη πλάτη της acro μου .. τι μπορεί να είναι ? :rockon:

post-434-1141766640_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - salTasos
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Φίλε salTasos

Η φωτογραφία δυστυχώς δεν δίνει πολλές πληροφορίες.

Αν μπορείς να βάλεις καλύτερη ίσως βοηθούσε.

Υπάρχει πιθανότητα να έχει νεκρωθεί η ακροπόρα σ' αυτό το σημείο. Αν έχει όμως συμβεί αυτό, τότε σήμερα, αφού έχει περάσει ένας μήνας, οι νεκρές επιφάνειες θα έπρεπε να είχαν καφέ χρώμα και όχι άσπρο. Αρα μάλλον κατι συμβαίνει και δεν ανοίγει.

Αν πρόκειται για άσπρισμα (bleaching) αυτό θα διαρκούσε μερικές μέρες μέχρι να νεκρωθεί εντελώς το στέλεχος. Εφόσον διαρκεί ένα μήνα και η εξάπλωσή του είναι πολύ αργή πιστεύω ότι κάτι συμβαίνει με τό νερό σου. Οχι κατ ανάγκη με τις παραμέτρους αλλά με κάτι που κάνεις ή έκανες πρόσφατα. Για παράδειγμα μήπως άλλαξες πρόσφατα μεγάλη ποσότητα άνθρακα, μήπως είσαι μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς άνθρακα,μήπως τα skimmer υπολειτουργούν,έριξες ανεξέλεγκτες ποσότητες πρόσθετων υγρών στην προσπάθειά σου να βοηθήσεις.....?

Αν το πρόβλημα εντοπίζεται σε μια ακροπόρα ενω οι άλλες αναπτύσσονται κανονικά τότε θα έλεγα να της αλλάξεις θέση και να την βάλεις πολύ κοντά σε ένα κυκλοφορητή ή να τοποθετήσεις προσωρινά έναν κυκλοφορητή πάνω της.

Επειδή τα κοράλλια γενικά έχουν αργό μεταβολισμό ότι μεταβολές και αν κάνεις μην περιμένεις να δείς άμεσο αποτέλεσμα. Αν παρατηρήσεις ότι το φαινόμενο σταμάτησε και δεν εξαπλώνεται τότε μην κάνεις ΄κανένα "γιατροσόφι" απλά περίμενε.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

το  τελευταίο μήνα παρατηρώ αυτή την άσπρη κορφούλα να μεγαλώνει στη πλάτη της acro μου .. τι μπορεί να είναι ? :welcome:

13818[/snapback]

Μια καλυτερη φωτογραφια σιγουρα θα βοηθουσε... :rockon: Εαν μπορεις θα ηταν πολυ χρησιμο γι ανα σου πουμε μια ποιο εγκυρη αποψη.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Νίκο

δυστυχώς με την μηχανή μου δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο ..

δεν είναι σημείο του κοραλλιού που άσπρισε ..

με κάποιον τρόπο αυτό χτίζεται - μεγαλώνει πάνω στο κοράλλι , δεν υπήρχε κάτι πριν σ αυτό το σημείο , ξαφνικά άρχισε να μεγαλώνει αυτή η κορφούλα, αν το έβλεπα σε βράχο θα έλεγα ότι είναι κάτι σαν ασβεστιακός σωλήνας , όταν δικιμασα να το βγάλω με το χέρι έφυγε εύκολα και μου έδωσε την αίσθηση ότι ήταν κούφιο μέσα .. το άφησα να μεγαλώσει λίγο για να το δω καλύτερα..

το κοράλλι αναπτυσσόταν μάλλον σε κάποια γωνία με αποτέλεσμα η βάση του να είναι δυο πλευρές , κατά την τοποθέτηση του στο ενυδρείο μόνο το ένα μέρος της παλιάς βάσης ακούμπησε στο βράχο μου , το <<παράξενο>> βρίσκεται στο άλλο μέρος της βάσης που δεν είναι πια βάση ..

να σου στείλω μια ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο :rockon: ?

ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Παρόμοιο κουκούλι είχα εντοπίσει σε μια Euphyllia που είχα αγοράσει σχετικά πρόσφατα. Στην δικιά μου περίπτωση αν και δεν φαινόταν να την ενοχλεί προχώρησε πολύ γρήγορα και νέκρωσε το κοράλλι καθώς μεγάλωνε..

Έχω την υποψία ότι είναι σπιρογράφος που ενεργεί παρασιτικά..

Με κάθε επιφύλαξη.

Link to comment
Share on other sites

Αφού διαπίστωσες ότι απομακρύνεται με το χέρι σου, τότε δοκίμασε την λύση που σου πρότεινα με την δυνατή ροή. Μπορείς και να το βοηθήσεις με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Όσον αφορά την διπλή βάση κλπ σε πληροφορώ ότι δεν κατάλαβα τίποτα απ' αυτό που θέλεις να πεις και έχω ήδη πάρει μια ασπιρίνη.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Tα....χάπια μου!! :welcome::rockon:

Link to comment
Share on other sites

το έξυσα με το νύχι και μοιάζει σαν κέλυφος σαλιγκαριού εσωτερικά .. βελτίωσα την κυκλοφορία του νερού και παρακολουθώ..

.. δεν ξέρω αν είναι σημαντικό να ξέρεις ότι το σημείο αυτό ήταν κάποτε κοντά στη βάση του κοραλλιού αλλά τώρα έχει βρεθεί σχετικά ψηλά και στο φως ..

.. κερνάω μασάζ σιατσου για χαλάρωση :welcome: ..

ευχαριστώ :rockon:

Link to comment
Share on other sites

λέτε να είναι κάτι τέτοιο που βλέπω στο βράχο? γύρο του υπάρχει κάτι σαν ιστός αράχνης και μέσα υπάρχει κάτι που αντιδρά στο φως και στη κίνηση ..

post-434-1141850745_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - salTasos
Link to comment
Share on other sites

Αυτό που περιγράφεις είναι σκουλήκι του βράχου. Τέτοια σκουλήκια ζουν συνήθως συμβιωτικά με τα LPS. Δεν αποκλείεται να είναι κάτι τέτοιο στην ακροπόρα σου.

Σ' αυτή την περίπτωση μην ανησυχείς δεν πρόκειται να προξενήσει καμία βλάβη.

Η φωτογραφία σου και πάλι κατατοπιστικότατη. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να την διακρίνω καλά γιατί με έχουν πειράξει οι ασπιρίνες.

Φιλικά Νίκος

Link to comment
Share on other sites

έκανα άλλη μια προσπάθεια με πιο μακρινό πλάνο .. κοίταξε στο κέντρο της φωτογραφίας απάνω στο βράχο πρέπει να είναι αυτό που λες .. να μην ανησυχώ..

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τώρα μάλιστα φαίνεται πολύ καλά.

Αν είναι αυτό το πρόβλημά σου τότε σε πληροφορώ ότι δεν είναι πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...