Jump to content

τι προτεινετε για λαμπες?


pariss

Recommended Posts

καλημερα εχω ενυδρειο luwel 180 l aquarium ειναι κοινωνικο φυτεμενο9 με φυτα χαμηλων απαιτησεων.οι λαμπες μου ειναι 1 daylight juwel 25 w και 2 sera tropik sun 25 w.ειναι καταληλες αυτες οι λαμπες για ενυδρειο φυτεμενο?μηπως χρειαζομαι περισσοτερα βατ?τι επιλογες εχω σε χρωμα λαμπας για φυτεμενο?οι γνωμη σας παντα μετραει ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

έχεις επιλογές σε χρώμα, αλλά καλύτερα για τα φυτά σου είναι να επιλέξεις κάποιες που ροζίζουν λίγο, για να μην σου βγει πολύ έντονο το ροζ βάλτες σε συνδυασμό με κάποιες λευκές (daylight).

για τα περισσότερα φυτά αρκούν 0.5w/λίτρο. Τώρα εσύ έχεις 50w/180λίτρα=0.27w/λιτρο. Κοίτα τι γίνεται με τα φυτά σου και αν δεις ότι δεν αναπτύσσονται....

Link to comment
Share on other sites

Αν με την λέξη φυτεμένο εννοείς ότι έχεις πολλές ρίζες αλλά χαμηλών απαιτήσεων, τότε ίσως χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Μια πρώτη κίνηση που μπορείς να κάνεις είναι η προσθήκη ανακλαστήρων (εαν δεν έχεις ήδη).

Αν όμως οι ρίζες σου εκτός από χαμηλών απαιτήσεων είναι και σχετικά λίγες στον αριθμό τότε πιστεύω ότι ο φωτισμός που ήδη έχεις σου αρκεί! :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...