Jump to content

Πρόβλημε με φυτό


Recommended Posts

Έχω πρόβλημα με το εν λόγω φυτό. Όπως βλέπετε και από την φωτογραφία, σε αρχικό στάδιο το φύλλο σχηματίζει μια καφέ διαφανή κηλίδα σε κάποια άκρη του (όπως το μπροστά φύλλο της φώτο). Στη συνέχεια η κηλίδα επεκτείνεται σε ολόκληρο το φύλλο (όπως το πίσω φύλλο στην φώτο) και φυσικά καταστρέφεται. Το φυτό βρίσκεται στο ενυδρείο περίπου 3 μήνες και βγάζει νέα φύλλα συχνά, όταν όμως αυτά φτάσουν γύρω στα 10 - 15 εκ εμφανίζουν αυτές τις κηλίδες.

Τώρα λίγα στοιχεία για το ενυδρειο. Το υπόστρωμα είναι χαλικάκι όχι ιδιαίτερα ψιλό και εμπλουτίζεται με καμιά ταμπλέτα, κατευθείαν στη ρίζα του φυτού, σε αραιά διαστήματα. Ο φωτισμός είναι σχετικά χαμηλος, περίπου 0,4 watt/lit με λάμπες κατάλληλες για ενυδρείο και φυτά και φωτοπερίοδο 8 ώρες. Δεν έχω CO2 και η λιπανση γίνεται με όλη την σειρά της seachem, αλλά με πολύ "τσιγκουνιά" καθως τα φυτά του ενυδρείου είναι χαμηλών απαιτήσεων και επίσης εδώ και κάποιες μέρες παλεύω με τις άλγες. Για τον λόγο αυτό χρησημοποιώ αυξημένη δόση excel.

Από μετρήσεις :

NH3/NH4, NO2 : 0

NO3 : 10

PO4 : άλλωτε 0 και άλλωτε 1

pH : 7,5

kH : 4

gH : 9

Έχετε καμιά ιδέα τι φτάιει και το aponogeton δεν τα καταφέρνει ενώ οι κρυπτοκορίνες και οι βαλισνέριες δεν έχουν πρόβλημα;

post-9106-1236702888_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...