elgrec0 25 Ιανουαρίου 2009 #1 Share 25 Ιανουαρίου 2009 Καλησπέρα! Παραθέτω κάποιες φώτο για να με βοηθήσετε ως προς την αναγνώριση κάποιων οργανισμών που εμφανίζονται σιγα σιγα στο reffάκι μου!! Στην πρώτη φώτο βλέπουμε ένα σκουλήκι το oποιο βγαίνει μέσα από τον βράχο μου και με το που αντιληφθεί κάποια κίνηση μέσα η ακόμα και έξω από το νερό κρύβεται ! Να ανησυχώ η είναι safe ? Στη δεύτερη φώτο βλέπουμε ένα φυτό… Τι είναι αυτό?Ποια είναι η ονομασία του και τέλος πρεπει να γνωρίζω κατι για να μη το χασω? Στην τρίτη αυτά εδώ τα «σωλινάκια» στα οποία δεν έχω παρατηρήσει να αλλάζει το μήκος / μέγεθος τους από τη στιγμή που εμφανιστήκαν! Μήπως με άφησαν? Η αυτό είναι το φυσιολογικό? Εδώ είναι μια από τις 4 αγαπημένες μου μεσογειακές γαρίδες τις οποίες έπιασα μόνος μου πριν 20 μέρες σε κάποια βραχώδεις παραλία της Κερατέας και τις λατρεύω!!! Είναι πολύ ζωηρές… Έχουν όνομα? Και τέλος έχουμε κάμποσα από αυτούς τους οργανισμούς , δεν ξέρω τι ακριβώς είναι , βγαίνουν μόνο με τις λάμπες ανοιχτές και βρίσκονται σε διάφορα σημεία του βράχου , έχω εντοπίσει 5-6 έως τώρα! Αν μπορείτε γράψτε μου και λίγα λόγια για το κάθε ένα!! Ευχαριστώ πολύ! Νίκος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 25 Ιανουαρίου 2009 #2 Share 25 Ιανουαρίου 2009 Στην τελευταια φωτο βλεπω ενα σπυρογραφο, πιο πανω καποιους ζωανθους που δεν εχουν ανοιξει ακομα.Τωρα για το κοραλακι που λες δεν καταλαβαινω ποιο ειναι,θα μας απαντησει καποιος εμπειροτερος.Για τα σκουλικακια δεν νομιζω να συντρεχει λογος ανησυχιας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgrec0 25 Ιανουαρίου 2009 Author #3 Share 25 Ιανουαρίου 2009 thnx Link to comment Share on other sites More sharing options...
geso 25 Ιανουαρίου 2009 #4 Share 25 Ιανουαρίου 2009 η γαρίδα είναι Palaemon elegans. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgrec0 26 Ιανουαρίου 2009 Author #5 Share 26 Ιανουαρίου 2009 thnx! Παιδιά το κοραλάκι τι μπορεί να ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 26 Ιανουαρίου 2009 #6 Share 26 Ιανουαρίου 2009 μιλάς για αυτό που φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία ? εδώ θα δεις διάφορα που έρχονται συχνά με το ζωντανό βράχο .. http://reefkeeping.com/issues/2006-04/reefslides/index.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
phaerimm 26 Ιανουαρίου 2009 #7 Share 26 Ιανουαρίου 2009 το πρωτο μου θιμιζει ξενια... καποιος εμπειροτεροσ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgrec0 27 Ιανουαρίου 2009 Author #8 Share 27 Ιανουαρίου 2009 μιλάς για αυτό που φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία ? εδώ θα δεις διάφορα που έρχονται συχνά με το ζωντανό βράχο .. http://reefkeeping.com/issues/2006-04/reefslides/index.php Ναι!! Δυστυχώς δεν υπάρχει στο λινκ που μου έδωσες , πάντως είναι όμορφο και με τον καιρό αν μεγαλώσει θα γινει ακόμα πιο όμορφο!! Έχουμε ονοματάκι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 27 Ιανουαρίου 2009 #9 Share 27 Ιανουαρίου 2009 πιθανότατα είναι ξένια , όπως αναφέρθηκε .. αλλά με αυτά τα ζωντανά .. ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
elgrec0 28 Ιανουαρίου 2009 Author #10 Share 28 Ιανουαρίου 2009 thnx! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος